Ουζουνίδης: «Πρέπει να κερδίσουμε, απαντήσεις κάθε Κυριακή»!

Ουζουνίδης: «Πρέπει να κερδίσουμε, απαντήσεις κάθε Κυριακή»!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για όλα όσα απασχολούν την ΑΕΚ, για τους Μάνταλο, Τσόσιτς, αλλά εστίασε φυσικά στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο

4608000
Όπως πάντα, έτσι και σήμερα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στη NOVA με αφορμή την αναμέτρηση που πλησιάζει της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών δεν... κρύφτηκε, μίλησε για οτιδήποτε μπορεί να απασχολεί την καθημερινότητα των «κιτρινόμαυρων». Ακολουθούν αναλυτικά όλα όσα είπε (και ήταν πολλά και σημαντικά) ο Έλληνας προπονητής:

Για τις εμφανίσεις με την Μπάγερν:
«Σταθήκαμε καλά και στα δύο παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να είχαμε τολμήσει και κάτι παραπάνω. Είναι μεγάλες εμπειρίες όμως, είναι η πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο, οπότε χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω χρόνο. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και από τον τρόπο που μπήκαν στο ματς. Μπήκαν με αυτοπεποίθηση και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να δημιουργήσαμε και προβλήματα στον αντίπαλο».

Για το τι χρειάζεται η ΑΕΚ σε τέτοια ματς:
«Δεν είναι μόνο θέμα εμπειρίας. Αυτό είναι σημαντικό όμως. Η εικόνα της ομάδας βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Χρειάζονται πράγματα, όπως να έχουμε ταχύτητα σε αυτό το επίπεδο. Οι αντίπαλοι συνήθως είναι καλύτεροι, οπότε πρέπει να είσαι καλός αμυντικά και να παίξεις καλά στις αντεπιθέσεις. Μέσα από αυτά τα ματς θα δούμε τα λάθη μας και θα δούμε τι χρειάζεται για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε τέτοια παιχνίδια».

Για το αν έπρεπε να παίξει νωρίτερα με 3-5-2:
«Εκ των υστέρων λες πολλά. Έκανα αυτή την επιλογή. Αλλά δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Εκεί έκρινα και με την παρουσία των παικτών που είχα και θεώρησα ότι έτσι έπρεπε να παίξω. Επίσης ένας από τους λόγους που παίξαμε έτσι ήταν και ο αντίπαλος. Αλλά για κάτι που δεν έχουμε δει δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Στο συγκεκριμένο ματς έκρινα ότι έπρεπε να παίξουμε έτσι, θα δούμε αν θα το χρησιμοποιήσουμε και σε άλλα ματς».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με το ματς με τον Παναθηναϊκό:
«Μπορεί να ήμασταν στεναχωρημένοι, ωστόσο την άλλη μέρα μιλήσαμε, είδαμε τα λάθη και προχωράμε. Ένα ή δύο άσχημα ματς δεν μπορούν να αλλάξουν την εικόνα. Ξεκινήσαμε νωρίς, είναι φυσιολογικό αυτή την περίοδο να υπάρχει πτώση και σωματική αλλά και ψυχολογική. Δεν μείναμε πολύ στο γιατί. Κοιτάξαμε να το αναλύσουμε τι δεν κάναμε σωστά, χωρίς να έχει χαθεί η εμπιστοσύνη. Εμείς μπήκαμε στη μικρότερη διαδικασία αμφισβήτησης».

Για την κατάσταση του Μπακασέτα:
Κλείσιμο
«Ο Τάσος είναι καλά. Θα μπορούσα να τον είχα πάρει και στο Μόναχο, αλλά ίσως θα ήταν ρίσκο να μπει αμέσως σε ματς τέτοιας έντασης. Θα είναι καλά για την Κυριακή».

Για το περιστατικό Τσόσιτς – Χουλτ:
«Είναι μια κακή εικόνα που πέρασε σε όλο τον κόσμο. Μέσα στην ένταση του αγώνα λόγια μπορεί να ειπωθούν. Δεν ήταν η καλύτερη πράξη. Αλλά ο Ούρος ζήτησε συγγνώμη και το θέμα είναι λήξαν. Είναι η ένταση της στιγμής που μπορεί να σε εκθέσει, αλλά από τη στιγμή που καταλαβαίνει κάποιος το λάθος του δεν χρειάζεται να του δώσουμε συνέχεια».

Για το ματς με τον Ατρόμητο:
«Θα πρέπει να είμαστε καλά από την αρχή. Ο Ατρόμητος δεν βρίσκεται τυχαία εκεί. Και με τον ΠΑΟΚ παρά τις απουσίες στάθηκε καλά. Είναι ομάδα που υπολογίζουμε αλλά αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας θα κερδίσουμε».

Για το αν ψάχνουν απαντήσεις:
«Όχι. Πρέπει να κερδίσουμε, αλλά απαντήσεις δίνουμε κάθε Κυριακή. Τυχαίνουν και άσχημες μέρες. Σε μια μεγάλη ομάδα κάνεις 10 νίκες και είναι όλα φυσιολογικά και κάνεις μια άσχημη εμφάνιση και έρχεται η καταστροφή. Αυτή είναι η διαφορά των μεγάλων από τις μικρές ομάδες».

Για τον Ατρόμητο:
«Ο Ατρόμητος έχει κρατήσει τον ίδιο κορμό με πέρυσι και έχει τον ίδιο προπονητή. Έχει ένα καλό κεντρικό δίδυμο που το ξέρω καλά. Συνδυάζει και έμπειρους και νέους παίκτες. Δεν είχαν τυχαία πορεία ως τώρα. Πρέπει να προσέξουμε τον Ατρόμητο και να τρέξουμε να ιδρώσουμε για να κερδίσουμε. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς, αλλά όλα εξαρτώνται από τη δική μας παρουσία. Όταν δεν υπάρχει κόσμος πρέπει να βρεις μόνος σου το κίνητρο. Χρειαζόμαστε τη νίκη γιατί ακολουθεί μια διακοπή και θα είναι καλά να είμαστε ήρεμοι ώστε να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα που χρειαζόμαστε βελτίωση. Τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν μας έχουν επιτρέψει να το κάνουμε. Παρότι θα λείπουν παιδιά με τις Εθνικές, θα προσθέσουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας που χρειαζόμαστε».

Για τον Μάνταλο και τις εμφανίσεις του:
«Έχουμε κολλήσει με τον Μάνταλο. Πάντα όταν ένα αποτέλεσμα δεν είναι καλό θα τα ακούσουν ο προπονητής και οι παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Ήταν πολλοί σε κακή μέρα με Παναθηναϊκό. Με την Μπάγερν ήταν ανταγωνιστικός. Ο Πέτρος έχει απίστευτο ταλέντο αλλά θα πρέπει να πιέσει τον εαυτό του παραπάνω. Ο κόσμος θέλει να τον δει να έχει μεγαλύτερη διάθεση. Έχουμε μιλήσει και ελπίζω να πάνε τα πράγματα καλύτερα γι' αυτόν. Είναι ένα παιδί που έρχεται από επέμβαση και αν είχα τη δυνατότητα να παίξει λιγότερα ματς για να βρει τον εαυτό του θα το έκανα. Είναι λάθος να επικεντρωνόμαστε σε έναν παίκτη. Ας γίνεται κριτική στον προπονητή. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Εμάς όμως δεν μας έχει επηρεάσει. Δεν έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας, ούτε και ο κόσμος. Είναι λογικό να απαιτεί».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα από πέρυσι:
«Είμαι ευχαριστημένος. Το τι γινόταν πέρυσι είναι διαφορετικό. Τα ρόστερ ήταν άλλα, και είναι λάθος να γίνονται συγκρίσεις. Οι αριθμοί λένε κάτι, αλλά μέχρι εκεί. Σε ορισμένα κομμάτια όμως θέλουμε βελτίωση. Δεν μπορείς σε ένα σερί αγώνων να μπορέσεις να τα αλλάξεις όλα. Αυτό γίνεται σιγά σιγά και τα παιδιά προσπαθούν να ανταποκριθούν. Παίζουν όμως και οι αντίπαλοι. Το σημαντικό είναι εμείς να προσπαθούμε για το καλύτερο. Θα έχουμε και άσχημες μέρες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης