Γλίτωσε το σοκ πριν τον ΠΑΟΚ η Μπενφίκα

Γλίτωσε το σοκ πριν τον ΠΑΟΚ η Μπενφίκα

«Πάλι καλά» λέει η Μπενφίκα. Οι ανούσιοι αετοί κινδύνεψαν με ήττα στο ντέρμπι του «Ντα Λουζ» με την Σπόρτιγνκ όμως ο Ζοάο Φελίξ έσωσε την παρτίδα για την ομάδα του (1-1) πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. 

230358
Μέχρι το ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ διήρκεσε το απόλυτο της Μπενφίκα στο ξεκίνημα του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Τα «λιοντάρια» λίγο έλειψε να φύγουν με το «διπλό» από το «Ντα Λουζ», όμως ο 18χρονος, Ζοάο Φέλιξ, γλίτωσε στο φινάλε την ομάδα του 1-1, που την ερχόμενη Τετάρτη αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στον μεγάλο επαναληπτικό της Τούμπας.

Με μία μόλις αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον δικέφαλο του Βορρά παρέταξε την ομάδα του ο Ρουί Βιτόρια. Ο τεχνικός των «αετών» άφησε εκτός των Ζίβκοβιτς και ξεκίνησε στη θέση του τον Ράφα Σίλβα. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα ήταν ίδια: Βλαχοδήμος, Αλμέϊδα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Φέισα, Ζένσον, Ράφα Σίλβα, Σέρβι, Πίτσι, Φερέιρα.

Η Μπενφίκα είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο και σε κάποια διαστήματα στρίμωξε τα «λιοντάρια», τα οποία όμως δεν πλήρωσαν τα κενά στα μετόπισθεν και διατήρησαν την ψυχραιμία τους, χωρίς πάντως να καταφέρουν να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα στο «κενό» γήπεδο.

Εξίσου χαμηλό ήταν το τέμπο και στο δεύτερο 45λεπτο στο «Ντα Λουζ», κάτι που βέβαια έδειχνε να βολεύει την Σπόρτινγκ, η οποία δεν είχε λόγο να «τρέξει» το ματς. Κάπως έτσι, η ομάδα του Πεσέιρο κατάφερε να «παγώσει» το γήπεδο. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (63’) ο Ντίας πήγε απρόσεκτα πάνω στον Μοντέρο, ο ρέφερι έδειξε την «άσπρη βούλα» και στο επόμενο λεπτό (64’) ο Νάνι νίκησε τον Βλαχοδήμο. Η Μπενφίκα τα… έχασε μετά το γκολ και δεν μπορούσε να αποκτήσει ουσία στο παιχνίδι της. Η Σπόρτινγκ κλείστηκε στο μισό γήπεδο και με εξαίρεση μία-δύο περιπτώσεις δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και έπειτα από ωραία σέντρα του Ράφα Σίλβα απάντησαν με κεφαλιά του Φέλιξ στο 87ο λεπτό και απέφυγαν την ήττα.

Πηγή: www.sport-fm.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης