Κορυφαίοι ιστιοπλόοι προετοιμάζονται στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» στο Φαληρικό Δέλτα

Κορυφαίοι ιστιοπλόοι προετοιμάζονται στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» στο Φαληρικό Δέλτα

Στην Αθήνα βρίσκονται τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας στην κατηγορία ΦΙΝΝ όπου μετέχουν σε προπονητικό καμπ

finn
Πιο συγκεκριμένα έχουν ήδη ξεκινήσει προπονήσεις ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 Ούγγρος Ζ. Μπέρετς, ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 και χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Σουηδός Μ. Σάλαμινεν, ο Καναδός Τ. Ράμσοου (5ος στο Όρχους), ο περίφημος Νορβηγός Α. Πέντερσεν, ο Κροάτης Ν. Μπουγκάριν και άλλοι.

Μέχρι τώρα στην χώρα μας έχουν έρθει 12 σκάφη και αναμένονται τουλάχιστον άλλα οκτώ. Ανάμεσά τους ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Γάλλος Τζ. Λομπέρ και ο μεγάλος Βραζιλιάνος Ζ. Ζαρίφ (φωτό), ο οποίος μόλις πριν από λίγες ημέρες στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα Σταρ.

Η προετοιμασία όλων αυτών των σπουδαίων ονομάτων θα διαρκέσει μέχρι και τον Δεκέμβριο τμηματικά. Έχει προκαλέσει, μάλιστα, αίσθηση στην παγκόσμια ιστιοπλοϊκή κοινότητα το γεγονός ότι όλα αυτά τα ονόματα που θα διεκδικήσουν τα Ολυμπιακά μετάλλια επέλεξαν την Ελλάδα για να κάνουν προπονήσεις μαζί! Είναι σπάνιο κάτι τέτοιο σε περίοδο που αρχίζει η φουλ προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Οι ξένοι αθλητές διάλεξαν το «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» για τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, το μικρότερο κόστος και την υψηλού επιπέδου οργάνωση της ΕΙΟ. Γι’ αυτό, άλλωστε, η φήμη του «Κέντρου» εξαπλώνεται κι εκτός Ευρώπης και είναι θέμα χρόνου να γίνουν ανάλογα καμπ και σε άλλες κατηγορίες. Σε αυτή την περίπτωση οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προπονούνται μαζί με κορυφαίους ξένους αθλητές και να μαθαίνουν τη νέα τεχνολογία. Όπως ισχύει τώρα στην περίπτωση του Γιάννη Μιτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα βρίσκονται και οι βασικοί προμηθευτές πανιών δύο πολύ μεγάλων εταιριών. Της «NORTH SAILS» και της «WB». Αυτό δείχνει πόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός είναι το προπονητικό καμπ στα ΦΙΝΝ λόγω της συμμετοχής των μεγαλύτερων ονομάτων που στην πλειοψηφία τους είναι επαγγελματίες ιστιοπλόοι. Η παρουσία τους και μόνο στο «Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας» αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης