Super League, Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Το έσωσε στο φινάλε!

Super League, Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης 1-1: Το έσωσε στο φινάλε!

Ο Αστέρας Τρίπολης σε 4 προηγούμενα ματς είχε χάσει βαθμούς ή βαθμό στα τελευταία λεπτά. Αυτή την φορά του... γύρισε το χαρτί κι έφυγε με την ισοπαλία από το Αγρίνιο (1-1) καθώς ισοφάρισε στο 93' τον Παναιτωλικό με τον Καλτσά! Ο Μοράρ είχε ανοίξει το σκορ με γκολάρα.

4601106
Φινάλε γκραν γκινιόλ είχαμε απόψε στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός και ο Αστέρας έμειναν στο 1-1. Μετά από ένα ματς που δεν είχε θέαμα (το πρώτο κόρνερ του ματς το κέρδισαν τα «καναρίνια» στο 83'!), οι δύο ομάδες «πάλεψαν» για τη νίκη, οι «κυανοκίρινοι» την κράταγαν μέχρι τις καθυστερήσεις, αλλά τότε ο Καλτσάς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μαρινάκη, Μαλή, Αργκους, Ρότσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Μάρκος Πάουλο στον άξονα, τους Ντίας, Μανά στα άκρα, τον Μάζουρεκ οργανωτή και τον Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους Βλάχο, Βαλιέντε, Τριανταφυλλόπουλο, Κυριακόπουλο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Ιγκλέσιας στα «6αρο-οκτάρια», τους Τσιλιανίδη, Καλτσά στα «φτερά» και τον Τόνσο πίσω από τον προωθημένο Μανιά.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πάρα πολύ σύντομα. Οι δύο ομάδες «αλληλοεξουδετερώθηκαν» και ενώ πήραν άριστα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, μεσοεπιθετικά δεν κατάφεραν, εύλογα, να λειτουργήσουν. Το 45λεπτο κύλησε χωρίς «καθαρή» φάση και με πάρα πολλά φάουλ. Συνολικά καταλογίστηκαν 26, ενώ οι τελικές ήταν μόλις 4 (3-1 υπέρ του Αστέρα). Σε κάθε κίνηση του Μάζουρεκ υπήρχαν κοντά του δύο Αρκάδες, ο Τόνσο ήταν «μπλοκαρισμένος», οι φορ (Μοράρ, Μανιάς) αναγκάζονταν να βγουν πολύ έξω από το κουτί για να πάρουν μπάλα και όλα κρίνονταν στη δύναμη.

Αντίθετα στο δεύτερο η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην. Τόσο ο Παναιτωλικός όσο και ο Αστέρας έβαλαν την μπάλα κάτω και το ματς απέκτησε ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στα πρώτα λεπτά με τον Τόνσο, όμως μετά οι «κυανοκίτρινοι» βγήκαν μπροστά. Αρχικά είχαν δοκάρι με τον Μανά και λίγο αργότερα (66') άνοιξαν το σκορ με τη «βολίδα» του Μοράρ. Κάπου εκεί ο Αστέρας θέλησε να τα παίξει όλα για όλα, «γύρισε» το σύστημα σε «καθαρό» 4-4-2, πήρε μέτρα στο γήπεδο και τελικά με τον Καλτσά ύστερα από παράλληλη του Κώτσιρα, «απέδρασε» στο 90'+3' με τον βαθμό.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης