«Αγκαλιά» με 20+ εκατομμύρια ευρώ η ΑΕΚ

«Αγκαλιά» με 20+ εκατομμύρια ευρώ η ΑΕΚ

Η «Ενωση» εκτός από το πρεστίζ της επιστροφής στους ομίλους του Champions League είναι πολύ κοντά και στην οικονομική της εκτόξευση

zdo
Ναι είναι το πρεστίζ. Ναι είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Είναι το τρομερό μπόνους των 4.000 βαθμών που θα βάλει στην βαθμολογία της η ΑΕΚ. Ομως είναι και τα λεφτά. Τα πολλά λεφτά. Η είσοδος στους ομίλους του Champions League θα βάλει πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της Ενωσης και μετά το 2-1 στην Ουγγαρία είναι «αγκαλιά» με 20+ εκατ. ευρώ!

Κι εξηγούμαστε. Αυτόματα η ΑΕΚ εάν προκριθεί την επόμενη Τρίτη θα ξεκινήσει εισπράττοντας 15,25 εκατομμύρια ευρώ (πέρσι μόνο η είσοδος ήταν στα 12,7 εκατομμύρια ευρώ). Η μεγάλη διαφορά από φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ο υπόλοιπος καταμερισμός των χρημάτων. Τα λεφτά του market pool μειώνονται αρκετά με την UEFA ν' αρχίζει να πριμοδοτεί (με αρκετά εκατομμύρια) το δεκαετές ranking των ομάδων.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η ΑΕΚ εάν μπει θα έχει την χαμηλότερη βαθμολογία αλλά και πάλι αυτό θα της προσθέσει άλλο 1,1 εκατομμυριο. Οσο για το market pool. Εδώ αρχικά θα πρέπει να περιμένει η ΑΕΚ να δει εάν θα περάσει και ο ΠΑΟΚ. Εάν οχι το μάξιμουμ των χρημάτων που θα πάρει θα είναι κοντά στα 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ. Εάν προκριθεί και ο ΠΑΟΚ αυτό το ποσό θα το μοιραστούν με την πρωταθλήτρια να παίρνει το 55% και το υπόλοιπο ο «Δικέφαλος του Boρρά».

Αυτά είναι τα σίγουρα λεφτά που θα πάρει η ΑΕΚ. Πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θ' αυτοκτονήσει την άλλη Τρίτη.

Επίσης η κάθε νίκη στους ομίλους πλέον θα πριμοδοτείται με 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Η κάθε ισοπαλία θα πριμοδοτείται με 900.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης