Premier League: Με το ζόρι η Τότεναμ, πρώτη νίκη για Κάρντιφ

Premier League: Με το ζόρι η Τότεναμ, πρώτη νίκη για Κάρντιφ

Όσο δύσκολα μπορεί ν' αποτυπώσει το τελικό 1-0 κόντρα στη Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, ήρθε η τέταρτη σερί νίκη της Τότεναμ - Πολλά γκολ και πρώτο «τρίποντο» στη σεζόν για την Κάρντιφ (4-2) απέναντι στη Φούλαμ, στο «μηδέν» έμειναν Μπόρνμουθ και Σαουθάμπτον

lammmlla
Η Τότεναμ έλυσε τον Γόρδιο δεσμό λίγο πριν οι δύο ομάδες κατευθυνθούν στ' αποδυτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου για την ανάπαυλα, με τον Ερίκ Λαμέλα να... γονατίζει για να πάρει με κεφαλιά την ασίστ του Σισοκό και να βάλει μπροστά στο σκορ τα «σπιρούνια». Καλό και μοιρασμένο το ματς των συμπολιτών, δεν είχε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, σταθερές οι άμυνες και των δύο, με τον Αργεντινό της Τότεναμ να κάνει τη διαφορά.

Ο Πελεγκρίνι έριξε στο ματς και τον Χαβιέ Ερνάντες στο δεύτερο ημίχρονο και ο Γιορίς, που είχε ήδη δουλειά με τον Αρναούτοβιτς και τις προσπάθειές του για γκολ (λίγο έλειψε να σκοράρει με σέντρα – σουτ αλλά νικήθηκε από την σωστή εκτίμηση της μπάλας που έκανε ο Γάλλος γκολκίπερ), αισθάνθηκε λίγη πίεση παραπάνω με τον Μεξικανό στο γήπεδο. Το ματς κατά διαστήματα άρχισε ν' αποκτά ταχύτητα με γρήγορη μεταφορά της μπάλας και ο Ποτσετίνο είχε την καλύτερη απάντηση όταν έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Μούσα Ντεμπελέ προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση στο χώρο του κέντρου και να πάρουν τα «σπιρούνια» τον έλεγχο με το εύθραυστο σκορ. Ξεσηκώθηκε το γήπεδο στο φινάλε με τον «Τσιτσαρίτο» να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, ήταν οφσάιντ ο Αρναούτοβιτς στην ασίστ και ορθά δεν μέτρησε το γκολ.



Γλυκιά πρώτη νίκη για την Κάρντιφ
Η Φούλαμ με μόλις δυο τελικές προσπάθειες είχε βρει δυο γκολ στο Κάρντιφ, εκεί που οι «bluebirds» είχαν κάνει μεγάλη ανατροπή μέσα σε ελάχιστο χρόνο, όμως τιμωρήθηκαν από τα λάθη τους στην άμυνα παρά την υπεροχή. Οι «cottagers» προηγήθηκαν με το εκπληκτικό αριστερό σουτ του Σίρλε στο 11ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν αρχικά στο 15' με το αριστερό σουτ του Μέρφι που νίκησε τον Μπετινέλι, για να έρθει στο 20' ο Μπόμπι Ριντ να πλασάρει σωστά τον πορτιέρε των Λονδρέζων και να γράψει το 2-1 για την Κάρντιφ, επιβεβαιώνοντας σε ακόμα ένα ματς τα τρομερά αμυντικά προβλήματα της Φούλαμ! Οι Ουαλοί ήταν καλύτεροι, αλλά σε κόντρα φάση δέχθηκαν ξανά γκολ, αυτή τη φορά από τον εξαιρετικό Σεσενιόν για το 2-2.
Κλείσιμο
Όπως ισοφάρισε από το πουθενά η ομάδα του Γιοκάνοβιτς στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο 65' ήρθε τρίτο γκολ από τους γηπεδούχους σε μια φάση που κάθε άλλο παρά «μύριζε» γκολ. Λόγω, όμως, των τρομερών αδυναμιών στην άμυνα, οι «cottagers» έγιναν γι' ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές και μάζεψαν τη μπάλα από τα δίχτυα τους. Μια σέντρα του Μανγκά από δεξιά έμοιαζε παντελώς ακίνδυνη, μέχρι να πεταχθεί ο Πάτερσον στη φάση και να σκοράρει για το 3-2 και την πρώτη νίκη της Κάρντιφ στο φετινό πρωτάθλημα! Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Χάρι στο 87ο λεπτό.



Δεν είχε... κερασάκι η τούρτα του Χάου
Η Μπόρνμουθ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και ξεκίνησε αρκετά δυναμικά απέναντι στη Σαουθάμπτον. Είχε κίνητρο και την 6η επέτειο του Έντι Χάου από το πρώτο του ματς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όμως, παρά την πίεση που ασκούσαν οι «άγιοι» και την προσπάθεια απορρόφησης των δύσκολων καταστάσεων και αντιμετώπισης των κινδύνων, το πρώτο μέρος δεν είχε να παρουσιάσει ούτε ένα σουτ στην εστία! Οι «cherries» είχαν... βγει στο κυνήγι για γκολ, ο Χόιμπιεργκ από πλευράς Σαουθάμπτον υποχρέωσε τον Μπέγκοβιτς να διώξει με τ' ακροδάχτυλα και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Αρνητικό ρεκόρ και οιωνός υποβιβασμού για Νιούκαστλ
Έφτασε και η 9η αγωνιστική και η Νιούκαστλ παρέμεινε χωρίς νίκη. Βασικά το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι δεν νίκησε, αλλά ότι μετά την ήττα 0-1 από την Μπράιτον, έπιασε το χειρότερο σερί ηττών εντός έδρας στην ιστορία της κατηγορίας όλης και όχι μόνο σε επίπεδο Premier League. Το περίεργο γκολ του Μπεράμ (29') έδωσε το τρίποντο στους φιλοξενούμενους και άφησε την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ στους δύο βαθμούς. Η 5η αυτή διαδοχική ήττα στο γήπεδό της είναι και ξεκάθαρος οιωνός υποβιβασμού, μιας και οι τρεις άλλες ομάδες που το βίωσαν στο παρελθόν, υποβιβάστηκαν (Μαν. Γιουνάιτεντ 1930-'31, Πόρτσμουθ 2009,-10, Μπόλτον 2011-'12).



Επιστροφή στις νίκες για Γουότφορντ
Στο πρώτο τους ραντεβού στην Premier League, η Γουότφορντ ήταν νικήτρια, καθώς επικράτησε 2-0 στο Μολινό της Γουλβς. Η διακοπή λειτούργησε ευεργετικά για τους Χόρνετς και μετά το... άσχημο σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη (σε όλες τις διοργανώσεις) κατάφεραν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Η ομάδα του Γκράθια σε... 58 δεύτερα σφράγισε το τρίποντο που την έφερε στην 7η θέση. Στο 20' ο Καπού και στο 21' ο Περέιρα από πάσες του Ντουκουρέ διαμόρφωσαν το 2-0!

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:
Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (21' Ρίντιγκερ, 96' Μπάρκλεϊ / 55' 73' Μαρσιάλ)

Μπόρνμουθ - Σαουθάμπτον 0-0

Κάρντιφ - Φούλαμ 4-2 (16' Μέρφι, 20' Ριντ, 65' Πάτερσον, 88' Χάρις / 11' Σίρλε, 34' Σεσενιό)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπέρνλι 5-0 (16' Αγκουέρο, 54' Μπερνάρντο Σίλβα, 56' Φερναντίνιο, 83' Μαχρέζ, 90' Σανέ)

Νιούκαστλ - Μπράιτον 0-1 (29' Καγιάλ)

Γουέστ Χαμ - Τότεναμ 0-1 (44' Λαμέλα)

Γουλβς - Γουότφορντ 0-2 (20' Καπού, 21' Περέιρα)

Χάντερσφιλντ - Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Έβερτον - Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

Άρσεναλ - Λέστερ (22:00)

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης