Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Εφήβων: Ελλάδα-Ισπανία 9-8 (τελικό)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Εφήβων: Ελλάδα-Ισπανία 9-8 (τελικό)

Μετά την όγδοη θέση στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι Έφηβοι έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα μετάλλιο και περιμένουν να μάθουν το χρώμα του

polos
Την Ισπανία αντιμετωπίζει αυτή την ώρα  η Εθνική εφήβων του πόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας.

Τα οκτάλεπτα

 9-8 (4ο οκτάλεπτο)

9-7 (3ο οκτάλεπτο)

7-4 (2ο οκτάλεπτο)

3-3 (1ο οκτάλεπτο)

Δείτε live
LIVE 🔴 | Water Polo - Day 9 (Final) - 4th FINA World Men's Youth Water Polo Championships 2018
Κλείσιμο

Μετά την όγδοη θέση στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, οι Έφηβοι έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα μετάλλιο και περιμένουν να μάθουν το χρώμα του.

Τα παλικάρια του Δημήτρη Κραβαρίτη έριξαν στο καναβάτσο τη μεγάλη των πλάβι σχολή, Σερβία, με 9-8 και προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Αυτή η γεμάτη ταλέντο και δυνατότητες φουρνιά εξασφάλισε ήδη πως θα ανέβει στο βάθρο και θέλει αύριο να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο και να μπει στο πάνθεον του ελληνικού αθλητισμού με μια σπουδαία επιτυχία.

Οι Έφηβοι, φυσικά, θέλουν να βαδίσουν στον δρόμο της δόξας που χάραξε η λίγο μεγαλύτερη γενιά, αυτή των Νέων Ανδρών, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πέρυσι στο Βελιγράδι.

Στο πρώτο μισό του αγώνα η εξέλιξη δεν ήταν και η καλύτερη για την Εθνική μας, καθώς οι Σέρβοι ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, εκμεταλλευόμενοι τον παίκτη παραπάνω και το σχετικό άγχος των διεθνών μας. Στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως, όλα άλλαξαν, οι Έλληνες πήραν μπρος, βελτίωσαν την άμυνα, βρήκαν λύσεις, με κορυφαίο τον Δήμου (που αναδείχθηκε δίκαια και MVP του αγώνα) και ισοφάρισαν (από 5-7) σε 7-7.

Καθοριστικό σημείο υπήρξε το τελευταίο μισό λεπτό της τρίτης περιόδου, όταν με το σκορ στο 7-7 οι Σέρβοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας Ούγκο Πιόβαν, που ήταν εξαιρετικός στον ημιτελικό. Στη συνέχεια η Ελλάδα κέρδισε αποβολή, πήρε τάιμ άουτ και σκόραρε με πολύ δύσκολο σουτ του Μπραΐμη στη γωνία. Έτσι το 8-7 υπέρ των Σέρβων δεν έγινε ποτέ, αντίθετα έγινε υπέρ των Ελλήνων που μπήκαν με άλλο αέρα στην τελευταία περίοδο και κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ του 9-8, όπως διαμορφώθηκε, παρά το γεγονός ότι οι Σέρβοι στα τελευταία τρία λεπτά έπαιζαν με… παραπάνω από τις συνεχόμενες αποβολές που δέχθηκε η ελληνική ομάδα (τέσσερις με μόνο την πρώτη να μετουσιώνεται σε γκολ για το 9-8, ενώ τις άλλες δύο εξαουδετέρωσαν τα μπλοκ και την τελευταία μια εκπληκτική απόκρουση του Πιοβάν).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης