Το «Optimum 3» έτοιμο να ανοίξει πανιά στον αγώνα της Μάλτας

Το «Optimum 3» έτοιμο να ανοίξει πανιά στον αγώνα της Μάλτας

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη συμμετοχή του «Optimum 3» στον κορυφαίο αγώνα της Μεσογείου, στο Rolex Middle Sea Race

Optimum_3
Η ομάδα Optimum Yacht Racing Team θα πάρει μέρος για 7η φορά στη διοργάνωση της Μάλτας ενώ το 2004 είχε κατακτήσει πρωτιές και στις δύο κατηγορίες handicap IRC και ORCi. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20 Οκτωβρίου και τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει και το «Yacana» του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Τη συμμετοχή του σκάφους του Ν.Ο Καλαμακίου συντόνισε και υποστήριξε με πολλαπλούς τρόπους ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

«…Έχουμε κάνει πολύ και καλή δουλειά στην προετοιμασία του σκάφους. Η ομάδα των 15 έχει δέσει εξαιρετικά και είμαι βέβαιος ότι θα αποδώσει στο optimum, δηλαδή στο βέλτιστο…» δήλωσε ο συγκυβερνήτης του ιστιοπλοϊκού Περικλής Λιβάς. Η σημερινή ημέρα ήταν ημέρα προπόνησης για τα περισσότερα από τα 144 σκάφη που θα πάρουν μέρος στον αγώνα. Το πλήρωμα του «Optimum 3» είχε την ευκαιρία να κάνει τον τελευταίο έλεγχο πριν βρεθεί στην εκκίνηση του υψηλών απαιτήσεων αγώνα.

«Σήμερα θα κάνουμε μια δίωρη προπόνηση, δηλαδή έναν έλεγχο στην πράξη ό,τι και η κάθε λεπτομέρεια είναι στην εντέλεια. Δεν ανησυχώ για κάτι. Όλη μας η προσοχή και συγκέντρωση είναι στις μετεωρολογικές προβλέψεις καθώς ο καιρός αυτή την εποχή στη Μεσόγειο είναι άστατος και κάνει εκπλήξεις…» δήλωσε ο Νίκος Λάζος, συγκυβερνήτης και υπεύθυνος για την τακτική της ομάδας.

Την ελληνική συμμετοχή στον αγώνα της Μάλτας στηρίζουν, εκτός του ΠΟΙΑΘ, η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ε.Ι.Ο., ο Ν.Ο.Καλαμακίου και οι εταιρείες AEGEAN AIRLINES, HELLENIC PETROLEUM S.A. εταιρία παραγωγής και εμπορίας πετρελαιοειδών και παραγωγής ενέργειας, η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, η D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η ΛΑΛΙΖΑΣ ΑΕ εταιρία κατασκευής και εμπορίας ναυτιλιακών και σωστικών ειδών, η QUANTUM Sails Greece εταιρία σχεδίασης και παραγωγής ιστίων, η Motion & amp; Control Ltd, εταιρία ειδικών μηχανολογικών και υδραυλικών εφαρμογών, η WAMBLEE, εταιρία ηλεκτρονικών συστημάτων διάσωσης, η EASYDOT, εταιρία marketing, διαφήμισης και επικοινωνίας και η Ship Medical, εταιρία οργάνωσης και υποστήριξης με φαρμακευτικό υλικό και υπηρεσίες υγείας εν πλω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης