Europa League, ΠΑΟΚ-Βίντι 0-2: Τα έκανε μαντάρα και έμπλεξε!

Europa League, ΠΑΟΚ-Βίντι 0-2: Τα έκανε μαντάρα και έμπλεξε!

Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ δεν γλίτωσε και κάνοντας μία ακόμη κακή εμφάνιση γνώρισε δεύτερη εντός έδρας ήττα στο Europa League με την πρόκριση να δυσκολεύει

4597391
O ΠΑΟΚ για άλλη μια φορά φέτος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, ηττήθηκε με 2-0 από την Βίντι και... έσβησε το σπουδαίο διπλό που είχε κάνει στην Λευκορωσία επί της ΜΠΑΤΕ! Παραμένει στο... κόλπο της 2η θέσης, αλλά πλέον ψάχνει καλό αποτέλεσμα στη Βουδαπέστη!


Άνευρος, άγευστος και άχρωμος ο ΠΑΟΚ έβαλε σε περιπέτειες την ευρωπαϊκή πορεία του. Η ήττα (τρίτη σερί στην Τούμπα σε ευρωπαϊκό ματς) από τη Βίντι, κάνει υποχρεωτική τη νίκη σε 15 βράδια στη Βουδαπέστη, αν θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης. Το ζητούμενο για τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του είναι αν όντως επιθυμούν και θέλουν να συνεχίσουν να κουβαλούν και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στις πλάτες το υς.

Με εμφάνιση σαν την αποψινή, μάλλον, όχι, αν και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η Βίντι ξαναμπήκε στο κόλπο της πρόκρισης και στον όμιλο (με την Τσέλσι να κάνει το 3Χ3) όλα είναι ανοικτά.

Με αλλαγές ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες, που ήρθαν από τον πάγκο για να βοηθήσουν την ομάδα και να δώσουν ανάσες στους βασικούς (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Πρίγιοβιτς, Μπίσεσβαρ), καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη συνεχίζονται. Οι Τόσκα, Σάχοφ, Λημνιός, Ελ Καντουρί ήταν κάποιες από τις (αναμενόμενες) αλλαγές του Ρουμάνου τεχνικού του «Δικεφάλου».
Κάκιστο 45λεπτο

Κλείσιμο
Ο «Δικέφαλος» μπήκε με εμφανή διάθεση να κλείσει τη Βίντι στα καρέ και να αναζητήσει από νωρίς το γκολ. Το λάθος του Κοβάτσιτς στο 7ο λεπτό δεν αποδείχθηκε μοιραίο για τους Μαγυάρους, που είχαν στην Τούμπα την συμπαράσταση του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ουρμπάν, ο οποίος βρέθηκε ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της αγαπημένης ομάδας του.

Αυτός που πλήρωσε το λάθος (του Κρέσπο) ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός θέλησε να κρατήσει την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, στρώνοντάς την ουσιαστικά στα πόδια του Νεγκό, που πάσαρε στον Χούστι. Από εκεί ήταν εύκολη υπόθεση για τον Ούγγρο μεσοεπιθετικό να νικήσει με πλασέ τον Πασχαλάκη και να ανοίξει το σκορ για τη Βίντι (0-1) παγώνοντας, παράλληλα, την Τούμπα.




Ο ΠΑΟΚ αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεσή του, με την κατοχή της μπάλας να φτάνει στο 75%-25%, χωρίς όμως αυτό να δίνει κάτι στην ελληνική ομάδα, με τη Βίντι να έχει φέρει το ματς στα μέτρα της και να διατηρεί το υπέρ της σκορ δίχως να απειλείται ιδιαίτερα η εστία του Κοβάτσιτς.

Τα χειρότερα για τους «ασπρόμαυρους» ήρθαν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μάτος να χάνει τον Στοπίρα, που με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Πασχαλάκη και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ (0-2) στους Μαγυάρους. Το σουτ του Πέλκα στις καθυστερήσεις ήταν το πρώτο και μοναδικό του ΠΑΟΚ στην εστία της Βίντι σε 45 ολόκληρα λεπτά!


Φουλ επίθεση

Η πρώτη κίνηση του Λουτσέσκου είχε να κάνει με την είσοδο του Αμρ Ουάρντα αντί του Λημνιού, με το ξεκίνημα του β’ μέρους, αλλά και την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 με την είσοδο στο 52’ του Πρίγιοβιτς, αντί του Σάχοφ.

Το ματς ήταν λογικό να γίνει… ροντέο. Οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ, χωρίς πάντως να έχουν καθαρό μυαλό στην τελική ενέργειά τους. Το… τείχος που είχαν υψώσει οι Μαγυάροι μπροστά από την εστία τους, δεν ήταν καθόλου εύκολο να πέσει. Ο Λουτσέσκου έκλεισε τις αλλαγές του από το 66’ βάζοντας και τον Μπίσεσβαρ στο παιχνίδι, αντί του Καρέλη, δίχως να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας του.

Ένα σουτ του Βαρέλα με το χρονόμετρο να δείχνει το 73ο λεπτό δεν ανησύχησε τον Κοβάτσιτς, αλλά τον ανησύχησε η κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ στο 75’, που έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του. Ο Πασχαλάκης προς το τέλος σταματώντας τον Χόντζιτς, έσωσε την ομάδα της Θεσσαλονίκης από έναν εντός έδρας ευρωπαϊκό διασυρμό.

MVP: Για 60-65 λεπτά ο Γκεόργκι Μιλάνοφ (η ακριβότερη μεταγραφή της Βίντι) ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εντυπωσιακό παιχνίδι και γκολ από τον Στοπίρα, που ήταν πανταχού παρών και έδωσε σημαντικές λύσεις για την Βίντι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η χειρότερη φετινή βραδιά του Χοσέ Κρέσπο, που επηρεασμένος από το λάθος του στη φάση του πρώτου γκολ από τη Βίντι, συνέχισε να έχει χωρίς πίεση λανθασμένες

Η ΓΚΑΦΑ: Το λάθος του Κρέσπο στο 13ο λεπτό έδωσε τη δυνατότητα στους Μαγυάρους της Βίντι να σκοράρουν βάζοντας από νωρίς τον ΠΑΟΚ στη διαδικασία να κυνηγάει το σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα ο Ουκρανός ρέφερι Γεβγέν Αρανόφσκι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το πανάξιο «διπλό» της Βίντι κάνει πολύ δύσκολη την αποστολή του ΠΑΟΚ, που είναι υποχρεωμένος να πάει σε δύο εβδομάδες στη Βουδαπέστη και να κερδίσει αν θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη και να περάσει στους «32» της διοργάνωσης; Το ζητούμενο είναι αν όντως θέλουν οι «ασπρόμαυροι» να συνεχίσουν στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο; Καλό το ερώτημα. Γιατί, με την εικόνα του έδειξε να τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο οι εντός συνόρων υποχρεώσεις του και κυρίως το πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Κάνιας, Σάχοφ (52’ Πρίγιοβιτς), Λημνιός (46’ Ουάρντα), Πέλκας, Ελ Καντουρί, Καρέλης (66’ Μπίσεσβαρ),
Βίντι (Μ. Νίκολιτς): Κοβάτσιτς, Βινίσιους, Φιόλα, Χάντζιτς, Χούστι (73’ Κόβακς), Νεγκό, Πατκάι, Στοπίρα, Γιουχάζ, Σκέποβιτς (65’ Χόντζιτς), Μιλάνοφ (79’ Νικόλοφ).
Πηγή:www.gazzetta.gr


Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης