Λουτσέσκου για ΑΕΚ: «Εμείς το πήραμε, αυτοί το έκλεψαν. Τέλος!»

Λουτσέσκου για ΑΕΚ: «Εμείς το πήραμε, αυτοί το έκλεψαν. Τέλος!»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανέλαβε για πολλοστή φορά πως ο ΠΑΟΚ άξιζε το περσινό πρωτάθλημα και κατηγόρησε την ΑΕΚ για κλοπή λίγο πριν τη νέα μεταξύ τους μάχη

4557355
Λίγες ώρες πλέον πριν το ντέρμπι της Τούμπας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επανέλαβε πως θεωρεί τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή για το 2018 και κατηγόρησε την ΑΕΚ για «κλοπή» του τίτλου. Ο Ρουμάνος προπονητής τόνισε στη Nova πως παρότι διανύουμε ένα νέο πρωτάθλημα, όσα έγιναν πέρσι δεν ξεχνιούνται και πως ο ίδιος δεν θα σταματήσει να δηλώνει όσα πιστεύει.

Παράλληλα εξέφρασε το σεβασμό του για την ΑΕΚ και τον προπονητή της αναφέροντας πως είναι τελείως διαφορετική ομάδα από τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για:

-τα συναισθήματα για το ματς με την Τσέλσι: «Ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος, ένα δύσκολο παιχνίδι. Έπρεπε να τρέξουμε και να παλέψουμε πολύ. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Ίσως το ότι παίξαμε χθες απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης χθες να ήταν αρνητικό για μας. Το ξέραμε, αναλύσαμε τον αντίπαλο, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την μπάλα για να μην επιτρέψουμε στην Τσέλσι να κυριαρχήσει, αλλά δεν μας άφησαν να το κάνουμε. Θέλαμε να είμαστε συμπαγείς και να μην αφήνουμε χώρους, γιατί αν το κάνεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες μπορούν να σε καταστρέψουν. Το έκανε η Τσέλσι σε κάποιες περιπτώσεις, πέτυχε ένα γκολ και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με αυτόν τον τρόπο. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ένα κλειστό αποτέλεσμα και μετά βήμα-βήμα η Τσέλσι έχανε δυνάμεις και εμείς συνεχίσαμε να βελτιώνουμε την αυτοπεποίθησή μας. Στα τελευταία 30 λεπτά ανεβήκαμε, πλησιάσαμε περισσότερο στην περιοχή της Τσέλσι. Όλα μπορούσαν να συμβούν σε ένα τέτοιο ματς, αν δεν χάσεις το μυαλό σου και περιμένεις την κατάλληλη στιγμή».

-το λόγο που άφησε εκτός του Πρίγιοβιτς: «Έπρεπε να υπολογίσω τα δεδομένα. Ο Πρίγιοβιτς ήταν εκτός για αρκετές μέρες και έχουμε ένα σημαντικό ματς την Κυριακή. Η Τσέλσι έχει μεγάλη δύναμη στη δημιουργία από πίσω με τον Ζορζίνιο και ο Σάκχοφ με τον Πέλκα προσπάθησαν να κλείσουν αυτό το χώρο. Αυτή ήταν η πραγματικότητα, όχι κάποια άλλη».

-το ντέρμπι με την ΑΕΚ και τη σύντομη προετοιμασία: «Δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουμε μετά από 2 ή 3 μέρες. Θα χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που έχουμε για να προετοιμαστούμε από όλες τις απόψεις, ψυχολογικά και αγωνιστικά. Είμαστε σε καλή ψυχολογία. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, κορυφαίου επιπέδου».

-το αν όσα έγιναν πέρσι επηρεάζουν τον ίδιο: «Στην καριέρα σου μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία λίγες φορές να παίξεις ένα παιχνίδι για να πάρεις έναν τίτλο. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Έγιναν τρικ πίσω από την πλάτη μας για να μη μας επιτρέψουν να χαρούμε την επιτυχία μας. Ο πραγματικός πρωταθλητής ήταν ο ΠΑΟΚ. Το τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Όλοι μας θα το θυμόμαστε, δουλέψαμε σκληρά, κερδίσαμε και δεν μπορούσαμε να το απολαύσουμε, ενώ οι αντίπαλοι ξέρουν πως δεν άξιζαν αυτό που κέρδισαν. Τώρα τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο και τον προπονητή. Ξέρουμε πως παρότι είναι νωρίς μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι αυτό το πρωτάθλημα λόγω και της αφαίρεσης βαθμών. Δεν είναι θέμα ότι προκαλώ κάποιον. Κάποιοι μου λένε ότι πρέπει να σταματήσω να μιλάω. Γιατί; Όταν κάνεις κάτι, υπάρχουν αντιδράσεις. Εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αυτοί τον έκλεψαν. Τέλος! Είμαστε σε ένα άλλο πρωτάθλημα πλέον, αλλά δεν σβήνεται ό,τι έγινε. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει».

-το πώς περιμένει το ματς: «Η ΑΕΚ είναι καλά οργανωμένη και συμπαγής ομάδα. Προσπαθεί να κλέβει μπάλες και να βγαίνει γρήγορα μπροστά. Έχει παίκτες με δυνατό χαρακτήρα και θα είναι ένα καλό παιχνίδι με τη σωστή ένταση που αρμόζει στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τίθενται αντιμέτωπες δύο πολύ καλές αλλά τελείως διαφορετικές ομάδες».

-το γεγονός ότι οι οπαδοί συνόδευσαν χθες την αποστολή στο γήπεδο: «Μας αρέσει πολύ αυτό, γιατί όλοι είμαστε μαζί. Είναι μια όμορφη εμπειρία. Μας κάνουν να νιώθουμε πολύ πιο δυνατοί και σίγουρα η ατμόσφαιρα είναι δύσκολη για τους αντιπάλους μας. Μας δίνουν ώθηση και οι αντίπαλοι δεν νιώθουν άνετα».

-τη σειρά δύσκολων αγώνων: «Οι παίκτες μου μπορούν να ανταποκριθούν. Γιατί όχι; Στη δουλειά μας προπονούμαστε καθημερινά, έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε περισσότερους παίκτες, έχουμε μεγάλα παιχνίδια και με πολύ ενδιαφέρον. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι».

-το γεγονός ότι κάθεται στον πάγκο περισσότερο στην Ευρώπη: «Δεν μου αρέσει, αλλά πρέπει να το κάνω. Σε όλα τα γήπεδα στον κόσμο βάζουν τους προπονητές πιο ψηλά για να βλέπουν καλύτερα, αλλά εμείς εδώ κάνουμε το ανάποδο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης