Με ποιους όρους η UEFA θα ξεκινήσει το νέο Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Με ποιους όρους η UEFA θα ξεκινήσει το νέο Ευρωπαϊκό Κύπελλο

Διαβάστε τι συζητήθηκε στο συνέδριο της ECA στην Κροατία, τι απομένει για να «κλείσει» η UEFA το ζήτημα και πως θα επηρεάσει το Champions League και το Eurοpa League

champions_league_europa_league
Ηταν η είδηση του συνεδρίου. Μία είδηση που υπήρχε ως... ψίθυρος από το 2015 αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τόσο γρήγορα θα είχαν τρέξει τις εξελίξεις οι άνθρωποι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι εξελίξεις είναι μάλιστα τόσο προχωρημένες που τον Δεκέμβριο θα έχουμε ανακοινώσεις εάν υπάρξει πλήρη συμφωνία μεταξύ της ECA και της UEFA.

Στο Δουβλίνο λοιπόν σε μερικούς μήνες ίσως μάθουμε πως θα είναι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την τριετία 2021-24. Το ποδόσφαιρο άλλαξε ήδη με την τριετία που διανύουμε τούτη τη στιγμή (2018-21) και θ' αλλάξει ακόμη περισσότερο την επόμενη. Κι αυτό γιατί οι μικρές ομοσπονδίες αποφάσισαν να... επαναστατήσουν βλέποντας πως πάει το πράγμα με τις νέες συνθήκες. Μία κόντρα η οποία είχε αρχίσει από το συνέδριο της Αθήνας το 2017.

Οι «μικροί» βλέποντας πως η ΕCA θέλει να κάνει το Champions League ένα κλειστό γκρουπ ισχυρών ομάδων αντέδρασαν. Και μπορεί οι ισχυροί να γλύκαναν κάπως τις μικρότερες ομοσπονδίες με περισσότερες ομάδες στο Europa League και μεγαλύτερα έσοδα όμως και πάλι δεν ήταν αρκετό γι' αυτές. Μετά από πολλές πιέσεις λοιπόν φτάσαμε στις ανακοινώσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στο Σπλιτ της Κροατίας. Ανακοινώσεις για τις σκέψεις που υπάρχουν, που έχουν φτάσει αυτές όσον αφορά την υλοποίησή τους και τι απομένει για να ανακοινωθεί η τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Μόνο μία οριστική απόφαση λήφθηκε στην Κροατία κι αυτή έχει να κάνει με το Champions League για την τριετία 2021-24. Ποια είναι αυτή;

Οτι το Champions League ΔΕΝ θ' αλλάξει σε τίποτα. Οτι ισχύει αυτήν την τριετία θα ισχύσει και για την επόμενη.

Πάμε τώρα και στις σκέψεις που έχει η ECA κι ανακοινώθηκαν:
Κλείσιμο
Η ιδέα ήταν να προστεθούν άλλες 16 ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η πρώτη σκέψη ήταν να προστεθούν στις 48 του Europa League και να γίνει μια διοργάνωση 64 ομάδων. Μια σκέψη που γρήγορα εγκαταλείφθηκε με αποτέλεσμα να πέσει στο τραπέζι η δημιουργία μιας τρίτης διοργάνωσης.

Αν και δεν ανακοινώθηκε, η ιδέα είναι να μειωθούν οι ομάδες του Europa League σε 32 και οι 16 να προστεθούν στις 16 που θα μπουν ώστε να έχουμε τρεις διοργανώσεις των 32.

Κάπου εκεί σταματάνε οι λεπτομέρειες όμως. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα στα οποία UEFA και ECA πρέπει να βρουν λύσεις. Ποια είναι αυτά;

Με ποιον τρόπο θα μπαίνουν οι ομάδες στην διοργάνωση;
Πως θα λειτουργήσει η προκριματική φάση (εδώ μάλιστα τέθηκε και το ζήτημα να μειωθούν οι προκριματικοί αγώνες για όλες τις διοργανώσεις)
Πως θα κατανέμονται τα χρήματα
Πως θα υπάρξουν νέα έσοδα από διαφημίσεις
Τι θα γίνει με την βαθμολογία της UEFA και συνολικά το coefficient
Ποια μέρα θα γίνονται τα παιχνίδια
Θέματα που καταλαβαίνει κανείς δεν είναι εύκολο να λυθούν αλλά οι άνθρωποι της ECA πιστεύουν πως μέχρι τον Δεκέμβριο και το συνέδριο στο Δουβλίνο θα έχουν λυθεί.

Οσον αφορά τον σκοπό; Στην ECA ήταν ξεκάθαροι πως ο λόγος είναι πως είναι μια διοργάνωση που θα δίνει την δυνατότητα σε ομάδες μικρότερων ομοσπονδιών να συμμετέχουν σε αυτήν... Μπορεί η απόσταση στο οικονομικό κομμάτι να είναι μεγάλη (μεταξύ UEFA και ΕCA) αλλά κι εκεί θα βρεθεί λύση τις επόμενες εβδομάδες.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης