Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αύξηση εσόδων, υπόσχεση μεταγραφών

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αύξηση εσόδων, υπόσχεση μεταγραφών

Μπορεί αγωνιστικά να μη διάγει και τις καλύτερες μέρες της, ωστόσο στο οικονομικό επίπεδο η Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να κάνει πρωταθλητισμό

MANU
Τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο, αν και οι οπαδοί της θα ήθελαν να έχουν τέτοια προβλήματα με την εκτόξευση των αγωνιστικών της επιδόσεων.

Προς το παρών όμως αυτό μοιάζει ανέφικτο, αλλά σε οικονομικά μεγέθη οι «κόκκινοι διάβολοι» κάνουν πραγματικό πάρτι καθώς τα φετινά τους έσοδα έφτασαν τα 590 εκατομμύρια λίρες (658 εκατ. ευρώ).

Αυτά ήταν τα έσοδα μέχρι τα τέλη Ιουνίου (που αυξήθηκαν καρτά 1,5%) ενώ μέχρι το τέλους του χρόνου η εκτίμηση των αναλυτών κάνει λόγο για 600 εκατ. λίρες.

Οι θετικοί οικονομικοί δείκτες οφείλονται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (για την περσινή σεζόν που τερμάτισε 2η πήρε 240 εκατ. λίρες, πολλά περισσότερα απ' ότι πρόπερσι που ήταν 6η) αλλά θα μπορούσαν να είχαν εκτιναχθεί αν δεν είχε αποκλειστεί στους 16 του Champions League.

Η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων πάντως ήταν μια καλή αφορμή για τον εκτελεστικό διευθυντή και αντιπροέδρου της ομάδας, Εντ Γούντγουορντ, να μιλήσει και να υποσχεθεί μεταγραφές που τόσο επιτακτικά ζητά ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Κλείσιμο
«Όλοι δουλεύουμε για να προσθέσουμε περισσότερα τρόπαια στη συλλογή των 66 τίτλων του συλλόγου και των 25 τροπαίων του Ζοσέ Μουρίνιο.
Είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στην εφαρμογή της πολιτικής μας για τα παιδιά των ακαδημιών αλλά και τους έμπειρους ποδοσφαιριστές ώστε να τους συνδυάζουμε και είμαστε περήφανοι που πέρυσι οι παίκτες των ακαδημιών μας πήραν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ' οποιονδήποτε άλλο σύλλογο», είπε χαρακτηριστικά ο Γούντγουορντ και συμπλήρωσε:

«Η αύξηση των εσόδων μας, επιβεβαιώνει τη συνέχιση του μακρόπνοου πλάνου μας στο οικονομικό σκέλος, ώστε να μπορούμε να εμφανιζόμαστε ανταγωνιστικοί στην μεταγραφική περίοδο και να προσελκύουμε τοπ ταλέντα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης