Ευρωλίγκα: Οι χώρες με τα περισσότερα “προπονητικά” τρόπαια στην ιστορία!

Ευρωλίγκα: Οι χώρες με τα περισσότερα “προπονητικά” τρόπαια στην ιστορία!

Η Ευρωλίγκα προετοιμάζεται για την 62η σεζόν της, οι 16 συμμετέχουσες δημιουργούν τα ρόστερ τους και το Eurohoops πραγματοποίησε μια έρευνα που αφορά τις άκρες των πάγκων για να σας παρουσιάσει τις χώρες με τις περισσότερες κατακτήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη από προπονητές (1958-σήμερα).

ae6a1e10-eu-11-625x375
Μπορεί οι παίκτες να αποτελούν τους πρωταγωνιστές της “ταινίας” κάθε μπασκετικού αγώνα και αυτοί που προβάλλονται παραπάνω, όμως αξίζει να εστιάσουμε και στους σκηνοθέτες. Ποιοι είναι αυτοί; Μα φυσικά οι προπονητές. Οι άνθρωποι που “κρύβονται” πίσω από τα συστήματα, την τακτική και την καθοδήγηση των καλαθοσφαιριστών.

Με άλλα λόγια είναι αυτοί που υποκινούν το παιχνίδι. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια που το μπάσκετ έχει εξελιχθεί σε “επιστήμη”, οι κόουτς επηρεάζουν περισσότερο από ποτέ το άθλημα.

Η Ευρωλίγκα υφίστανται από το 1958 και κάθε χρόνο οι κορυφαίες ομάδες της γηραιάς ηπείρου συγκρούονται με έπαθλο την κορυφή της Ευρώπης. Ως γνωστόν αυτή δεν είναι για όλους, αλλά για λίγους και καλούς. Στα προηγούμενα 61 χρόνια διεξαγωγής της έχουν προκύψει 21 διαφορετικές νικήτριες καθοδηγούμενες από συνολικά 30 χεντ κόουτς. Αυτοί προέρχονται από 11 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιες που δεν έχουν παράδοση στο άθλημα.

Το Eurohoops συνέλεξε όλα τα στοιχεία και σας τα παρουσιάζει με μορφή αντίστροφης μέτρησης, όσον αφορά τις χώρες με τις περισσότερες κατακτήσεις από προπονητές. Ποια είναι στην κορυφή και ποια έχει παραπάνω κόουτς από οποιαδήποτε άλλη με έστω μια Ευρωλίγκα; Πάμε να δούμε…



Περισσότερα εδώ: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης