Μαν. Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 0-3: Πάρτι για τα «σπιρούνια», στα «σκοινιά» ο Μουρίνιο!

Μαν. Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 0-3: Πάρτι για τα «σπιρούνια», στα «σκοινιά» ο Μουρίνιο!

Η Τότεναμ... σκόρπισε με 3-0 τη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ κι έδειξε πως μπορεί να ονειρεύεται τίτλο. Τρία στα τρία έπειτα από εννέα χρόνια οι Λονδρέζοι, πρώτη φορά δυο ήττες για την Μάντσεστερ έπειτα το 1992

moura
Η Τότεναμ δεν έχει χάσει περισσότερες φορές εκτός έδρας από καμία άλλη ομάδα όσες από την Γιουνάιτεντ στην Premier League, ενώ στο Μάντσεστερ ήταν χωρίς γκολ για 433 λεπτά (τελευταίος σκόρερ ο Έρικσεν τον Ιανουάριο του 2014). Και όποιος είδε το πρώτο μέρος στο Old Trafford σίγουρα θα πίστεψε ότι η κακή παράδοση θα συνεχιστεί.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο συγκεντρωμένοι, πιο συμπαγείς, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες και είδαν τους φιλοξενούμενους να μην κάνουν ούτε μία τελική προσπάθεια εντός εστίας. Κι όμως, στο δεύτερο μέρος μέσα σε 133 δευτερόλεπτα τα πάντα άλλαξαν και οι κόκκινοι διάβολοι υπέστησαν ακόμη μία ήττα και βρίσκονται στα πρόθυρα της κρίσης.

Ο Μουρίνιο τελικά εγκατέλειψε τα πλάνα για τρεις κεντρικούς αμυντικούς και έβαλε τον Μάτιτς στη μεσαία γραμμή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά, αλλά ο Λουκάκου συνέχισε την κακή παράδοση απέναντι στην Τότεναμ, απέναντι στην οποία έχει πετύχει μόλις ένα γκολ, επίδοση που είναι η χειρότερη από τις 27 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στην Premier League… Ο Βέλγος στο 16’ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν έκλεψε τη μπάλα, πέρασε και τον Γιορίς, αλλά από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα άουτ! Η πίεση της Γιουνάιτεντ συνεχίστηκε, ο Λουκάκου έχασε και άλλη ευκαιρία στο 27’ με κεφαλιά, τη στιγμή που η Τότεναμ πατούσε σπάνια περιοχή και όταν το έκανε τα... έκανε θάλασσα.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο και με το ξεκίνημα της επανάληψης η Τότεναμ πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 50’ ο Κέιν με κεφαλιά έκανε το 0-1 και στιγμές αργότερα ήρθε και το 0-2 με τον Λούκας Μόουρα! Τα σπιρούνια σκόραραν με τα πρώτα τους σουτ στο ματς και «σκότωσαν» ψυχολογικά τους αντιπάλους τους... Η ανασφάλεια κυριάρχησε στους παίκτες του Μουρίνιο, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το τέλος και στο 84’ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με τον Μόουρα να περνάει για πλάκα τον Σμόλινγκ και να κάνει το 0-3! Ο Βραζιλιάνος έγινε ο πρώτος αντίπαλος που σκοράρει 2+ γκολ στο Old Trafford μετά τον Αγουέρο τον Απρίλιο του 2015, οδηγώντας στο θρίαμβο την Τότεναμ, που ξεκινάει με το 3 στα 3 στην Premier League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10.
*Αυτή η ήττα είναι η πιο βαριά ήττα του Ζοσέ Μουρίνιο εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις.
*Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε τα 2 από τα 3 πρώτα παιχνίδια της σεζόν για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1992-93.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Nτε Χέα, Βαλένσια, Τζόουνς (58’ Λίντελοφ), Σμόλινγκ, Σο, Μάτιτς (61’ Φελαϊνί), Ερέρα (55’ Σάντσες), Φρεντ, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Λουκάκου

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ (76’ Οριέ), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ (82’ Ντέιβις), Ντάιερ, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Μόουρα, Άλι, Κέιν (89’ Γουίνκς)

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης