Παπανικολάου στο Eurohoops: “Πρέπει να διαχειρίζομαι τον θύμο μου!”

Παπανικολάου στο Eurohoops: “Πρέπει να διαχειρίζομαι τον θύμο μου!”

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο Eurohoops για τη νέα σεζόν που έρχεται, για τον ανανεωμένο Ολυμπιακό, το έξτρα κίνητρο που υπάρχει για κατάκτηση τίτλων, τη συνύπαρξη με τον Τουπάν, αλλά και τη διαχείριση του… θυμού του.

papanikolaou01
Ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε στο Eurohoops κατά τη διάρκεια της media day της ομάδας, υπογραμμίζοντας πως ο Ντέιβιντ Μπλατ αλλάζει τη φιλοσοφία των “ερυθρόλευκων”, που κυνηγούν όπως πάντα, τους τρεις τίτλους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ερχομό του Τουπάν, με τον οποίο θα… μοιράζονται τις επικίνδυνες αμυντικές αποστολές, αλλά και τη διαχείριση των ξεσπασμάτων του, όπως αυτό στο πρόσφατο φιλικό στη Γαλλία με την Εθνική.

-Μια νέα σεζόν αρχίζει για τον Ολυμπιακό…

“Ελπίζω να έχουμε μια καλή χρονιά, με νέο προπονητή, νέα φιλοσοφία, νέα πράγματα για την ομάδα, πολλές αλλαγές σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει. Οι στόχοι είναι πάντα ίδιοι και δεν αλλάζουν”.

-Το γεγονός ότι έχετε μείνει δύο χρόνια μακριά από τους τίτλους πώς σας επηρεάζει; Σας προσθέτει άγχος ή σας δίνει έξτρα κίνητρο για τη νέα σεζόν;

“Οταν χάνεις έναν τίτλο, όταν παλεύεις για τρεις τίτλους και τους χάνεις όλους, σου δίνει έξτρα κίνητρο για την επόμενη χρονιά. Οταν κερδίζεις έναν τίτλο, έχεις κίνητρο να τον διατηρήσεις. Ο αθλητής είτε κερδίζει, είτε χάνει, πάντα προσπαθεί για το καλύτερο και παλεύει κάθε χρόνο για την κατάκτηση των στόχων, ανεξάρτητα πόσες φορές το έχει καταφέρει”.

-Ο ερχομός του Τουπάν, ο οποίος κι αυτός μπορεί να μαρκάρει παίκτες σε πολλές θέσεις όπως εσύ, θα σε βοηθήσει;

“Δεν το έχω σκεφτεί διεξοδικά, αλλά σίγουρα δίνει παραπάνω επιλογές στην ομάδα στην άμυνα. Πάντα κοιτώ να κάνω και να παλεύω γι’ αυτό που θέλει ο προπονητής. Είτε υπάρχουν πέντε παίκτες που κάνουν ό,τι κι εγώ συν τον Τουπάν, είτε κανένας, πάντα προσπαθώ για το καλύτερο ώστε η ομάδα να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα”.

-Τι βλέπεις ότι έχει αλλάξει στη φιλοσοφία της ομάδας;

“Ο κόουτς δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στο κομμάτι του αιφνιδιασμού. Θέλει να παίζουμε γρήγορα, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι το σωστό και ότι το περσινό ήταν λάθος ή το αντίστροφο. Ο κόσμος δεν πρέπει να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Να καταλάβει ότι πρόκειται για διαφορετική φιλοσοφία. Θα είμαστε πολύ πιο γρήγοροι. Θα είμαστε πιο ελκυστικοί για τον κόσμο, αλλά στόχος είναι να γίνεται πιο ουσιαστικό”.

-Σε είδαμε στο παιχνίδι της Εθνικής με τη Γαλλία να μην μπορείς να διαχειριστείς το θυμό σου. Είναι κάτι που θέλεις να αλλάξεις;

Κλείσιμο
“Προφανώς στενοχωριέμαι. Από την άλλη είναι κομμάτι του εαυτού μου. Προσπαθώ να το αλλάξω. Τα έχω καλά με μένα, αλλά δε με βοηθά επαγγελματικά. Κάτι που είναι κομμάτι σου, δεν μπορείς να το αλλάξεις, αλλά να το διαχειριστείς. Εχω διαβάσει περί ψυχολογίας. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι τόσο μεγάλο. Πρέπει να το διαχειριστώ”.


Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης