Champions League, Ερυθρός Αστέρας-Λίβερπουλ 2-0: «Φωτιά» στο Βελιγράδι... και στον 3ο όμιλο!

Champions League, Ερυθρός Αστέρας-Λίβερπουλ 2-0: «Φωτιά» στο Βελιγράδι... και στον 3ο όμιλο!

Βραδιά-όνειρο για τους Σέρβους στο κατάμεστο «Ράικο Μίτιτς», όπου ο Μίλαν Πάβκοβ με δύο γκολ (22', 29') χάρισε στην ομάδα του μια απίστευτη νίκη - Διασυρμός της Μονακό (0-4) από την Μπρίζ

redstar0
Το μπόι του παραπέμπει σε μπασκετμπολίστα ή βολεϊμπολίστα καθώς βλέπει τον κόσμο από ύψος 1.93...

Αυτός ο απίθανος 24χρονος που σε ηλικία 18 χρονών έκανε συμβόλαιο με την Νόβι Σαντ, την ομάδα της γενέτειρας του, αλλά χρωστά πολλά στον νυν προπονητή της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς (τον καθιέρωσε στην Ράντνιτσκι Νις) ήταν ο...φονιάς της Λίβερπου στο Βελιγράδι βάζοντας την σφραγίδα του στην ιστορική νίκη του Αστέρα με 2-0!

Ο Πάβκοβ στο 22'σηκώθηκε στο... Θεό νικώντας κατά κράτος τον Φαν Ντάικ μετά από εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στο 29' έκλεψε τη μπάλα έμεινε ορθιος και με ασύλληπτο σουτ πέτυχε το 2-0, χαρίζοντας την πρώτη νίκη στην ομάδα του στους ομίλους του Champions League και βάζοντας φωτιά στον όμιλο.

Η Λίβερπουλ πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο, είχε δύο δοκάρια, αλλά το τελικό 2-0 δεν άλλαξε.

Στο άλλο ματς που ξεκίνησε στις 19:55, η Μπριζ διέσυσε την Μονακό, που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, επικρατώντας μέσα στο Πριγκηπάτο με το απίστευτο 4-0!

Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Ερυθρός Αστέρας-Λίβερπουλ 2-0
Κλείσιμο
Εξι στο Παρίσι, τέσσερα στο «Ανφιλντ». Το κοντέρ μέτρησε πάρα πολλά για τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος κατηγορείται ακόμα και για «στήσιμο» στο ματς με την Παρί. Ωστόσο, στο «Μαρακανά» είναι πάντα αλλιώς και το Βελιγράδι έζησε ένα μεγάλο βράδυ από τα παλιά. Ο Γίργκεν Κλοπ και οι Reds του περίμεναν ένα εύκολο πέρασμα και μπήκαν υπερβολικά χαλαροί, δεν βρήκαν ποτέ ψυχή, κάτι που είχαν οι γηπεδούχοι και ένας απίθανος, άγνωστος επιθετικός, ο Μίλαν Πάβκοβ έγραψε το 2-0, έβαλε φωτιά στον 3ο όμιλο, αγχώνοντας για τα καλά τη συνέχεια της χείριστης -εδώ και πολλά ευρωπαϊκά χρόνια- Λίβερπουλ.

Ολα ξεκίνησαν με φοβερή χαμένη εξ επαφής ευκαιρία του Στάριτζ, αλλά μετά ανέλαβε ο Μάριν να κερνάει και ο Πάβκοβ να σκοράρει. Στο 22' ο πρώτος εκτέλεσε κόρνερ και ο δεύτερος σηκώθηκε πιο δυνατά απ' όλους, για να το βάλει με καρφωτή κεφαλιά. Επτά λεπτά αργότερα το αρχικό ξάφνιασμα θα μετατρεπόταν σε σοκ για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Μάριν θα έδινε στον Πάβκοβ, εκείνος όχι μόνο θα άντεχε στα μαρκαρίσματα, αλλά θα το έστελνε με δύναμη συστημένο στα δίχτυα του Αλισον.

Πλέον υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, το οποίο οι Κόκκινοι δεν κατάφεραν να λύσουν ποτέ. Στις καλύτερες στιγμές τους είχαν κατά λάθος δοκάρι σε γέμισμα του Ρόμπερτσον (56') και κανονικό με τον ξεκάθαρα κακό Σαλάχ (71'). Αυτό το τελευταίο καταμετρήθηκε και ως η πρώτη φετινή εκτός έδρας προσπάθεια της ομάδας εντός εστίας. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Λίβερπουλ να κάνει... υπολογισμούς, έπειτα από την τρίτη διαδοχική ήττα εκτός έδρας, μετρώντας από πέρσι. Κάτι που δεν της συμβεί ποτέ ξανά στην Ευρώπη.

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγιεβιτς): Μπόργιαν, Ντέγκενακ, Κρίστιτσιτς (73' Γιόβιτσιτς), Πάβκοβ, Σρνιτς, Ρόντιτς, Μάριν (64' Κάουσιτς), Γιόβαντσιτς, Στοΐκοβιτς (59' Γκόμπελιτς), Μπεν, Σάβιτς
Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ (46' Γκόμεζ), Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα (79' Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ, Στάριτζ (46' Φιρμίνο).




Πηγή:www.gazzetta.gr

Μονακό-Μπριζ 0-4
Η Μπριζ έγινε η τελευταία ομάδα που... ασελγεί στο πτώμα της Μονακό, που παραμένει χωρίς νίκη με τον Ανρί στον πάγκο. Η εμφάνιση των Μονεγάσκων ήταν ντροπιαστική και τα πάντα είχαν τελειώσει από το πρώτο μέρος, όταν έγιναν η πρώτη γαλλική ομάδα που δέχεται τρία γκολ εντός έδρας στην ιστορία του Champions League για να υποστούν στο τέλος την πιο βαριά τους ήττα στη διοργάνωση στο Μόντε Κάρλο...

Το ξεκίνημα για τους γηπεδούχους ήταν πραγματικά εφιαλτικό. Μόλις στο 12’ ο Βάνακεν από κοντά έκανε το 0-1 σε μία φάση που η άμυνα της Μονακό ήταν απλά ανύπαρκτη. Μόλις 5’ αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον ίδιο παίκτη να κάνει το 0-2 και στο 24’ ο Γουέσλεϊ έκανε το 0-3 με δυνατό σουτ! Όπως είναι λογικό όχι μόνο τα πάντα είχαν ήδη τελειώσει, αλλά και η ψυχολογία των γηπεδούχων ήταν στο ναδίρ, σε σημείο που να μην μπορούν να πιέσουν.

Όσο και να προσπάθησαν οι παίκτες του Ανρί δεν κατάφεραν να μπουν ποτέ ξανά στο παιχνίδι και στο τέλος δέχθηκαν και τέταρτο γκολ με τον Βόρμερ στο 85’... Αυτή η ήττα δεν αποτελεί μόνο την πιο βαριά εντός έδρας στο Champions League, αλλά και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών για τους Μονεγάσκους.

Μονακό (Τιερί Ανρί): Μπενάλιο, Σιντιμπέ, Γκλικ (76’ Τουρέ), Ζέμερσον, Μπαρέκα, Αΐν Μπενάσερ (68’ Μασένγκο), Τιέλεμανς, Τσαντλί, Σιλά, Ντιόπ, Φαλκάο (61’ Γκουανό)
Μπριζ (Ιβάν Λέκο): Χόρβαθ, Μάτα (77’ Βλίετνικ), Πουλέν, Μέχελε, Ντένσβιλ, Ντιατά (6’ Σόολς), Βόρμερ, Νακάμπα, Ριτς, Βάνακεν, Γουέσλεϊ (72’ Ρεζάεϊ)



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης