Ευρωλίγκα: Ασίστ, μια τέχνη… made in Greece! (πίνακας & video)

Ευρωλίγκα: Ασίστ, μια τέχνη… made in Greece! (πίνακας & video)

Ένας από τους πολλούς, αν μη τι άλλο, λόγους που δικαιούται να καυχιέται το ελληνικό μπάσκετ είναι πως βγάζει εκπληκτικούς “δημιουργούς”, κάτι, το οποίο αντανακλά με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στον πίνακα των κορυφαίων πασέρ στη σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας…

euroleague_eurohoops
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με παράδοση και τεχνογνωσία στην καλαθοσφαίριση που συνεχώς παράγει μπασκετμπολίστες, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ένα από τα στοιχεία που αποτελούν σήμα κατατεθέν τους είναι η ασίστ! Μια τέχνη που αναδεικνύει το ομαδικό πνεύμα και κάνει χαρούμενους αυτούς οι οποίοι την πραγματοποιούν (πασέρ), αυτούς που την καρπώνονται (σκόρερ) και όλοι όσοι την παρακολουθούν (φίλαθλοι).

Τις τελευταίες δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ έχει “γεννήσει” κάποιους εκ των καλύτερων “δημιουργών” στην ιστορία των ευρωπαϊκών και όχι μόνο γηπέδων. Δεν είμαστε καθόλου υπερβολικοί, απεναντίας μάλιστα. Αν κοιτάξει κανείς τη λίστα με τους καλύτερους πασέρ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη (2000 μέχρι σήμερα) θα εξακριβώσει του λόγου το αληθές.

Διαβάστε περισσότερα: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης