Λουτσέσκου: «Δεν ήρθαμε για να αμυνθούμε»

Λουτσέσκου: «Δεν ήρθαμε για να αμυνθούμε»

Με το γνωστό επιθετικό του στιλ θα επιδιώξει να προκριθεί ο ΠΑΟΚ εις βάρος της Σπαρτάκ Μόσχας, σύμφωνα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου

Lucesku
Αμετάβλητη θα παραμείνει η αγωνιστική φιλοσοφία του ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι με τη Σπαρτάκ Μόσχας, όπως ξεκαθάρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου πριν τη ρεβάνς, ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του δεν θα κατέβει για να αμυνθεί, αλλά για να παίξει με το γνωστό επιθετικό της στιλ και να νικήσει.

Κατά τ’ άλλα, δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή των Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο, ενώ χαρακτήρισε την περσινή σεζόν ως μια από τις πιο φανταστικές της ζωής του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσέσκου

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ και αν θα παίξει όπως στο πρώτο παιχνίδι: «Δεν θέλω να δω κάτι παρόμοιο όπως το παιχνίδι της Τούμπας. Θέλω να δω την ομάδα μου να παίζει το ποδόσφαιρο που ξέρει. Είμαστε μια καλή ομάδα, παίζουμε με μία καλή ομάδα και θέλουμε να κερδίσουμε χωρίς να έχει σημασία το πόσο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι».

Για την περσινή παρουσία του πατέρα του, Μιρτσέα, στη Ζενίτ: «Το καλύτερο είναι σας δώσω το τηλέφωνό του και να τον πάρετε να τον ρωτήσετε. Είναι ένα παιχνίδι Champions League, ένας πολύ ιδιαίτερα και δύσκολος αγώνας. Συνεχίζουμε μετά από μία φανταστική χρονιά που είχαμε πέρυσι με πολλές νίκες. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε, ούτε να αμυνθούμε, ούτε να μείνουμε στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα».

Για την επιστροφή των Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψαν. Που θα μας υποστηρίξουν θα δούμε τι θα συμβεί, έχω χρόνο να πάρω τις τελικές μου αποφάσεις μέχρι την έναρξη του αγώνα. Δεν είναι σημαντικοί μόνο όσοι ξεκινούν, αλλά και όσοι μπουν στην εξέλιξη του αγώνα που μπορεί να καθορίσουν και το τελικό αποτέλεσμα».

Κλείσιμο
Για το αν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ ή αν θα παίξει με το κλασικό του στυλ: «Έχουμε πολλή ποιότητα σαν ομάδα και προσπαθούμε να την εκμεταλλευτούμε ατομικά και σαν σύνολο. Ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση στο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, είτε έχουμε την μπάλα, είτε όχι».

Για το αν ο τρόπος που ξεκινάει τα παιχνίδια η Σπαρτάκ είναι κομβικός για την εξέλιξη του αγώνα: «Είναι προφανές πως παίζοντας με ομάδες υψηλού επιπέδου πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος από την πρώτη στιγμή μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, άρα θα πρέπει να έχει την ίδια προσοχή και η Σπαρτάκ. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από εμάς, συγκριτικά με τα παιχνίδια που έδωσε στο ρωσικό πρωτάθλημα, οπότε ξέρει τη δυναμική μας».

Για το πριμ πρόκρισης που δίνει ο Ιβάν Σαββίδης: «Έχουμε πριμ για να κατακτούμε τους στόχους μας».

Για το αν σκοπεύει να χτυπήσει και πάλι ο ΠΑΟΚ από την αριστερή πλευρά του γηπέδου: «Δεν ξέρω αν εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες της Σπαρτάκ στο αριστερό άκρο ή αν εμείς ήμασταν δυνατοί. Θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι που ξέρουμε, να έχουμε την ανάπτυξη που θα θέλουμε, να αντιδράσουμε όπως πρέπει όταν χάσουμε την μπάλα και να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Είμαστε μία ομάδα που από τον περασμένο Νοέμβριο σκοπεύει σε κάθε παιχνίδι όπως και στα φιλικά. Δεν σκοράραμε επειδή εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες της Σπαρτάκ, αλλά επειδή είμαστε δυνατοί σε όλες τις καταστάσεις».

Για το πως νιώθει που συμπλήρωσε έναν χρόνο στην ομάδα: «Μπορώ να σας πω πως ήταν μία από τις πιο φανταστικές χρονιές της ζωής μου. Περάσαμε πολλές ευχάριστες και δύσκολες καταστάσεις και θέλω να συνεχίσω και γι' άλλα χρόνια. Ας εστιάσουμε όμως στο αύριο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης