Super League, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Καλύτερο το τριφύλλι, χαμένη η Ένωση

Super League, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0: Καλύτερο το τριφύλλι, χαμένη η Ένωση


Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έβαλε δύσκολα στην πρωταθλήτρια και κέρδισε το χειροκρότημα, παρότι τελικά (0-0) δεν νίκησε!

pao_aek_main1
Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του την κακή εικόνα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και απέναντι στην Ένωση παρουσιάστηκε πανέτοιμος για το ντέρμπι. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, δημιούργησαν ευκαιρίες και ήταν εκείνοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις απέναντι στην Πρωταθλήτρια, η οποία είχε λιγότερες καλές στιγμές και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ!

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Εκτός ο Κολοβέτσιος, στόπερ ο Κουλιμπαλί!
Μπορεί ο Δημήτρης Κολοβέτσιος να προπονήθηκε την Παρασκευή, μπορεί να ήταν κανονικά στην αποστολή, ωστόσο, τελευταία στιγμή το ιατρικό επιτελείο άναψε... κόκκινο και ο έμπειρος στόπερ έμεινε εκτός ντέρμπι!

Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ-χαφ ο Ινσούα, δεξί ο Γιόχανσον και τριάδα στο κέντρο της άμυνας με Πούγγουρα, Μαυρομμάτη και Κουλιμπαλί! Κουρμπέλης και Δώνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης πίσω από τον Μακέντα στο 3-4-2-1.
Φουλ επίθεση ο Ουζουνίδης

Το αποψινό ντέρμπι ήταν... τελικός για την ΑΕΚ, καθώς σε περίπτωση απώλειας θα έχανε ακόμη περισσότερο έδαφος για την κατάκτηση του τίτλου ενώ με νίκη θα εκμεταλλευόταν πλήρως την γκέλα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Κλείσιμο
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που επέστρεψε ως αντίπαλος του ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽έριξε στο χορτάρι όλα τα βαριά χαρτιά της δημιουργίας.

Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων. Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας, Μπακάκης στο δεξί. Οικονόμου και Τσιγκρίνσκι το δίδυμο στα στόπερ. Σιμόες και Γαλανόπουλος οι κεντρικοί μέσοι. Αριστερό ᾽᾽φτερό᾽᾽ο Μάνταλος, δεξί ο Μπογέ και ο Λιβάγια μαζί με τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης.

Ανώτερος αλλά χωρίς ουσία ο Παναθηναϊκός!

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πατούσε καλύτερα, εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας(57-43) και εκείνος που έφτασε πιο κοντά στο γκολ με το τετ-α-τετ του Μακέντα-μετά από καταπληκτική ενέργεια του Κουρμπέλη- στο 31᾽που απόκρουσε ο Μπάρκας και κράτησε το μηδέν! Οι παίκτες του Δώνη με την πίεση ψηλά έβαζαν δύσκολα στην ανάπτυξη της ΑΕΚ, μίας ΑΕΚ που είχε εκτός παιχνιδιού και τους τέσσερις πιο παραγωγικούς της ποδοσφαιστές ενώ πουλούσε εύκολα την κατοχή στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου.

Μάνταλος, Μπογέ, Πόνσε και Λιβάγια δεν έβγαλαν συνεργασίες, ήταν σκιά του καλού τους εαυτού και ότι καλό έφτιαξε η ‘’Ένωση᾽᾽ήταν από τα ανεβάσματα του Χουλτ, όπως στην κεφαλιά του Πόνσε στο 36᾽ μετά από σέντρα του Σουηδού, που μπλόκαρε ο Διούδης.

Πάντως, λίγο έλειψε ο Παναθηναϊκός γκρεμίσει την εικόνα του πρώτου μέρους στο 34᾽, όταν ο απροσπέλαστος Μαυρομμάτης, έχασε την μπάλα από τον Πόνσε έξω από την περιοχή, ο Αργεντινός πάτησε στο κουτί αλλά αντί να βρει τον αμαρκάριστο Λιβάγια, σέντραρε στο... πουθενά!

Δεκάλεπτο... φωτιἀ!

Στο δεύτερο ημίχρονο, το πρώτο τέταρτο ήταν αρκετρά ισορροπημένο. Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ήταν λες και γύρισε ο... διακόπτης! Το ματς πήρε δαιμονισμένο ρυθμό και οι δύο ομάδες απείλησαν για να βρουν το γκολ που θα τις έβαζε σε ρόλο οδηγού, σε ένα τρομερό δεκάλεπτο μέχρι το 70᾽.

Η ΑΕΚ είχε το σουτ του Λιβάγια στο 62᾽και την κεφαλιά του Μάνταλου στιγμές αργότερα ενώ ο Παναθηναϊκός που είχε και τις πιο κλασσικές φάσεις έφτασε μια ανάσα από το 1-0 με το σουτ του Μπουζούκη και το τετ-α-τετ του Χατζηθεοδωρίδη που δεν έπιασε καλά το σουτ.

Οι δύο προπονητές έπαιξαν για την νίκη, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει πως το θέλει περισσότερο και την ΑΕΚ να παίρνει λιγότερα ρίσκα.

Τελικά το 0-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι...

MAN OF THE MATCH: Δύσκολη επιλογή για ένα παιχνίδι που δεν είχε τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Με οριακή διαφορά από τον εξαιρετικό Γιάννη Μπουζούκη που αν σκόραρε θα ήταν ο αναμφισβήτητος mvp, μπαίνει σε τούτη την γωνιά ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Πολύ καλός στο δεύτερο μέρος, έχει την ενέργεια του ματς στο πρώτο με το κλέψιμο και την πάσα στον Μακέντα για το τετ-α-τετ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός ήταν πολύ καλός από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, σωστός ανασταλτικά, ουσιαστικός δημιουργικά με ανεβάσματα και κάποιες καλές επιλογές.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός είχε τρεις τεράστιες ευκαιρίες για γκολ, φάσεις που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει καλύτερα και να είχαν καταλήξει στο πλεκτό της ΑΕΚ. Το τετ-α-τετ του Μακέντα, το σουτ του Μπουζούκη που πέρασε ξυστά άουτ και η φάση του Χατζηθεοδωρίδη δεν έγιναν γκολ και το ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽πέταξε την ευκαιρία να προηγηθεί και να βάλει βάσεις νίκης στο ντέρμπι.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Φάνης Μαυρομμάτης πούλησε την μπάλα έξω την περιοχή του Παναθηναϊκού αρκετές φορές, εκεί όπου πολύ απλά... απαγόρευεται. Ευτυχώς για εκείνον και την ομάδα του, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί αυτά τα λάθη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Ντράχτα και των βοηθών του. Απόλυτα σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 σε ένα εξαιρετικό ντέρμπι που ειδικά στο δεύτερο μέρος είχε ρυθμό και φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η ομάδα του Δώνη έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική και στα ντέρμπι ενώ εκείνη του Ουζουνίδη έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την απώλεια του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης