H εκτόξευση της ΑΕΚ στην βαθμολογία της UEFA

H εκτόξευση της ΑΕΚ στην βαθμολογία της UEFA

Από την 208η θέση η «Ενωση» μέσα σε 12 μήνες βρίσκεται στην 83η και ανάλογα την απόδοσή της στους ομίλους του Champions League θα κερδίζει θέσεις στην βαθμολογία των συλλόγων

mantalos
Πέρσι τέτοιο καιρό η ΑΕΚ βρισκόταν στην 208η θέση της UEFA! Επαιζε την πρόκρισή της στους ομίλους του Europa League με την Μπριζ. Από την στιγμή που την πέρασε μέχρι και σήμερα η Ενωση όχι μόνο έκανε άλμα στην ειδική βαθμολογία της UEFA αλλά παραμένει κι αήττητη μετά από 14 παιχνίδια.

Η ΑΕΚ με αυτήν την πρόκριση όχι μόνο χάρισε στην Ελλάδα 0.800 βαθμούς για την μάχη που κάνουμε αλλά έδωσε και στην δική της βαθμολογία το μπόνους των 4.000 βαθμών! Γιατί στα προκριματικά μπορεί να έδωσε βαθμούς στην χώρα αλλά καμία νίκη (ή ισοπαλία) δεν δίνει βαθμούς στον σύλλογο.

Η ΑΕΚ λοιπόν ανεβαίνει στους 14.000 βαθμούς από τους 10.000 που τερμάτισε την περσινή σεζόν (ήταν στην 123η θέση) και σκαρφαλώνει στην 83η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Μόνο με την πρόκριση λοιπόν η ΑΕΚ έκανε άλμα 40 θέσεων και η ευρωπαϊκή της σεζόν στο θέμα της βαθμολογίας τώρα ξεκινάει.
Κάθε νίκη θα της δίνει 2.000 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 1.000 βαθμούς!

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης