Basket League, Άρης-Παναθηναϊκός 70-84: Μπορεί και χωρίς τον Τσάβι!

Basket League, Άρης-Παναθηναϊκός 70-84: Μπορεί και χωρίς τον Τσάβι!

Σε ένα ματς πραγματικό γκραν-γκινιόλ, με νεύρα και αποβολές προπονητών, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το «Nick Galis Hall» κερδίζοντας τον αξιόμαχο Άρη (που πλησίασε και στους πέντε πόντους) με 84-70 πριν από την «διαβολοβδομάδα» στην EuroLeague.

4584163
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα πόνταρε τα χρήματά του για τα όσα θα συνέβαιναν στο «Αλεξάνδρειο» το απόγευμα του Σαββάτου στην δεύτερη αγωνιστική της Basket League. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς... Από τον έντονο εκνευρισμό στο ξεκίνημα του ματς και τη λογομαχία των Βαγγέλη Αγγέλου, Τσάβι Πασκουάλ με αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο; Από τα συνεχόμενα νεύρα που υπήρχαν μέσα στο παρκέ κατά τη διάρκεια του αγώνα; Ή μήπως από το γεγονός ότι ο (σε γενικές γραμμές άστοχος) Άρης θα μπορούσε να επιστρέψει από το -19 και να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούσαν μειώνοντας και στους πέντε πόντους στο 37';

Παρά την ανταγωνιστικότητα που έδειξαν οι «κίτρινοι» στην τελευταία περίοδο δυσκολεύοντας αρκετά τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που είχε επαναπαυθεί στις δάφνες του +19, στο τέλος «μίλησε» η εμπειρία των πρωταθλητών. Δύο φάσεις του Καλάθη, ένα σουτ του Λάνγκφορντ και ένα του (άκεφου) Παπαπέτρου έφταναν και περίσσευαν για να «γράψουν» τους τίτλους τέλους του αγώνα και τη νίκη του Παναθηναϊκού με 84-70. Μια διαφορά που... επέστρεψε στην λογική που επικρατούσε σε όλο το ματς στα τελευταία λεπτά.

Και αυτό διότι ο Άρης είχε μειώσει σε 74-69 στο 37' και έδειχνε ότι... έβαζε δύσκολα στον Παναθηναϊκό που αγωνίστηκε χωρίς τον Τζέιμς Γκιστ. Μέχρι εκεί όμως. Σε γενικές γραμμές ο ΝτεΣόν Τόμας ήταν εκείνος που απειλούσε περισσότερο το καλάθι του Άρη, ο Κιθ Λάνγκφορντ «μίλησε» στο τέλος, ο Λοτζέσκι ήταν ουσιαστικός, ενώ ο Λεκαβίτσιους κατάφερε να φέρει ηρεμία στην ομάδα του. Βέβαια στο τέλος ο Καλάθης με δύο ενέργειες (μια ασίστ στον Λοτζέσκι και μια δική του φάση) ήταν εκείνος που... έκοψε τον αέρα των γηπεδούχων.

Το ματς
Ο Άρης προσπάθησε να... βγάλει εκτός αγώνα τον Νικ Καλάθη ώστε να αποκτήσει περισσότερες πιθανότητες να φανεί ανταγωνιστικός στο ματς. Εν μέρει το κατάφερε αφού μπόρεσε να τον εκνευρίσει και να μην είναι το ίδιο αποδοτικός όσο τον έχουμε συνηθίσει. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο στο πρώτο πεντάλεπτο (12-14) ώσπου τα πνεύματα οξύνθηκαν με αφορμή μια έντονη διαμαρτυρία του αρχηγού των «πρασίνων» στους διαιτητές για ένα φάουλ.

Εκείνη τη στιγμή οι δύο προπονητές άρχισαν να λογομαχούν με αποτέλεσμα να δουν αμφότεροι τον δρόμο για τα αποδυτήρια του «Παλαί ντε Σπορ». Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η διακοπή ευνόησε τον Παναθηναϊκό, με τον Νίκο Παππά να παίρνει άριστα σε οργάνωση και «εκτέλεση»και να «υπογράφει» το τέλος του δεκαλέπτου με τρίποντο για το 17-22. Το ίδιο...επιθετικός ήταν οι «πράσινοι» και στην δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα να ολοκληρώσουν ένα σερί 15-0!

Κλείσιμο
Η διαφορά έφτασε και τους 17 πόντους (17-34) με τους Τόμας και Λάσμε να πρωτοστατούν στην επίθεση της ομάδας του, ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες του Άρη... αγκομαχούσαν μέχρι να σημειώσουν κάποιον πόντο. Από τη στιγμή που η «ψαλίδα» της διαφοράς είχε ανοίξει για τα καλά, ο Παναθηναϊκός έριξε την ένταση στην άμυνα, κάτι που φρόντισε να εκμεταλλευτεί ο Άρης. Με ένα επιμέρους 11-2 μετέτρεψε το -18 (23-41) σε -9 (34-43) αλλά ο Τόμας «όπλισε» και πάλι για το +12 του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο (46-34). Στο πρώτο μισό του αγώνα, το «τριφύλλι» είχε 8/18 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 9/12 βολές, 25 ριμπάουντ, 13 ασίστ (σ.σ. 5 ο Λεκαβίτσιους και μόλις 1 ο Καλάθης!) αλλά και 11 λάθη, ενώ ο Άρης μόλις 28% στα δίποντα (6/21), αλλά 4/8 τρίποντα, 10/14 βολές, 11 ριμπάουντ λιγότερα (σ.σ. 14ριμπ.), 6 κλεψίματα, 8 ασίστ και ισάριθμα λάθη.

Στην τρίτη περίοδο ο Άρης μπορεί να ανέβασε την απόδοσή του, αλλά υπήρχαν στιγμές που ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ... όποτε το ήθελε. Ο Λεκαβίτσιους είχε πάρει από τον νευρικό και άκεφο Καλάθη την σκυτάλη στην οργάνωση και μάλιστα τα πήγε περίφημα. Αν ο Άρης ήταν πιο εύστοχος από τη γραμμή των βολών στο τρίτο δεκάλεπτο (1/7 βολές μέτρησε σε εκείνο το διάστημα) ίσως και να μπορούσε να μείνει για... περισσότερη ώρα στο ματς. Όμως η διαφορά έφτασε και τους 19 πόντους υπέρ του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά (48-67) πριν από το τέλος της γ' περιόδου. Ο ΝτεΣόν Τόμας συνέχιζε να αποτελεί αξιόπιστη λύση, ενώ ανέβηκε επιθετικά και ο Κιθ Λανγκφορντ.

Βέβαια στο τελευταίο δεκάλεπτο ήρθαν τα πάνω-κάτω. Ο Παναθηναϊκός έριξε τελείως ταχύτητα και ο Άρης με συνεχόμενη αντεπίθεση επέστρεψε από το -19 μειώνοντας σε πέντε πόντους (69-74) τρία λεπτά πριν από το τέλος. Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 21-7 και έφτασαν στο σημείο να διεκδικήσουν τη νίκη. Όμως στο τελευταίο τρίλεπτο οι «πράσινοι» αποφάσισαν να... καθαρίσουν το ματς και το έκαναν με συνοπτικές διαδικασίες και ένα δικό τους επιμέρους 10-1!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Απλούστατα στο τέλος του αγώνα έδειξε την ποιότητά του και δη τη στιγμή που ο Άρης πλησίασε στους πέντε πόντους. Με... συνοπτικές διαδικασίες πραγματοποίησε ένα 10-1 και «καθάρισε» το παιχνίδι έχοντας 16 ριμπάουντ περισσότερα (45-29), 40% στα τρίποντα (10/25) και 22 ασίστ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο ΝτεΣόν Τόμας με 15 πόντους (2/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ) έδωσε τις περισσότερες επιθετικές λύσεις, ενώ στο τέλος... ανέλαβε ο Λάνγκφορντ που είχε άλλους 14 πόντους με 2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 19:40.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Λίγα πράγματα από τον Φλιώνη ο οποίος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στα 13:50 που έμεινε στο παρκέ μένοντας στο «μηδέν» με 0/2 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Όταν ο Άρης πλησίασε στους πέντε πόντους (69-74) είχε την ευκαιρία να ρίξει και άλλο την διαφορά, αλλά αστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα στην ίδια επίθεση με τρία λεπτά πριν από το τέλος. Η συνέχεια; 10-1 ο Παναθηναϊκός και... τέλος στο ματς!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο εκνευρισμός στο πρώτο δεκάλεπτο. Το φάουλ του Καλάθη στον Βεργίνη, η έντονη διαμαρτυρία του αρχηγού του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια η λογομαχία των Αγγέλου-Πασκουάλ με αποτέλεσμα να αποβληθούν και οι δύο προπονητές από το ματς.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης το άθλιο ποσοστό στις βολές (12/24 και 50%) ενώ ο Παναθηναϊκός τα 18 λάθη και το «νεκρό» διάστημα στην τελευταία περίοδο με το επιμέρους 21-7 του Άρη.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 34-46, 53-67, 70-84
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης