Ξάνθη-ΟΦΗ 3-0: Θρακιώτικη καταιγίδα

Ξάνθη-ΟΦΗ 3-0: Θρακιώτικη καταιγίδα

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Super League πανηγύρισε η Ξάνθη κόντρα στον ΟΦΗ που αν και καλύτερος κατέρρευσε μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε - Οι Γέντρισεκ (28', 40') κι ο Κοβάσεβιτς (87') οι σκόρερ των γηπεδούχων

4560381
«Σεφτέ» στις νίκες για την τρέχουσα σεζόν έκανε η Ξάνθη, που κέρδισε απόψε τον ΟΦΗ με 3-0 και πιστοποίησε πως και φέτος θα είναι μία ομάδα... πολύ σκληρή για να πεθάνει. Την ίδια στιγμή «βύθισε» σε κρίση τους κρητικούς, καθώς γνώρισαν την 3η σερί ήττα τους και παρουσιάζουν πολλά ανασταλτικά προβλήματα.

Η Ξάνθη ξεκίνησε με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Κασάδο, Σιλά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καμαρά, Κοβάσεβιτς στον άξονα, τους Κίκε, Σοφιάν στα άκρα και τον Σαρπόνγκ πίσω από τον Γέντρισεκ.

Ο ΟΦΗ είχε τον Σωτηρίου στο τέρμα, τους Κυριακίδη, Ποτουρίδη, Παπάζογλου, Κοιλιάρα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιάδο, Παπαστεριανό στον άξονα, τους Κουτσινικούλη, Πλατέλλα στα άκρα και τους Αραβίδη, Βουό επιθετικό δίδυμο.

Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν ορεξάτοι. Ο Βουό ήταν ένα κλικ πίσω από τον Αραβίδη και οι δυο τους μαζί με τον Πλατέλλα, άρχισαν να δημιουργούν «πονοκεφάλους» στην άμυνα της Ξάνθης. Παράλληλα ο τελευταίος είχε και καλά στημένα και οι κρητικοί έλεγχαν τον ρυθμό. Ομως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που στο 27' είχαν την πρώτη μεγάλη φάση του ματς, όταν ο Σαρπόνγκ βγήκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου και ο τελευταίος «έβγαλε» σε κόρνερ, από το οποίο ο Γέντρισεκ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (28'). Έτσι οι γηπεδούχοι στην πρώτη τους καλή στιγμή βρήκαν δίχτυα και αυτόματα άλλαξαν άρδην οι ισορροπίες.

Οι παίκτες του Ράσταβατς πλέον είχαν τα ηνία, η απώλεια του Παπάζογλου λόγω τραυματισμού στο 9' φαίνεται πως αποδιοργάνωσε την άμυνα του ΟΦΗ και στο 40' ο Σλοβάκος φορ ύστερα από εξαιρετική πάσα του Καμαρά, διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και της ομάδας του.

Κλείσιμο
Στο δεύτερο μισό οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά το ματς. Περίμεναν να βγουν στην κόντρα, έδωσαν λίγο χώρο, αλλά όχι μόνο δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά, αλλά αν ήταν ένα «κλικ» πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα ή προσπάθεια, θα μπορούσαν να βρουν και άλλο γκολ. Κυρίως στην ευκαιρία του Κάστρο στο 80'.

Οι Κρητικοί από την πλευρά τους μετά την είσοδο του Νέιρα έπαιξαν 4-4-2 «καθαρό» (Νέιρα, Βουό μπροστά, Αραβίδης στα άκρα), αλλά πλην μίας φάσης με τον Πλατέλλα (72'), δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Ζίβκοβιτς.

Την ανωτερότητα της Ξάνθης «σφράγισε» ο Κοβάσεβιτς στο 87', όταν με ωραία εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα για 3η φορά στα δίχτυα του Σωτηρίου.

MVP: Ο Γέντρισεκ. Οχι μόνο γιατί πέτυχε δύο σεντερφορίσια γκολ. Κάθε παρουσία του Σλοβάκου φορ στα καρέ του ΟΦΗ «σήμανε» και... κάτι. Ηταν ένας διαρκής κίνδυνος για τους κρητικούς.

Στο ύψος του: Ο Σαρπόνγκ. Πάρα πολύ καλό ματς από τον 30χρονο. Επαιξε τόσο πίσω από τον Γέντρισεκ, όσο και στα άκρα, ήταν δραστήριος και συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Σλοβάκο. Αρκετά καλό ματς έκανε και ο Καμαρά, αλλά και όλοι οι παίκτες της Ξάνθης από το ημίωρο και μετά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κομεσίδης. Ο 30χρονος έγινε αλλαγή στην αλλαγή, καθώς κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Παπάζογλου, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει την άμυνα του ΟΦΗ σε συνοχή.

Η γκάφα: Στη φάση του πρώτου γκολ η άμυνα του ΟΦΗ λειτούργησε λανθασμένα. Ο Σωτηρίου δεν έκανε καλή έξοδο, ο Παπαστεριανός «χάνει» τον Γέντρισεκ και ο Σλοβάκος σκόραρε με κεφαλιά. Αυτό ήταν το 4ο φετινό γκολ που δέχονταν οι κρητικοί από στημένη μπάλα, σε αθροιστικά 3 ματς και 28 αγωνιστικά λεπτά!

Το «στραγάλι»: Εύκολο απόγευμα για τον ρέφερι και τους βοηθούς του. Με ως επί το πλείστον σωστές υποδείξεις, πέρασαν απαρατήρητοι και όταν συμβαίνει αυτό σε μία διαιτητική τριπλέτα, αυτόματα το έργο της κρίνεται πετυχημένο.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κακή ανασταλτική λειτουργία του ΟΦΗ και πήρε τη νίκη. Ουσιαστικά το ματς «τελείωσε» στο 40' και το 2-0. Οι τελικές μπορεί να ήταν 1-1, αλλά ο ΟΦΗ είχε μόνο μία «καθαρή» φάση.

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κίκε (60' Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ (79' Κάστρο), Καντά, Κοβάσεβιτς (90' Μελιόπουλος), Μπαξεβανίδης.
ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Ποτουρίδης, Βουό, Παπάζογλου (9' λ.τ. Κομεσίδης, 46' Νάστος), Κυριακίδης, Αραβίδης, Παπαστεριανός, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (68' Νέιρα), Κοιλιάρας, Μεγιάδο.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης