Κύπελλο ποδοσφαίρου: Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-1

Κύπελλο ποδοσφαίρου: Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-1

Ο Αστέρας προηγήθηκε (Ορτέγκα), ο Απόλλωνας ισοφάρισε (Τζανετόπουλος), οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Μανιά, αλλά τελικά στο φινάλε πήραν την νίκη με 2-1 με το γκολ του Βαλιέντε!

4563028
Το πρώτο βήμα για πρόκρισή του στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο Αστέρας, ο οποίος λίγες ημέρες μετά το 2-0 του πρωταθλήματος, κέρδισε τον Απόλλωνα και για τον δεύτερο τη τάξη θεσμό (2-1), στην πρεμιέρα των ομίλων. Ετσι συνέχισε το... κρεσέντο του απέναντί του, καθώς μετρά 8 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Οι οποίες είχαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, κυρίως ο Απόλλωνας καθώς ακολουθεί ματς «τελικός» με τον Πανιώνιο. Οι Αρκάδες παρόλα αυτά δεν διαφοροποίησαν το 4-2-3-1 τους, αν και ο Ρόλε έδειχνε πολλές φορές να παίζει στην ίδια ευθεία με τον Δουβίκα και να γίνεται 4-4-2. Αντίθετα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρατάχθηκε με τριάδα στα στόπερ (3-5-2) και με ένα εντελώς «πειραματικό» σχήμα.
Κάτι η ποιοτική ποιότητα των γηπεδούχων, σε συνάρτηση με τον μεγαλύτερο βαθμό ομοιογένειας/συνοχής που είχαν, τους έδωσε αμέσως τα ηνία. Η κατοχή μπάλας στο πρώτο μισό έκλεισε στα επίπεδα του 66% υπέρ τους, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα παίζονταν στο μισό του Απόλλωνα. Με κινητήριο μοχλό την δεξιά του πτέρυγα (Καλτσάς, Κώτσιρας) και ορεξάτο τον Τσιλιανίδη, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη «άγγιξαν» μέχρι την ανάπαυλα το γκολ με τους Τσιλιανίδη (27΄), Δουβίκα (28'), Ρόλε (35'), ενώ σε αυτό το διάστημα ο Αθανασιάδης ήταν ως επί το πλείστον θεατής.

Με εξαίρεση ένα δίλεπτο πίεσης (20'-21') όπου ο Σικαμπάλα θέλησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για τον Απόλλωνα, η άμυνα του Αστέρα δεν αισθάνθηκε πίεση. Οι τελικές άλλωστε στην ανάπαυλα ήταν 5-1 υπέρ των παικτών του Παντελίδη.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο. Ο Τσιλιανίδης στο 46' βγήκε τετ α τετ αλλά πλάσαρε άουτ, στην κορυφαία – εκείνη τη στιγμή – ευκαιρία των Αρκάδων, οι οποίοι τελικά άνοιξαν το σκορ στο 68' με τον Ανχελ, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά από σουτ του Καλτσά που απέκρουσε ο Βάσιτς, σούταρε, η μπάλα κόντρα στον Γκονζάλες και κατέληξε στα δίχτυα του Απόλλωνα.

Εκείνη τη στιγμή οι τελικές ήταν 11-1, καθώς η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αδυνατούσε να απειλήσει. Στο 74' όμως μετά από εκτέλεση φάουλ του Σικαμπάλα, ο Τζανετόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και ισοφάρισε, δίνοντας άλλο χρώμα στον αγώνα. Ο Αστέρας όμως πήρε (ξανά) την κατάσταση στα... πόδια του. Πίεσε και παρότι στο 79' ο Μανιάς αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (απέκρουσε ο Βάσιτς, κατακυρώθηκε σωστά σε χέρι του Γκάρος), πήραν τελικά τη νίκη χάρις σε γκολ του Βαλιέντε στο 87' με κεφαλιά.
Κλείσιμο
Στο φινάλε ο Αθανασιάδης αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Ακόστα, Σικαμπάλα και τελικά ο Αστέρας πήρε τη νίκη.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βαλιέντε (83' Κυριακόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Ανχεκ, Μουνάφο, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (60' Μανιάς), Καλτσάς, Ρόλε (60' Φερνάντεθ), Δουβίκας.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Βάσιτς, Στάθης, Οριχβέλα, Λούκιτς, Βαφέας, Τζανετόπουλος, Γκίνο, Ελ Χέλβε (61' Γκαρός), Πέδρο (46' Γκονζάλες), Σικαμπάλα, Βάρκας.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης