Super League Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1: Αλύγιστος Παναθηναϊκός

Super League Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1: Αλύγιστος Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός, μαχητική ψυχή και στην Τρίπολη! - Οι μπέμπηδες του Δώνη βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Μανιά, όμως στο φινάλε της αναμέτρησης ισοφάρισαν (1-1) με το πέναλτι του Μακέντα και παρέμειναν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα!

4576641
Ο Σάββας Παντελίδης δεν είχε κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα του Αστέρα Τρίπολης. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία των Αρκάδων. Δεξί μπακ ο Βλάχος, στο κέντρο της άμυνας ο Πασαλίδης με τον Τριανταφυλλόπουλο και αριστερό ο Τσιλιανίδης. Ιγκλέσιας και Μουνάχο οι δύο κεντρικοί μέσοι. Κυριακόπουλος στο αριστερό «φτερό», Καλτσάς στο δεξί, ο Τόνσο σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Μανιάς.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης επανέφερε το σύστημα με τους τρεις στην άμυνα και έδωσε φανέλα βασικού στον Στάϊκο.

Ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Πούγγουρας, Κολοβέτσιος και Μαυρομμάτης η τριάδα στα στόπερ. Ινσούα αριστερό μπακ-χαφ, Κουλιμπαλί δεξί. Σταϊκος και Κουρμπέλης οι δύο στον άξονα. Χατζηγιοβάνης και Δώνης πίσω από τον Μακέντα σε διάταξη 3-4-2-1.
Εκρηκτικό ξεκίνημα Αστέρα, ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός!

Φορτσάτοι και με ξεκάθαρο στόχο να βρουν ένα γρήγορο γκολ μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες του Αστέρα Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν την νωθρότητα του Παναθηναϊκού και μόλις στα δύο πρώτα λεπτά έφτασαν κοντά τρεις φορές στο πλεκτό! Στο 1' ο Διούδης έβγαλε το τετ-α-τετ με τον Καλτσά και στην συνέχεια η κεφαλιά του Τόνσο πέρασε άουτ ενώ στο 2' ο πορτιέρο των «πρασίνων» και πάλι είχε την λύση στο σουτ του Μανιά.

Μέχρι το πρώτο τέταρτο οι Αρκάδες είχαν την κατοχή της μπάλας ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε από νωρίς με τραυματισμό τον Σταϊκο και την θέση του πήρε ο Μπουζούκης. Ο Δώνης γύρισε δίπλα στον Κουρμπέλη και ο «Μπούζου» πίσω από τον Μακέντα.

Κλείσιμο
Από το 20' και έπειτα οι παίκτες του «τριφυλλιού» ισορρόπησαν, πήραν την κατοχή της μπάλας και κατάφεραν να περιορίσουν τα εύκολα λάθη στην κυκλοφορία που έκαναν μέχρι εκείνη την στιγμή.

Παρόλα αυτά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, καθώς όλα τα δημιουργικά «όπλα» είχαν βγει... off από την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του Αστέρα ενώ όσες φορές ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα έξω από την περιοχή και με καλές προϋποθέσεις, οι τελικές αποφάσεις ήταν πολύ κακές, βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών.

Κάπως έτσι το 0-0 συνόδευσε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια...

Copy-paste και... γκολ!
Λες και ο Αστέρας έβαλε στον... εκτυπωτή το ξεκίνημα του ματς! Η ίδια δυνατή αρχή, η ίδια κάκιστη αντίδραση του Παναθηναϊκού στην πίεση. Η μεγάλη διαφορά με το πρώτο ημίχρονο; Η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό. Όσο και αν ο Διούδης κατέβασε ρολά δεν έφταναν οι δύο εξαιρετικές αποκρούσεις, η άμυνα των «πρασίνων» και άφησε μόνο τον Μανιά και εντός παιχνιδιού(τον κάλυπτε ο Χατζηγιοβάνης), με τον έμπειρο φορ να πετυχαίνει ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του στο 47' για το 1-0!

Ο Δώνης προσπάθησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του, έριξε στο ματς τον Τζανδάρη αντί του Πούγγουρα και γύρισε την διάταξη σε 4-3-3 ενώ στην συνέχεια έβαλε και τον Καμπετσή και έπαιξε 4-4-2. Παρά τις συνεχείς οδηγίες και τις κινήσεις τακτικής, οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν ηρεμία στο δημιουργικό κομμάτι και ο Αστέρας που περίμενε να βρει χώρο στην κόντρα γινόταν ιδιαίτερα απειλητικός, όπως στην φάση με τον Καλτσά στο 63'.

Μαχητική ψυχή στο 92'!
Ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα, όμως, οι γηπεδούχοι που «κλείστηκαν» στα δύο τρίτα του αγωνιστικού χώρου, παρουσίασαν μεγάλα ποσοστά συγκέντρωσης και τακτικής προσήλωσης, έκλειναν χώρους και δεν άφησαν το «τριφύλλι» να απειλήσει.

Εξάλλου, πέρα από την κατοχή, η ομάδα του Δώνη άργησε να βγάλει αντίδραση, δεν έβγαλε φαντασία και κάτι το ξεχωριστό για να βρει την λύση και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 85' έγινε η πρώτη τελική και αυτή με το... τσαφ του Καμπετσή που δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός δεν το παράτησε. Μέχρι το τελευταίο λεπτό το έψαχνε και στο φινάλε ο Κυριακόπουλος έκανε πέναλτι στον Χατζηγιοβάνη. Ο Σκουλάς έδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Μακέντα δεν λάθεψε. «Έσκαψε» την μπάλα, εκείνη κατέληξε στα δίχτυα και το «τριφύλλι» παρέμεινε αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα.

MAN OF THE MATCH: Τρομερή εμφάνιση από τον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος κατέβασε ρολά, κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στο 1-0 και ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του γηπέδου.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ταλαιπώρησε με τις κινήσεις του τα στόπερ του Παναθηναϊκού και είναι ο άνθρωπος του Αστέρα, καθώς του άνοιξε τον δρόμο για μια νίκη που τελικά δεν ήρθε στο φινάλε. Ο Μιχάλης Μανιάς σκόραρε αλλά αυτό δεν έφτανε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι αλλά δεν το πλήρωσε. Δεν έμαθε, όμως, από το λάθος του. Το ίδιο επανέλαβε και στο δεύτερο ημίχρονο και την... πάτησε, καθώς οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την νίκη.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση που ο Αστέρας ανοίγει το σκορ, ο Μανιάς είναι εντελώς μόνος του και κυρίως καλύπτεται από την άμυνα του Παναθηναϊκού, καθώς ο Χατζηγιοβάνης έχει ξεχαστεί να βγει προς τα έξω και κρατάει τον φορ των Αρκάδων εντός παιχνιδιού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σκουλά και των εποπτών του. Θα μπορούσε να αποβάλλει με απευθείας κόκκινη τον Ινσούα για το μαρκάρισμα με τις τάπες στο γόνατο του Καλτσά. Σωστό το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο φινάλε. Ο Κυριακόπουλος τραβάει τον Χατζηγιοβάνη. Σωστή και η αποβολή.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό, ήταν πιο παραγωγικός και εκμεταλλευόμενος το νωθρό ξεκίνημα του αντιπάλου στο δεύτερο μέρος, βρήκε το γκολ με τον Μανιά και στην συνέχεια έκανε άριστη διαχείριση του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, το πάλεψαν και στο φινάλε του ματς ισοφάρισαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα για να φύγουν από την Τρίπολη με ένα πολύ σημαντικό βαθμό!
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης