Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 3-0: «Κόκκινοι» έτοιμοι για τίτλο

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 3-0: «Κόκκινοι» έτοιμοι για τίτλο

Το τρένο του Κλοπ συνεχίζει ακάθεκτο! Η Λίβερπουλ επικράτησε εύκολα 3-0 της Σαουθάμπτον, κράτησε το απόλυτο νικών και δείχνει από τον Σεπτέμβρη πως φουλάρει για κούπα - Εντυπωσιακή η Σίτι, νέα γκέλα η  Γιουνάιτεντ

liver2
Εξι στα έξι στην Premier League, το απόλυτο νικών σε όλες τις διοργανώσεις και η Λίβερπουλ μπήκε στη σεζόν για να επιβληθεί και να σηκώσει κούπες! Η ομάδα του Κλοπ ήταν καλή για 45 λεπτά, πέτυχε τρία γκολ κόντρα στη Σαουθάμπτον (3-0) και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση (με το απόλυτο στις έξι στροφές) που είχε τις σεζόν 1978-79 (τερμάτισε 1η) και το 1990-91 (2η θέση). Μελανό σημείο για τους Κόκκινους ο τραυματισμός του Φαν Ντάικ.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Γίργκεν Κλοπ, αφού μόλις στο 10ο λεπτό είδε την ομάδα του να παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Βέβαια, για να προηγηθεί χρειάστηκε τύχη, αρκετή δόση! Ο Μανέ έκανε τη μπαλιά, ο Σακίρι την έσπασε στο κέντρο της περιοχής, κόντρα και... αυτογκόλ από τον Χόιντ. Ηταν το πρώτο αυτογκόλ από παίκτης της Σαουθάμπτον έπειτα από αυτό που είχε σημειώσει ο Χόιβελντ τον Δεκέμβρη του 2013. Οι Κόκκινοι συνέχισαν πιο δυνατά, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία και στο 21' ήρθε το δεύτερο τέρμα. Ο Σεντρικ έδιωξε... σωτήρια σε κόρνερ πριν ο Σαλάχ τη στείλει στα δίχτυα, αλλά η μοίρα του έπαιξε «άσχημο» παιχνίδι. Από τη στημένη φάση, ο Ματίπ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 2-0.

Η Σαουθάμπτον προσπάθησε να μπει στο ματς, ωστόσο, αλλά η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν εξαιρετική. Στο 43' ο Σαλάχ βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ της χρονιάς, αλλά η τακουνιά του πέρασε μόλις άουτ. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις του α' μέρους ήρθε το γκολ... ανακούφισης για τον Αιγύπτιο. Η φαουλάρα του Σακίρι τράνταξε το δοκάρι, όμως ο Σαλάχ πρόλαβε τους αντίπαλους αμυντικούς και την έσπρωξε στα δίχτυα. Ηταν το 30ο του τέρμα στο Ανφιλντ (έχει και 11 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην επανάληψη ο ρυθμός των Κόκκινων έπεσε, οι παίκτες του Κλοπ κράτησαν δυνάμεις, αφού ακολουθούν δυο ντέρμπι με την Τσέλσι σε League Cup και πρωτάθλημα. Βέβαια, μόνο «πονοκεφάλους» έφερε στον Γερμανό τεχνικό ο τραυματισμός του Φαν Ντάικ, ο οποίος αποχώρησε από την αναμέτρηση. Η Λίβερπουλ πάντως θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα τέρμα, ωστόσο στο 89' ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Σαλάχ. Οσο για τον ακριβοπληρωμένο Άλισον, δικαιολόγησε το super deal του καλοκαιριού με ωραία επέμβαση του στις καθυστερήσεις στο σουτ του Οστιν!

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Αλισον, Φαν Ντάικ (55' Γκόμες), Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ (70' Κεϊτά), Χέντερσον, Φιρμίνο, Μανέ, Σαλάχ, Σακίρι (46' Μίλνερ)
Σαουθάμπτον (3-5-1-1): ΜακΚάρθι, Σοάρες, Βέστεργκααρντ, Χόιντ, Μπέρτραντ, Τάργκετ (55' Αρμοστρονγκ), Ρομέου (55' Μπεντνάρεκ), Λεμινά, Ρέντμοντ, Χόιμπιεργκ, Λονγκ (79' Oστιν)

Κλείσιμο



Κάρντιφ-Μάντσεστερ Σίτι 0-5
Η Κάρντιφ πλήρωσε την ευρωπαϊκή ήττα των Πολιτών, που με τον Αγουέρο να μπαίνει στην all time 10άδα των σκόρερ της Premier League, σταμάτησαν στο 0-5.

Το μεσοβδόμαδο πέρασμα της Λυών από το «Ετιχαντ» ταρακούνησε τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τους παίκτες του και είπαν να φτιάξουν κάπως το κλίμα με την επίσκεψή τους στο Κάρντιφ. Εκεί οι πρωταθλητές δεν συνάντησαν την παραμικρή αντίσταση από τους νεοφώτιστους και τους διέλυσαν με 0-4.

Οι Πολίτες ξεκίνησαν το μέτρημα με τον Αγουέρο (32'), ο οποίος με το πλασέ του έφτασε τα 147 γκολ σε 300 συμμετοχές και μπήκε στην all time 10άδα των σκόρερ της Premier League. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπερνάρντο Σίλβα με περίεργη μάλλον κατά λάθος κεφαλιά προς τα πίσω έβαλε το δεύτερο.

Από ωραίους συνδυασμούς προστέθηκαν στους σκόρερ ο Γκουντογκάν (44') με τελείωμα στο παράθυρο και ο Μαχρέζ που με δύο χτυπήματα (67', 89') βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά με τη νέα ομάδα του. Ηταν η πέμπτη νίκη σε έξι αγωνιστικές για τη Σίτι που παραμένει αήττητη στο -2 από την κορυφή.

Κάρντιφ (Νιλ Γουόρνοκ): Εθεριτζ, Πελτιέ (51' Ρίτσαρντς), Μόρισον, Μάνγκα, Κάνινγκχαμ, Καμαράσα, Αρτερ, Ραλς, Χόιλετ (75' Μέρφι), Ριντ, Γουόρντ (63' Ζοχορέ)
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Οταμέντι, Λαπόρτ, Γουόκερ, Ντελφ, Φερναντίνιο (74' Στόουνς), Γκουντογκάν (69' Φοντέν), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ, Αγουέρο (61' Μαχρέζ).



Επιστροφή στις γκέλες για την Γιουνάιτεντ
να πηγαίνουν καλά για την Γιουνάιτεντ, έρχεται ένα παιχνίδι όπως αυτό απέναντι στην Γουλβς για να θυμίζει ότι τίποτα δεν είναι τέλειο στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ. Οι κόκκινοι διάβολοι προηγήθηκαν με τον Φρεντ στο πρώτο μέρος, όμως είδαν τον Μουτίνιο με γκολάρα να δίνει το βαθμό στους φιλοξενούμενους στην επανάληψη.

Με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στις εξέδρες για πρώτη φορά μετά την περιπέτεια της υγείας του οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν καλά, αλλά κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 18’, με τον Φρεντ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ για την Γιουνάιτεντ ύστερα από ασίστ του Πογκμπά. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ντε Χέα είχε αναγκαστεί να κάνει δύο επεμβάσεις στις προσπάθειες των Χιμένες και Μπολί. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να τελειώσουν το παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν καλή εμφάνιση και να αξίζουν το γκολ που πέτυχαν με τον Μουτίνιο στο 53’. Επιθετικά η Γιουνάιτεντ έκανε πολύ λίγα πράγματα στη συνέχεια, πιέζοντας μόνο στο τέλος χωρίς να βρει το γκολ της νίκης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Βαλένσια, Φελαϊνί, Πογκμπά, Φρεντ (63’ Μαρσιάλ), Λίνγκαρντ (75’ Περέιρα), Σάντσες (63’ Μάτα), Λουκάκου
Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρούι Πατρίσιο, Ντόχερτι, Μπένετ, Μπολί, Κόουντι, Κάστρο, Μουτίνιο (80’ Σαΐς), Νέβες, Έλντερ Κόστα (75’ Τραορέ), Ζότα (87’ Γκιμπς-Γουάιτ), Χιμένες



Επιτέλους νίκη η Μπέρνλι
Χρειάστηκε να φτάσει στην 6η στροφή η Μπέρνλι για να πετύχει την πρώτη νίκη της στη φετινή Premier League. Oι Κλάρετς ήταν εντυπωσιακοί και στην καλύτερη φετινή τους εμφάνιση διάλυσαν με 4-0 εντός έδρας τη Μπόρνμουθ.

Η ομάδα του Ντάιτς ήταν ουσιαστική και στο 39' άνοιξε το σκορ με τον Βίντρα. Μόλις... 125 δευτερόλεπτα αργότερα από τη 12η ασίστ του Γκούντμουντσον στην Premier League ήρθε το δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Λένον. Ενα δίλεπτο στην επανάληψη ήταν αυτό που σφράγισε το μεγάλο τρίποντο. Ο Μπαρνς με γκολ στο 81ο λεπτό και στο 83' διαμόρφωσε το 4-0.



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης