Πορτογαλία - Ιταλία 1-0: Χωρίς καν να προσπαθήσουν πήραν τη νίκη οι Ίβηρες! (video)

Πορτογαλία - Ιταλία 1-0: Χωρίς καν να προσπαθήσουν πήραν τη νίκη οι Ίβηρες! (video)

Κόντρα σε μια Ιταλία που έκανε ελάχιστα πράγματα, η Πορτογαλία επικράτησε 1-0 στο Da Luz στο πρώτο παιχνίδι της στο Nations League. Ματσάρα στην Σουηδία, τρελή ανατροπή η Τουρκία (2-3)

portugal_nikh
Πρώτο ματς και πρώτη νίκη για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στη νεοσύστατη διοργάνωση καθώς επιβλήθηκε στην Λισαβόνα εκείνης του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος έκανε extreme makeover σε σχέση με το πρώτο ματς του Group με την Πολωνία. Για τους Πορτογάλους δεν έπαιζε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος προτίμησε να κάνει focus στην Γιουβέντους. Μόλις 4 νίκες οι Ατζούρι στα 14 τελευταία παιχνίδια τους.

Από την αρχή πίεσαν οι γηπεδούχοι και έπαιζαν στο μισό γήπεδο τους ανανεωμένους Azzurri που είχαν μηδαμινά πράγματα να προσφέρουν επιθετικά. Στο 26' ο Ντοναρούμα έχασε την μπάλα και ο Ρομανιόλι έκοψε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα και στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 είχαν φάσεις με τον Μπρούμα. Στην προσπάθειά του να διώξει ο Κριστάντε λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ καθώς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο και στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Γουίλιαμ Καρβάλιο έστειλε την μπάλα άουτ με αριστερό σουτ.

Οτι δεν έκαναν στα 45 λεπτά τους πρώτους μέρους οι Πορτογάλοι, το έκαναν σε τρία στην επανάληψη καθώς με ωραία κίνηση και πλασέ με το αριστερό ο Αντρέ Σίλβα νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του στην Μίλαν, Ντοναρούμα (1-0). Ο τελευταίος έκανε εκπληκτική επέμβαση σε τρομερό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα και η συνέχεια ήταν ήταν όλη... Πορτογαλία με μονότερμα και παρουσία γύρω και μέσα στην περιοχή, αν και ποτέ δεν ήρθε το δεύτερο γκολ. Οι επεμβάσεις του Ντοναρούμα σε Πίζι και Ρενάτο Σάντσες είναι αυτές που αξίζει περισσότερο να θυμηθεί κανείς.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Μάριο Ρουί, Ζοάο Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Πίζι (74' Ρενάτο Σάντσες), Μπρούμα (77' Ζέλσον Μάρτινς), Ρούπεν Νέβς, Μπερνάρντο Σίλβα, Αντρέ Σίλβα.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Κρισίτο (74' Εμερσον), Ρομανιόλι, Καλντάρα, Λατσάρι, Μποναβεντούρα, Ζορζίνιο, Κριστάντε (79' Μπελότι), Κιέζα, Τζάτζα, Ιμόμπιλε (59' Μπεράρντι).

Κλείσιμο

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης