Η Εθνική μπάσκετ Γυναικών θέλει νίκη με τη Νότια Κορέα για να περάσει στη 12αδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Εθνική μπάσκετ Γυναικών θέλει νίκη με τη Νότια Κορέα για να περάσει στη 12αδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Σε περίπτωση νίκης (19:30, ΕΡΤ2) η Εθνική θα διεκδικήσει την Τετάρτη μια θέση στα προημιτελικά με αντίπαλο τη δεύτερη του Β’ Ομίλου

ellada-wommen
Μεγάλη μέρα η σημερινή για την Εθνική Γυναικών. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά αντιμετωπίζουν τη Νότια Κορέα (15:30, ΕΡΤ2) και με νίκη προκρίνονται στις δώδεκα καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Η εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Γαλλία μπορεί να μη συνοδεύτηκε από νίκη (75-71), ωστόσο τόνωσε το ηθικό της ελληνικής ομάδας. Σήμερα, δε, διαθέσιμη θα είναι σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια και η Κατερίνα Σωτηρίου.

Η Κορέα δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Μπορεί να πρόκειται για ίσως τη μοναδική ομάδα που είναι πιο κοντή από την ελληνική (μέσος όρος ύψους 1,79μ. σε σχέση με το 1,82μ. της Εθνικής), ωστόσο έχει αρετές όπως η ταχύτητα και η ευστοχία από μακριά που χρήζουν προσοχής.

Σε περίπτωση νίκης, η Εθνική θα διεκδικήσει την Τετάρτη μια θέση στα προημιτελικά με αντίπαλο τη δεύτερη του Β’ Ομίλου: λογικά τη Νιγηρία, εφόσον αυτή νικήσει την αδύναμη Αργεντινή ή αν χάσει και η Τουρκία κερδίσει την πανίσχυρη Αυστραλία με τις… γειτόνισσες. Βέβαια στο… βάθος των προημιτελικών η ελληνική ομάδα θα πέσει πάνω στην ανίκητη ομάδα των ΗΠΑ, αλλά μια πρόκριση στην οκτάδα του κόσμου θα συνιστά τεράστια επιτυχία. Πρώτα όμως πρέπει να έρθει η πρόκριση σήμερα.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης