Παναθηναϊκός: Το στοιχείο που τον διαχωρίζει από ΟΛΕΣ τις ομάδες της Euroleague!

Παναθηναϊκός: Το στοιχείο που τον διαχωρίζει από ΟΛΕΣ τις ομάδες της Euroleague!

Ο Τσάβι Πασκουάλ θέλει να δημιουργήσει έναν Παναθηναϊκό με πολλούς πρωταγωνιστές και η στατιστική τον δικαιώνει! Στις πρώτες τρεις αγωνιστικές οι “πράσινοι” είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα.

037a5ee0-panathinaikos-bench-thema-score-625x375
Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους ένα παιχνίδι. Θα συμβεί μια φορά, θα συμβεί δεύτερη, ίσως και τρίτη, όμως σε βάθος χρόνου αυτό που θα σε βοηθήσει να “επιζήσεις” και να πετύχεις είναι ολόκληρη η ομάδα.

Ο φετινός Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, παρά το γεγονός πως έκανε μία “εκτός προγράμματος” ήττα στο Μόναχο, δείχνει να κινείται στα σωστά βήματα. Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, έχει δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του και έχει πάρει πίσω μοιρασμένους πόντους που δημιουργούν ένα σπάνιο στατιστικό κατόρθωμα.
Ξεχωρίζει ο Λάνγκφορντ και μετά… κανείς!

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ένας σταρ που γεννήθηκε για να σκοράρει. Το μπασκετικό κοινό το γνώριζε πολύ πριν έρθει στον Παναθηναϊκό και βλέπει εντός παρκέ τις επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων να επαναλαμβάνονται.

Ο Αμερικανός μετράει 15.7 πόντους κατά μέσο όρο (47 συνολικά σε 3 αγώνες) και έχει δημιουργήσει ήδη σημαντική διαφορά από τους παίκτες που βρίσκονται στις πιο πίσω θέσεις.

Εδώ ωστόσο ξεκινάει το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όσον αφορά στην επιθετική παραγωγικότητα των “πρασίνων” αφού 10 παίκτες (!) έχουν σκοράρει από 20 έως 24 πόντους.

Κλείσιμο
Ανάμεσα τους συναντάει κανείς περιπτώσεις όπως αυτή του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος παρουσιάζει εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας (20 πόντοι, 8/10 δίπομτα, 1/2 τρίποντα), αλλά και τον ηγέτη του “τριφυλλιού” Νικ Καλάθη που αναμένεται να βελτιωθεί στη συνέχεια (21 πόντοι, 8/25 δίποντα, 1/8 τρίποντα).

Δύο περιπτώσεις που προκαλούν χαμόγελα

d1ed927d-mitoglou_pao_proponisi


Στο ρόστερ του Παναθηναϊκού υπάρχουν δύο αθλητές που θα κρίνουν ως ένα βαθμό τη φετινή επιτυχία. Δεν ανήκουν στην κατηγορία των πρωταγωνιστών αλλά μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να εξελιχθούν σε παίκτες-κλειδιά. Ο λόγος για τους Ντίνο Μήτογλου και Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο Έλληνας φόργουορντ έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν και με 22 πόντους (10/13 δίποντα, 2/3 βόλες) – 14 ριμπάουντ (7 αμυντικά, 7 επιθετικά), επιβεβαιώνει όσους πίστευαν εξ αρχής πως φέτος θα αναβαθμίσει το παιχνίδι του.

Εξίσου σημαντική όμως (θα) είναι και η παρουσία του Λιθουανού γκαρντ αφού είναι αυτός που έρχεται από τον πάγκο για να δώσει ανάσες στον Καλάθη. Απέναντι στην Γκραν Κανάρια ο Λεκαβίτσιους τα κατάφερε περίφημα, με το συγκεκριμένο παιχνίδι να ανεβάζει τη φετινή παραγωγικότητα του στους 22 πόντους και μάλιστα με 8/9 δίποντα.
Η γραμμή των βολών είναι… επιτέλους της φιλανθρωπίας

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ο Παναθηναϊκός βλέπει το μπόνους των βολών να του προσφέρει εύκολους πόντους. Για την ακρίβεια, οι “πράσινοι” με ποσοστό 82% (50/61) είναι μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης (82.6%), την Εφές (84.6%), την ΤΣΣΚΑ (84.6%) και τη Μπασκόνια (84.9) μία από τις πέντε ομάδες που ξεπερνούν το 80%.

Αν αναρωτιέστε τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στην τελευταία θέση τη σεζόν 2017-2018 με ποσοστό 67.7%, ενώ εξίσου χαμηλό ήταν το ποσοστό και την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 με 71%.

Η επιθετική παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού σε αριθμούς…

b14a8838-paragogikotita-pao-panathinaikos-stats


Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης