LIVE

Κορωνοϊός

Superleague: Αναβολή, πόθεν έσχες και... αυτόφωρο!

Πιλάβιος: «Αυτή η Εθνική έχει μέλλον»

Επέκταση της υποχρεωτικής δήλωσης πόθεν έσχες και στους διαιτητές,  αυτόφωρο στα εμπρηστικά πρωτοσέλιδα οι προτάσεις για τη βία. Αναβλήθηκε ελέω... συνταξιούχων η αναμενόμενη με μεγάλο ενδιαφέρον εκδίκαση της υπόθεσης-μαμούθ, η οποία συμπεριλαμβάνει... όλες σχεδόν τις ομάδες που μετέχουν στη Σουπερλίγκ...

Δύο ήταν τα σημεία που κυριάρχησαν στη συνάντηση του αθλητικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, με τους προέδρους της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, Σοφοκλή Πιλάβιο και Βαγγέλη Μαρινάκη, παρόντων και των διευθυντών των αθλητικών εφημερίδων: η επέκταση της υποχρεωτικής δήλωσης πόθεν έσχες και στους διαιτητές, καθώς και το... αυτόφωρο στα εμπρηστικά πρωτοσέλιδα. Η συνάντηση έγινσε σε κλίμα συναίνεσης και όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να ρίξουν τους τόνους και να βρεθεί τρόπος ώστε να παταχθεί η βία.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, έδωσαν το «παρών» -πλην των εκπροσώπων του Τύπου- οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Βαγγέλης Μαρινάκης και Πατρίκ Κομνηνός. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα τελευταία κρούσματα βίας και πως θα καταφέρουν όλες οι πλευρές να ρίξουν τους τόνους και να περιορίσουν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.

Συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα νέου τύπου Μέσα, που ανθούν μέσω του ίντερνετ (σάιτ, φόρουμ, μπλογκ), αφού χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο από τους φιλάθλους.

Ο κ. Σιμιτζόγλου, ζήτησε από τους διευθυντές των εφημερίδων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους και αν κάποιο από αυτά είναι «εμπρηστικό», τότε θα επεμβαίνει ο εισαγγελέας και οι υπεύθυνοι θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ συζήτησε με τον αθλητικό εισαγγελέα και την πιθανότητα να κατατεθεί προσεχώς πρόταση, ώστε η υποχρεωτική δήλωση πόθεν έσχες να αφορά και τους διαιτητές!

«Να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι ώστε να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ήταν το κοινό μήνυμα όλων των πλευρών που συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά σε περίπου έναν μήνα.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης της ομοσπονδίας με αφορμή τα γνωστά δημοσιεύματα σχετικά με την έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ για το ποδόσφαιρο, τους τραπεζικούς λογαριασμούς ποδοσφαιρικών μάνατζερ, και την εμπλοκή στελεχών της ΕΠΟ και διαιτητών.

Η αναβολή

Από εκεί και πέρα, αναβλήθηκε ελέω... συνταξιούχων η αναμενόμενη με μεγάλο ενδιαφέρον εκδίκαση της υπόθεσης-μαμούθ, η οποία συμπεριλαμβάνει... όλες σχεδόν τις ομάδες που μετέχουν στη Σουπερλίγκ...

Συγκεκριμένα, ο  νόμος του Ανδρέα Λοβέρδου που επιβάλλει μείωση σύνταξης της τάξης του 70% σε όσους συνταξιούχους απασχολούνται εργασιακά οδήγησε σε παραίτηση τα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής.

Σημειωτέον ότι ανάλογο πρόβλημα μάλιστα υπάρχει και με την αντίστοιχη επιτροπή της ΕΠΟ, οπότε άγνωστο παραμένει τι μέλλι γενέσθαι...

Η ανακοίνωση

«Ανακοινώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής αναβάλλεται. Η εκδίκαση των υποθέσεων της 3ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί σε ημέρα και ώρα που θα γνωστοποιηθεί εκ νέου», ανέφερε, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, η ανακοίνωση της Superleague.

Θυμίζουμε ότι για την εκδίκαση-μαμούθ έχουν κληθεί οι παρακάτω:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, Σ. Αδαμίδη (Πρόεδρο) : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προέδρου της κ. Σ. Αδαμίδη στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ - ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.

Β) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Αρης.

Γ) ΠΑΕ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής - ΠΑΕ Λάρισα.

Δ) ΠΑΕ Καβάλα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Καβάλα - ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ε) ΠΑΕ Ολυμπιακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανσερραϊκός - ΠΑΕ Ολυμπιακός.

ΣΤ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Καβάλα-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ζ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος- ΠΑΕ Αρης.

Η) ΠΑΕ Πανσερρραϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανσερραϊκός - ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Θ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Στον αθλητικό εισαγγελέα

Στο μεταξύ, σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ των Διευθυντών των αθλητικών εφημερίδων (πλην της εφημερίδας "ΦΩΣ"), και των προέδρων της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας με τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να ρίξουν τους τόνους και να βρεθεί τρόπος ώστε να παταχθεί η βία.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου δύο ώρες, έδωσαν το «παρών» οι Σοφοκλής Πιλάβιος, Βαγγέλης Μαρινάκης και Πατρίκ Κομνηνός. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα τελευταία κρούσματα βίας και πως θα καταφέρουν όλες οι πλευρές να ρίξουν τους τόνους και να περιορίσουν τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.

Η υπόθεση Μπάγεβιτς

Μπορεί η συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής της Superleague να αναβλήθηκε, ωστόσο, αυτή της ΕΠΟ διεξήχθη κανονικά. Στο σκαμνί βρέθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ, αναφορικά με τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα πριν από 46 μέρες στο φιλικό του «Γ. Λαμπράκης» ανάμεσα στην Ενωση και την Καλλιθέα στο οποίο είχε δεχτεί επίθεση ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι νομικοί εκπρόσωποι της ΑΕΚ, υποστήριξαν εμμέσως πλην σαφώς ότι ο αγώνας δεν έγινε ποτέ! Δεδομένου ότι το φιλικό δεν διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, αλλά από τις δυο ομάδες δεν υπήρχε τέταρτος διαιτητής και παρατηρητής κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχε έκθεση αγώνα. Ακόμα οι «κιτρινόμαυροι» υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε επαρκής αστυνομική δύναμη και ότι η ΑΕΚ δεν πήρε εισιτήρια για το ματς.

Η ΑΕΚ υποστηρίζει ότι γύρω στο 80' μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κάποιοι πιτσιρικάδες για να πάρουν φανέλες παικτών που έγιναν αλλαγή και μεταξύ αυτών μπήκαν και κάποιοι που είχαν στόχο τον Μπάγεβιτς... Η ΑΕΚ λοιπόν ζητά βάσει των παραπάνω να μην τιμωρηθεί και πλέον απομένει η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής που θα εκδοθεί εντός 7 ημερών...

Μάλιστα, αν η Π.Ε. δεν έχει αποφανθεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη υπάρχει κίνδυνος το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών...

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο φύλλο αγώνα που συντάχθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης, δεν έχει γίνει καμία αναφορά στα επεισόδια...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης