Γυμναστική: Με Πετρούνια αλλά χωρίς Μάρα η Εθνική ανδρών στη μάχη του παγκοσμίου

Γυμναστική: Με Πετρούνια αλλά χωρίς Μάρα η Εθνική ανδρών στη μάχη του παγκοσμίου

Με όσες δυνάμεις διαθέτει θα παλέψει η Εθνική ενόργανης γυμναστικής στον προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ντόχα, την Παρασκευή (26/10), στον οποίο ο στόχος θα είναι η κατάληψη μίας θέσης στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης

unnamed
Η αντίστροφη μέτρηση κορυφώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (22/10) με την επίσημη προπόνηση στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου “Aspire Dome”, όπου οι Έλληνες πρωταθλητές δοκίμασαν τα προγράμματά τους.

Ανάμεσά τους και ο Λευτέρης Πετρούνιας, που «έβγαλε» το πρόγραμμά του στους κρίκους -έστω και αποσπασματικά- και αναμένεται να συμμετάσχει στον προκριματικό, παρά τον τραυματισμό στον αριστερό ώμο, ο οποίος έθεσε σε κίνδυνο την συμμετοχή του και θα τον οδηγήσει στο χειρουργείο αμέσως μετά την επιστροφή από το Κατάρ.Πλάι του θα αγωνιστούν οι Νίκος Ηλιόπουλος, Νίκος Κρανίτης, Αντώνης Τανταλίδης και Γιώργος Χατζηευσταθίου.

Εκείνος που δεν θα μπορέσει να προσφέρει τη βοήθειά του στην Εθνική ομάδα θα είναι ο Βλάσης Μάρας, που επίσης αντιμετώπισε προβλήματα τους τελευταίους μήνες και τελικά θα μείνει εκτός πεντάδας. Για τον πολυνίκη Έλληνα των τριών μεταλλίων στον θεσμό (δύο χρυσά και ένα χάλκινο), αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δεν θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έπειτα από 13 διαδοχικές συμμετοχές μεταξύ 1999 και 2015.

Σε δηλώσεις του στον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης αλλά και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, αμέσως μετά την επίσημη προπόνηση, ο Λευτέρης Πετρούνιας τόνισε ότι αισθάνεται δυνατός, παρά τον τραυματισμό του.

«Φυσικά έχω πόνους στον ώμο, αλλά αυτοί οι πόνοι υπάρχουν εδώ και δέκα μήνες και σκέφτηκα ότι τελικά μπορώ να τους αντέξω για άλλες δύο εβδομάδες. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης και ότι, εάν είμαι σε θέση να διαχειριστώ τον πόνο, μπορώ να αγωνιστώ. Θα το κάνω, επειδή αγαπώ το άθλημα και επειδή γεμίζω από συναισθήματα κάθε φορά που αγωνίζομαι για την ομάδα μου. Και επίσης, για να προσπαθήσω να πάρω τη νίκη ξανά», τόνισε ο 27χρονος πρωταθλητής και συμπλήρωσε:
«Αισθάνομαι πιο δυνατός από ποτέ, αλλά δεν έχω ‘βγάλει’ πολλές φορές το πρόγραμμά μου. Το πρόβλημα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετά δεν ήταν ο πόνος, αλλά ο χρόνος. Υπήρχε απόσταση μόνο δύο μηνών μεταξύ ευρωπαϊκού και παγκοσμίου. Τώρα που βρίσκομαι εδώ, θα τα καταφέρω. Έχω αυτοπεποίθηση».

Κλείσιμο
Παράλληλα, τόνισε ότι θα μπει στο χειρουργείο αμέσως μετά τη διοργάνωση, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, επειδή «είναι καλύτερα να διορθώσουμε το πρόβλημα τώρα, προκειμένου να είμαι καλά ενόψει της Ολυμπιακής πρόκρισης και του ‘Τόκιο 2020’».

Ο προκριματικός των ανδρών θα ξεκινήσει την Πέμπτη (25/10), αλλά η Εθνική ομάδα έχει κληρωθεί να αγωνιστεί τη δεύτερη και τελευταία ημέρα (Παρασκευή 26/10, 14:30 - 16:45 ώρα Ελλάδας), στον 8ο από τους συνολικά 10 ομίλους. Οι Έλληνες αθλητές θα περάσουν διαδοχικά από τους κρίκους, το άλμα, το δίζυγο, το μονόζυγο, το έδαφος και τον πλάγιο ίππο.
Ο προκριματικός θα διεξαχθεί, για πρώτη φορά, με σύστημα «5-4-3» (5 αθλητές ανά ομάδα, 4 από αυτούς αγωνίζονται σε κάθε όργανο, οι 3 καλύτερες βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη).

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα αποτελεί το πρώτο βήμα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο:
Οι τρεις νικήτριες χώρες στο ομαδικό, σε άνδρες και γυναίκες, θα πάρουν απευθείας την Ολυμπιακή πρόκριση, ενώ στόχος των Ελλήνων εκπροσώπων θα είναι να μπουν στο «τοπ 24» της ομαδικής κατάταξης, ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα να αγωνιστούν με πλήρεις πενταμελείς ομάδες και στο αντίστοιχο παγκόσμιο του 2019 στην Στουτγάρδη, όπου θα δοθούν τα περισσότερα Ολυμπιακά εισιτήρια.
Αντίθετα, οι χώρες που θα μείνουν φέτος εκτός 24άδας θα μπορούν να στείλουν μόνο τρεις αθλητές και τρεις αθλήτριες στην Στουτγάρδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης