Χωρίς Γιάννη η Εθνική με Σερβία και Γεωργία

Χωρίς Γιάννη η Εθνική με Σερβία και Γεωργία

Οριστικά χωρίς τον «Greek Freak» θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (2019) η Εθνική ομάδα, καθώς οι Μπακς θέλουν τον ηγέτη τους από την αρχή της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν. Σε καλό δρόμο η επιστροφή του Ντόρσεϊ

Ελλαδα
Με μοναδικό απόντα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα παραταχθεί το αντιπροσωπευτικό στους δύο επόμενους προκριματικούς αγώνες (13/09 και 16/09), που είναι πιθανό να κρίνουν την πρόκριση στην τελική φάση του World Cup, που θα διεξαχθεί στην Κίνα από τις 31 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2019.

Εντός των ημερών, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την προεπιλογή των 24 παικτών που θα είναι διαθέσιμοι για τους αγώνες με την Σερβία στο Ηράκλειο και με την Γεωργία στην Τυφλίδα και οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου για προπονήσεις.

To training-camp των «ελαφιών» για την νέα σεζόν του ΝΒΑ (πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου για τους Μπακς) ανοίγει επισήμως στις 27 Αυγούστου και όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, κανένα από τα δύο σενάρια που θεωρητικά θα επανέφεραν τον Έλληνα superstar στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δεν είναι εφικτά.

Κοινώς, ο ηγέτης της ομάδας δεν μπορεί ούτε να δώσει το παρών στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Ευρώπη για έναν ή δύο αγώνες, αλλά ούτε και να μείνει στην Ελλάδα για να παίξει έστω κόντρα στη Σερβία και στα μέσα Σεπτεμβρίου να «πετάξει» για το Μιλγουόκι, παίρνοντας απουσία για σχεδόν 20 μέρες από τις προπονήσεις.

Η αγωνιστική περίοδος που αρχίζει κρίνεται ως κομβικής σημασίας για τον οργανισμό της Πολιτείας του Ουισκόνσιν (νέο γήπεδο, νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία, αρκετές αλλαγές και μεγαλύτερες προσδοκίες διάκρισης) αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που στην 6η του χρονιά στο πρωτάθλημα και απόντος του LeBron, καλείται να αποδείξει ότι δικαίως θεωρείται από πολλούς πλέον, ως ο κορυφαίος παίκτης στην Ανατολική περιφέρεια και να οδηγήσει μακριά τους Μπακς.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Γιάννης αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες την ερχόμενη Παρασκευή (17/08), η απουσία του από το σύνολο της προκριματικής φάσης πλέον, μοιάζει δεδομένη και η επανεμφάνισή του με την «γαλανόλευκη» τοποθετείται του χρόνου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως άλλωστε ο ίδιος έχει «δεσμευτεί» δημοσίως…

Έκπληξη με Ντόρσεϊ!

Κλείσιμο
Αντίθετα, ως αρκετά πιθανή κρίνεται η επιστροφή του Τάϊλερ Ντόρσεϊ και η επανενεργοποίησή του στην «επίσημη αγαπημένη» για τους δύο επικείμενους αγώνες. Ο ομοσπονδιακός προπονητής και ο team manager της Εθνικής ομάδας, Κώστας Κώτσης, βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με τους ανθρώπους των Χοκς και όλα δείχνουν ότι ο 22χρονος Ελληνοαμερικανός point-guard θα πάρει άδεια από τα «γεράκια» για να ενισχύσει τη «γαλανόλευκη».

Όπως καταλαβαίνετε, η περίπτωση του περυσινού rookie από το πανεπιστήμιο του Όρεγκον είναι τελείως διαφορετική από εκείνη του Giannis και αυτό γιατί η Ατλάντα βρίσκεται σε φάση πλήρους αναδόμησης (αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν “rebuilding year”), έχει αρκετούς νέους παίκτες και ελάχιστες προσδοκίες για τη νέα σεζόν, ενώ και ο Ντόρσεϊ δεν θεωρείται από τους βασικούς «πυλώνες» της ομάδας.

Αν σ’ όλα αυτά προσθέσετε και την μεγάλη επιθυμία του Τάϊλερ να παίξει του χρόνου στην Κίνα, αλλά και το γεγονός ότι με μηδενική συμμετοχή στα προκριματικά, οι πιθανότητές επιλογής του στην 12άδα θα είναι εξαιρετικά μικρές, θα καταλάβετε γιατί όλες οι «δυνάμεις συνωμοτούν» για να δώσει το παρών!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης