Ολυμπιακός: Οι 52 νίκες στις δυσκολότερες έδρες της Ευρωλίγκας (πίνακες)

Ολυμπιακός: Οι 52 νίκες στις δυσκολότερες έδρες της Ευρωλίγκας (πίνακες)

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην “αφιλόξενη” για οποιονδήποτε αντίπαλο Μόσχα όπου απόψε (01/11 19:00) αντιμετωπίζει την πανίσχυρη για άλλη μια σεζόν ΤΣΣΚΑ με στόχο την 53η του νίκη στην συνολικά 132η δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα.

df825709-oly-625x375
Το Eurohoops σας παρουσιάζει τα προηγούμενα 52 “ερυθρόλευκα διπλά” που μέτρησαν λίγο παραπάνω σε πρεστίζ και σημασία από τα υπόλοιπα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την δυσκολία των ομάδων απέναντι στις οποίες επιτεύχθηκαν.

Κάθε επικράτηση και δη μακριά από το “σπίτι” σου είναι σημαντική. Οι Πειραιώτες έχουν πετύχει εκαντοντάδες στην μέχρι τώρα 26ετή τους παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης (1992 έως σήμερα). Κάποιες όμως εξ’ αυτών ξεχωρίζουν διότι σημειώθηκαν σε μια από τις 10 παραδοσιακά δύσκολες έδρες του θεσμού. Όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι για παράδειγμα να νικάς την Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία (με κάθε σεβασμό στην πολωνική ομάδα) και άλλο την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα (καλή ώρα).

Οι φίλαθλοι εξιτάρονται περισσότερο, η “δημοτικότητα” και ο “μύθος” της ομάδας μεγαλώνουν, όπως και άλλωστε συμβαίνει και με τον σεβασμό των υπολοίπων απέναντι σου!

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει επισκεφτεί 131 φορές (πλην της αποψινής) τις έδρες των 10 δυσκολότερων και πιο παραδοσιακών δυνάμεων (εκτός από τον ίδιο) στην Ευρωλίγκα. Οι Μόσχα (ΤΣΣΚΑ), Μαδρίτη (Ρεάλ), Βαρκελώνη (Μπαρτσελόνα), Τελ Αβίβ (Μακάμπι), Βιτόρια (Μπασκόνια), Κωνσταντινούπολη (Φενερμπαχτσέ και Εφές), Κάουνας (Ζαλγκίρις), Αθήνα (Παναθηναϊκός) και Μιλάνο (Αρμάνι) έχουν φιλοξενήσει τον τρεις πρωταθλητή Ευρώπης.

Όλες έχουν “αλωθεί” δυο ή και παραπάνω φορές από τους “ερυθρόλευκους”. Στις τρεις εξ’ αυτών οι Πειραιώτες έχουν θετικό πρόσημο στον συντελεστή Ν-Η, σε δυο από αυτές μετρούν ίδιο αριθμό νικών και ηττών, την ώρα που στις υπόλοιπες πέντε η αποτυχία είναι συχνότερη από την επιτυχία. Συνολικά έχουν επικρατήσει 52 φορές σε 131 αγώνες (39,7% ποσοστό επιτυχίας).

Το Eurohoops σας παραθέτει αναλυτικά το ρεκόρ (Ν-Η), όσο και τα “διπλά” του Ολυμπιακού σε κάθε μια από τις παραδοσιακές έδρες της Ευρωλίγκας. Να τονίσουμε πως η σειρά της παρουσίασης δεν έχει κάποια σημασία.

Κλείσιμο
Αθήνα



Αντίπαλος: Παναθηναϊκός
“Διπλά”: 3

Αναλυτικά το ρεκόρ (Ν-Η) του Ολυμπιακού στην έδρα του Παναθηναϊκού σε αγώνες Ευρωλίγκας (1988 μέχρι σήμερα):

Φάση Αγώνες Ρεκόρ (Ν-Η)
Κανονική Περίοδος 2 2-0
Top 16 2 0-2
Προημιτελικοί 1 1-0
Σύνολο 5 αγώνες 3 νίκες-2 ήττες (60% ποσοστό επιτυχίας)
Από την δεκαετία του ’90 και έπειτα, οι δυο “αιώνιοι” του ελληνικού μπάσκετ αναμετρώνται και σε επίπεδο Ευρωλίγκας έχοντας “κόντρες” σε όλες τις φάσεις τις διοργάνωσης. Συνολικά πέντε αγώνες έχουν διεξαχθεί στην έδρα του Παναθηναϊκού όπου ο Ολυμπιακός τα πηγαίνει εξαιρετικά μέχρι στιγμής μετρώντας τρεις νίκες!

Η πιο σημαντική ήρθε στα προημιτελικά της σεζόν 1996-1997, όταν οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν με 20 πόντους διαφορά τον μεγάλο τους αντίπαλο και άνοιξαν τον δρόμο προς το Final Four της διοργάνωσης και το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Αναλυτικά οι εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό σε αγώνες Ευρωλίγκας (1988 μέχρι σήμερα):

Ημερομηνία Φάση Αγώνας
27 Μαρτίου 1997 Playoffs Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 49-69
18 Νοεμβρίου 2016 Κανονική Περίοδος Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79
2 Μαρτίου 2018 Κανονική Περίοδος Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 85-87


Κάουνας



Αντίπαλος: Ζαλγκίρις Κάουνας
“Διπλά”: 5

Αναλυτικά το ρεκόρ (Ν-Η) του Ολυμπιακού στην έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας σε αγώνες Ευρωλίγκας (1988 μέχρι σήμερα):

Φάση Αγώνες Ρεκόρ (Ν-Η)
Κανονική Περίοδος 5 3-2
Top 16 3 2-1
Προημιτελικοί 2 0-2
Σύνολο 10 αγώνες 5 νίκες-5 ήττες (50% ποσοστό επιτυχίας)
Μπορεί να είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στα playoffs της προηγούμενης σεζόν στην Ευρωλίγκα έπειτα από δυο ήττες στο Κάουνας, όμως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν πραγματοποιήσει και ορισμένες μεγάλες εμφανίσεις στην λιθουανική πόλη που τους έδωσαν ώθηση για την συνέχεια. Συνολικά έχουν ίδιο αριθμό επικρατήσεων και ηττών.

Η πιο ευρεία επιτυχία σημειώθηκε το 2006, όταν οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με +27 πόντους των αντιπάλων τους, ενώ η τελευταία μέχρι στιγμής νίκη επετεύχθη στις 15 Δεκεμβρίου του 2016 με προπονητή του Ολυμπιακού τότε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.


Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net/el/trademarks-el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης