Οι Σπερς αποσύρουν τη φανέλα του Τζινόμπιλι!

Οι Σπερς αποσύρουν τη φανέλα του Τζινόμπιλι!

Στην οροφή του «AT&T Center» θα κρεμαστεί η φανέλα του Μανού Τζινόμπιλι, μετά την απόφαση των Σαν Αντόνιο Σπερς να αποσύρουν το νούμερο «20»

Manuuu
Την απόφαση να τιμήσουν τον Μανού Τζινομπιλι πήραν οι Σαν Αντόνιο Σπερς, που ανακοίνωσαν την απόσυρση της φανέλας με το νούμερο «20» που φορούσε ο Αργεντινός.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των «σπιρουνιών», οι εορτασμοί για τον επί 16 χρόνια παίκτη τους θα τελεστούν στις 28 Μαρτίου, στον αγώνα κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και οι φίλοι της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν όπως αρμόζει τον σπουδαίο γκαρντ, που θα δει τη φανέλα του να υψώνεται στην οροφή του «AT&T Center».

Ο Μανού κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα με τον «οργανισμό», ενώ έχει ποσοστό νικών .721 (762-295), που αποτελεί το κορυφαίο ποσοστό στην ιστορία του NBA, μεταξύ των παικτών που έχουν αγωνιστεί σε τουλάχιστον 1000 παιχνίδια!

Ο Αργεντινός επιλέχθηκε στο νούμερο 57 του ντραφτ του 1999 και αγωνίστηκε σε 1057 αγώνες, στους οποίους είχε 13,3 πόντους, 3,8 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Επιλέχθηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του NBA τόσο το 2008, όσο και το 2011 και ήταν δύο φορές All Star (2005, 2011)!

Ο καλύτερος 6ος παίκτης του 2008 είναι ο μόνος Νοτιοαμερικανός που έχει πάρει την εν λόγω βράβευση, αλλά και που έχει επιλεχθεί σε μία από τις καλύτερες πεντάδες του NBA. Να θυμίσουμε τέλος πως πρόλαβε να κατακτήσει και την Ευρωλίγκα το 2001 με την Κίντερ Μπολόνια, προτού μετακομίσει στην Αμερική.
Πηγή:www.sport-fm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης