Football Leaks: Ο Ινφαντίνο «κάλυψε» Σίτι και Παρί για να μην τιμωρηθούν

Football Leaks: Ο Ινφαντίνο «κάλυψε» Σίτι και Παρί για να μην τιμωρηθούν

Οι αποκαλύψεις μέσω του Spiegel και των Football Leaks θέλουν τον Τζιάνι Ινφαντίνο να λειτουργεί υπέρ των Μάντσεστερ Σίτι και Παρί, ώστε να αποφύγουν τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

38766752
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, νυν πρόεδρος της FIFA, φέρεται να βοήθησε κρυφά τις διοικήσεις των Μάντσεστερ Σίτι και Παρί όσο ήταν Γενικός Γραμματέας της UEFA, προκειμένου οι δύο σύλλογοι να αποφύγουν τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω των παραβιάσεων των κανόνων του FFP.

Τις αποκαλύψεις ήρθε να κάνει το Spiegel σε συνεργασία με το Football Leaks. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λοιπόν, η περίοδος που έγινε αυτό ήταν από το 2011 μέχρι το 2013. Σε εκείνο το διάστημα οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι μπορούσαν να δηλώνουν ζημίες 45 εκατ. ευρώ συνολικά, όμως οι ελεγκτές της UEFA διαπίστωσαν ότι στην περίπτωση της Σίτι η «τρύπα» ήταν στα 188 εκατ. ευρώ και στης Παρί στα 218.

Η μέγιστη ποινή για αυτή την παραβίαση ήταν ο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων, που προέρχονται από το Ντουμπάι και το Κατάρ αντίστοιχα προσπάθησαν να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο, ασκώντας μεγάλη πίεση στην UEFA. Τα έγγραφα των Football Leaks αποδεικνύουν ότι ο Ινφαντίνο συναντήθηκε κρυφά με τους ηγέτες των δύο συλλόγων, κάτι που από το θεσμικό του ρόλο δεν είχε δικαίωμα να κάνει.

Σε αυτές τις συναντήσεις συμβούλευσε τους συλλόγους, δίνοντάς τους απόρρητες πληροφορίες, προτείνοντας διάφορους συμβιβασμούς. Τελικά, τον Μάιο του 2014 οι δύο σύλλογοι υπέγραψαν συμφωνίες με την UEFA, που ουσιαστικά ήταν επιεικείς, ενώ ο Σκωτσέζος Μπράιν Κουίν, που είχε αναλάβει επικεφαλής της οικονομικής έρευνάς τους, παραιτήθηκε λίγες ημέρες πριν τη συμφωνία.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης