Βίντεο: Ζορίστηκε, αλλά διατήρησε το αήττητο η Τσέλσι

Βίντεο: Ζορίστηκε, αλλά διατήρησε το αήττητο η Τσέλσι

Η Τσέλσι τα βρήκε... σκούρα απέναντι στο καλοκουρδισμένο σύνολο της Μπόρνμουθ, ωστόσο Πέδρο και Αζάρ έδωσαν τη λύση στο τελευταίο 20λεπτο και οι «Μπλέ» επικράτησαν με 2-0, διατηρώντας το απόλυτο των νικών στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Premier League

pedrito
Το σαββατιάτικο απόγευμα στο Στάμφορντ Μπριτζ δεν αποδείχθηκε περίπατος για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League. Άλλωστε η Μπόρνμουθ με το αήττητο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχε στείλει ήδη το μήνυμά της. Οι αλλαγές του Μαουρίτσιο Σάρι, ωστόσο, με Ζιρού και Πέδρο ήταν αυτές που έβγαλαν την Τσέλσι από το αδιέξοδο, με τον Ισπανό επιθετικό να χρίζεται σκόρερ για τρίτη φορά και να ανοίγει τον δρόμο προς τη νίκη στο 72'. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ένα δεύτερο γκολ, από τον Αζάρ τελείωσε τη δουλειά για τους «Μπλε», παίρνοντας τη νίκη (2-0) και συνεχίζοντας το απόλυτο των νικών (4Χ4) στο ξεκίνημα της σεζόν.

Κατοχή, αλλά χωρίς γκολ
Η Τσέλσι, με το κλασικό 4-3-3, ξεκίνησε με τεράστια επίπεδα κατοχής που αγγίξαν μέχρι και το 82%, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να φανεί απειλητική μπροστά από την εστία του Μπέγκοβιτς. Οι «Μπλε» είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, παίζοντας συνεχώς στο δεύτερο μισό του γηπέδου με τον Γουίλαν να είναι ιδιαίτερα ζωηρός στην επιστροφή του στην ενδεκάδα. Αυτό που έλειπε από την ομάδα του Σάρι για να πιάσει την... τελειότητα ήταν το γκολ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Μπόρνμουθ ήταν αυτή που απείλησε για πρώτη φορά στο 31' με τον Ρίκο να βρίσκει τον Γουίλσον μέσα στην περιοχή, αλλά να πετάει μια μεγάλη ευκαιρία στα... σκουπίδια με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Η σφιχτή αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων, που δεν άφηναν χώρους, έβαζε δύσκολο γρίφο στην Τσέλσι, η οποία λίγο πριν βγει το ημίχρονο έφτασε για πρώτη φορά μία ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ του Μάρκος Αλόνσο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Οι αλλαγές του Σάρι έδωσαν τη λύση
Οι παίκτες της Μπόρνμουθ φάνταζαν σαν ένα... αδιαπέραστο τείχος για τους παίκτες του Σάρι. Ο Μπέγκοβιτς στο 55' σταμάτησε όμορφα την προσπάθεια του Αλόνσο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το «Στάμφορντ Μππριτζ» πήγε να... σιγήσει όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Άκε εξ επαφής δεν μπόρεσε με προβολή να βρει στόχο σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία!

Ο Σάρι, βλέποντας την ομάδα του να μην έχει την ίδια ζωντάνια με το πρώτο μέρος, φρέσκαρε την επίθεσή του περνώντας τους Ζιρού και Πέδρο στη θέση των Μοράτα και Γουίλιαν αντίστοιχα. Και οι αλλαγές του Ιταλού κόουτς δούλεψαν περίφημα. Οι δυο τους συνδυάστηκαν στο 72' με τον Πέδρο να σημαδεύει τη γωνία του Μπέγκοβιτς και με ένα καλοζυγισμένο σουτ να γράφει το 1-0, ξεκλειδώνοντας την άμυνα της Μπόρνμουθ που μέχρι εκείνη τη στιγμή κρατούσε εξαιρετικά.

Στο 85' όλα τελείωσαν με τον Αζάρ να συνδυάζεται με τον Μάρκος Αλόνσο και τον Βέλγο να τελειώνει όμορφα τη φάση «σφραγίζοντας» τη νίκη (2-0) για την Τσέλσι, που σημείωσε την τέταρτη νίκη της και έπιασε ξανά τη Λίβερπουλ στην κορυφή.

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο, Ρούντιγκερ, Κόβατσιτς (79' Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο, Καντέ, Γουίλιαν (65' Πέδρο), Αζάρ, Μοράτα (61' Ζιρού).
Κλείσιμο
Μπόρνμουθ (Έντι Χάου): Μπέγκοβιτς, Φράνσις, Σμιθ (80' Μουσέ), Κουκ, Ακε, Ρίκο, Γκόσλινγκ, Φρέιζερ, Λέρμα (88' Κουκ), Γουίλσον, Κινγκ (80' Αϊμπ).


Ένα τρίλεπτο και... τέλος
Παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, η Έβερτον έμεινε στο 1-1 μέσα στην έδρα της με τη Χάντερσφιλντ. Η φιλοξενούμενη ξεκίνησε με πολύ αμυντική προσέγγιση, εστιάζοντας στην καταστροφή του παιχνιδιού της Έβερτον, η οποία είχε την κατοχή στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει. Ένα μακρινό σουτ του Ζούμα πέρασε άουτ και στο 20' ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Τοσούν, το οποίο ωστόσο δεν δόθηκε. Mετά το 30', το ματς πήρε... φωτιά. Η Χάντερσφιλντ προηγήθηκε στο 33' με κεφαλιά του Μπίλινγκ, αλλά τα «Ζαχαρωτά» απάντησαν δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Κάλβερτ-Λιούιν. Ο ίδιος παίκτης είχε μια ακόμα ευκαιρία, πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο η Έβερτον έχασε με τραυματισμό τον Γουόλκοτ. Η ροή του αγώνα ήταν όπως στο πρώτο, πριν το δίλεπτο το γκολ, με τις ευκαιρίες να σπανίζουν και τις δύο ομάδες να πασχίζουν να βρουν χώρους. Η καλύτερη στιγμή ήρθε για την Έβερτον στο 75' έπειτα από μια ατομική ενέργεια του Λούκμαν, όμως ούτε ο Κάλβερτ-Λιούιν ούτε ο Σίγκουρτσον κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 88', ο Τσενκ Τοσούν είχε μια κεφαλιά από την περιοχή που πέρασε άουτ, στην τελευταία ευκαιρία της ομάδας του.



Πέρασε από το Λονδίνο η Γουλβς
Συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη η Γουέστ Χαμ, που ηττήθηκε κι από την Γουλβς στην έδρα της με γκολ στο 93', παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας. Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με τους γηπεδούχους να είναι ελαφρώς ανώτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε και τη νίκη. Η μεγάλη φάση ωστόσο έλειπε από το παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο.

Αρχικά ο Αρναούτοβιτς, στο 81' είχε την ευκαιρία να κερδίσει τον Ρουί Πατρίτσιο με τον Πορτογάλο όμως να σώζει την ομάδα του. Το ίδιο έκανε λίγα λεπτά αργότερα ο Φαμπιάνσκι για την Γουέστ Χαμ, όταν έσωσε στο 87' το σουτ του Ντοχέρτι.

Τελικά η Γουλβς κατάφερε στο 93' κι έφυγε με το διπλό από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Ο Κάρλος Σάντσες έχασε την μπάλα στο κέντρο, ο Μπονατίνι πέρασε στον Αντάμα Τραορέ κι αυτός πλάσαρε τον Φαμπιάνσκι για το 0-1, δίνοντάς στη Γουλβς το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «Λύκων» μετά το 2012 στην Premier League.



Πρώτη νίκη για Σαουθάμπτον
Η Σαουθάμπτον πανηγύρισε την πρώτη της νίκη για τη φετινή Premier League, περνώντας με το διπλό από το Λονδίνο χάρη στη νίκη με 2-0 στο «Σέλχαρστ Παρκ» επί της Κρίσταλ Πάλας. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους (47') ο Ίνγκς έβαλε μπροστά την ομάδα του Χιουζ, για να έρθει στο 90' ο Χόιμπιεργκ και να «σφραγίζει» το πρώτο τρίποντο για φέτος με 2-0, υποχρεώνοντας την Πάλας στη δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα της.



Ο γερόλυκος Μάρει έσωσε τον βαθμό για την Μπράιτον
Στη Νότια Ακτή της Αγγλίας η Φούλαμ όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε το τρίποντο στην έδρα της Μπράιτον, παίρνοντας ένα πεντακάθαρο προβάδισμα με 2-0 με τα τέρματα των Σίρλε (43') και Μίτροβιτς (62'). Ωστόσο, οι Κότατζερς, υπολόγιζαν χωρίς τον μεγάλο γκολτζή Γκλεν Μάρεϊ, ο οποίος μίλησε δύο φορές. Αρχικά στο 67' μείωσε σε 2-1 και στη συνέχεια στο 84' με πέναλτι έκανε το 2-2, σώζοντας τον βαθμό για τους «Γλάρους».

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής
Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018
Λέστερ - Λίβερπουλ 1-2 (63' Γκεζάλ / 10' Μανέ, 45' Φιρμίνο)
Μπράιτον - Φούλαμ 2-2 (67', 84' Μάρεϊ / 43' Σίρλε, 62' Μίτροβιτς)
Τσέλσι - Μπόρνμουθ 2-0 (72' Πέδρο, 85' Αζάρ)
Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον 0-2 (47' Ινγκς, 90+2' Χιέιμπιεργκ)
Έβερτον - Χάντερσφιλντ 1-1 (36' Κάλβερτ Λιούιν / 34' Μπίλινγκ)
Γουέστ Χαμ - Γουλβς 0-1 (90+2' Τραορέ)
19:30 Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018
15:30 Κάρντιφ - Άρσεναλ
18:00 Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
18:00 Γουότφορντ - Τότεναμ
www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης