Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στην Πάτρα

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια στην Πάτρα

Εκδικάσθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ η υπόθεση με τους ερυθρόλευκους να ζητούν να μη ληφθεί υπόψιν η έκθεση του παρατηρητή

epeisodia
«Εδώ κρίνεται ένα πρωτάθλημα, αντιμετωπίστε την υπόθεση με τη δέουσα σοβαρότητα». Με τα λόγια αυτά ο κ. Χατζησαββάογλου, νομικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε την αγόρευση για την πολύκροτη υπόθεση των επεισοδίων στην Πάτρα, στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαίκή, που φέρνουν τον Ολυμπιακό να απειλείται με ποινή -3. Η έδρα ενημέρωσε ότι η κατηγορία αφορά βιαιοπραγίες και επεισόδια.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν μαρτυρία του αναφερόμενου ως τραυματία να τονίζει ότι πήγε να πάρει ένα ντεπόν από το αμάξι και χτυπήθηκε από οπαδούς της Παναχαϊκής, ενώ ζήτησαν να μην ληφθεί υπόψιν η έκθεση του παρατηρητή, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν είδε το περιστατικό του τραυματισμού, αλλά επικαλείται τον γιατρό. Επίσης, η νομική υπηρεσία του Ολυμπιακού σημείωσε ότι η έκθεση της αστυνομίας είναι συμπληρωματική και να μην ληφθεί πρωτογενώς στα υπόψιν.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού είπε πως υπήρξε άτομο που πήγε στην εξέδρα και έβαλε τον ύμνο του Παναθηναϊκού για να προκαλέσει ένταση, με στόχο να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Ο κύριος Χατζησαββάογλου έκανε λόγο για προβοκάτορα, τονίζοντας ότι η πληροφορία για την παρουσία του προέρχεται από την Παναχαϊκή. «Ακόμα και εάν δεν δεχθείτε όλο αυτό υπάρχει η κανονιστική αναγκαιότητα αυτοί οι τρεις βαθμοί να αφαιρεθούν από το Κύπελλο Ελλάδας, όπως ορίζει ο ΚΑΠ», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κυρία Σουλούκου, η οποία αναφέρθηκε στο άρθρο 41 και τόνισε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι ποινές αφορούν το Κύπελλο. «Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο ή δεδικασμένο για αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα σε ομάδα που παίζει σε φάση Κυπέλλου. Όποιο άλλο προηγούμενο έχει να κάνει με άλλες φάσεις του Κυπέλλου. Όχι αυτήν», υποστήριξε.

Ο Κώστας Καραπαπάς κατέθεσε: «Μιλάμε για μία εξέδρα με τρία σκαλιά. Μην φανταστείτε κάτι φοβερό. Μιλάμε για μία οικογενειακή εξέδρα. Εξέδρα με παιδιά, γέροντες και φίλαθλους. Σε αυτήν την κερκίδα υπάρχει ένας άνθρωπος που βάζει τον ήχο του κινητού για τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Αυτός σηκώθηκε και άρχισε προς την έξοδο. Άρχισε να λέει συγνώμη για την έκφραση 'σας γ...ω'. Εκεί όντως κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού κινήθηκαν προς το μέρος του. Εκείνος έφτασε στην διμοιρία. Εκεί η διμοιρία αντί να πάρει αυτόν τον άνθρωπο μπήκε μέσα και άρχισε να ρίχνει χημικά. Εγώ στράφηκα στον αστυνομικό διευθυντή της Πάτρας και του είπα 'τι κάνετε;'. Μου λέει 'δεν καταλαβαίνω. Είναι διμοιρία από την Αθήνα. Δεν το κατάλαβα εκείνη την ώρα αμέσως. Το κατάλαβα μετά. Ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό. Φανταστείτε σε ντέρμπι έχει υπάρξει μάχη σώμα με σώμα και τα ΜΑΤ δεν μπαίνουν μέσα για να μην υπάρξει κλιμάκωση. Εδώ μπήκαν και χτυπούσαν αδιακρίτως. Εγώ δεν είδα να πετάει κανείς αντικείμενα. Είδα να φωνάζουν βοήθεια».

Ο Ολυμπιακός ζήτησε προθεσμία για την κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τις 15.00 την Παρασκευή (09/11). Τελικά, η έδρα έδωσε διορία μέχρι τις 13.00 και πλέον αναμένεται η κατάθεσή τους και στη συνέχεια η απόφαση.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης