Ο Ναδάλ λύγισε τον απίθανο Τσιτσιπά στον τελικό του Rogers Cup

Ο Ναδάλ λύγισε τον απίθανο Τσιτσιπά στον τελικό του Rogers Cup

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του συγκλονιστικού Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος επικράτησε με 6-2, 7-6 του Έλληνα τενίστα στον τελικό του τουρνουά στο Τορόντο - Ο  Έλληνας τενίστας παρά την ήττα του με την εμφάνιση του ειδικά στο β' σετ έδειξε ότι όλο το μέλλον του ανήκει - Όλο το γήπεδο τραγούδησε το happy birthday στον Στέφανο στο φινάλε του αγώνα

tsitsipasvv010
Όσο κι αν ήθελε, όσο κι αν προσπάθησε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος με μία εμφάνιση που δικαιολόγεισαι πλήρως γιατί βρίσκεται στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 2-0 σετ του Έλληνα τενίστα και πανηγύρισε τον 80ο τίτλό του!

Όσο κι αν ήθελε, όσο κι αν προσπάθησε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος με μία εμφάνιση που δικαιολόγεισαι πλήρως γιατί βρίσκεται στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 2-0 σετ του Έλληνα τενίστα και πανηγύρισε τον 80ο τίτλό του!

Ο Ισπανός ήταν απίστευτος, ειδικά στο πρώτο σετ, όπου είχε έτοιμες απαντήσεις σε ότι κι αν προσπαθούσε να κάνει (όχι με ιδιαίτερη επιτυχία) ο Στέφανος ο οποίος πήρε το πρώτο γκέιμ, αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική.

Ο Ναδάλ με φοβερή σταθερότητα και υπομονή στο παιχνίδι του, φαινόταν να ήξερε τι θα συμβεί σε κάθε πόντο, ενώ μη έχοντας ιδιαίτερη πίεση από το σερβίς του Τσιτσιπά προηγήθηκε με 5-1 και πήρε το σετ με 6-2.
Κλείσιμο
Ο Ισπανός ξεκίνησε με μπρέικ και το δεύτερο σετ, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι το ματς τελείωσε, ωστόσο από το τρίτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς που θαυμάσαμε όλες αυτές τις ημέρες εμφανίστηκε στο γήπεδο.

Με καλό σερβίς, έχοντας πλέον ηρεμία στο παιχνίδι του, μπόρεσε να μείνει στο ματς και στο 5-4 να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ, ισοφαρίζοντας σε 5-5, ενώ κατάφερε να προηγηθεί 6-5 για να ακολουθήσει το καλύτερο γκέιμ του τελικού.

Ο Στέφανος προηγήθηκε 15-30, ο Ναδάλ πέρασε 40-30, αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε το πλεονέκτημα για να του γυρίσει η τύχη την πλάτη, καθώς ο Ισπανός με τη βοήθεια του φιλέ (κι αφού η μπάλα έκανε μια μικρή ισορροπία του τρόμου) ισοφάρισε και πήρε τελικά το γκέιμ στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ.


Εκεί ο Στέφανος έκανε πρώτος μπρέικ (προηγήθηκε) 2-1, αλλά ο Ναδάλ το πήρε πίσω αμέσως (2-2) και στο 3-4, έκανε το δεύτερο καθοριστικό δικό του μπρέικ. Ο Στέφανος μείωσε σε 4-5, αλλά ο Ισπανός κράτησε το σερβίς του και πήρε τη νίκη.

Συγκλονιστική στιγμή με όλο το γήπεδο να τραγουδά το happy birthday
Μόνο που μετά το τέλος του τελικού ήρθε και η στιγμή της αποθέωσης για αυτό το απίθανο παιδί που έκανε όλη την Ελλάδα να ξενυχτήσει για να δει τον αγώνα του.

Ο Στέφανος κλήθηκε από τους διοργανωτές για να παραλάβει το κύπελλο για τη 2η θέση, με τον εκφωνητή να αναφέρει «Στέφανε σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερε όλες αυτές τις ημέρες» και πριν απευθύνει τον χαιρετισμό του όλο το γήπεδο άρχισε να τραγουδά «happy birthday to you»...

Η αμηχανία στο πρόσωπο του εμφανής, αλλά ταυτόχρονα έλαμπε χαρά και ικανοποίηση.
«Σας ευχαριστώ. Είναι η καλύτερη εβδομάδα της ζώης μου, Η στήριξη που εισέπραξα εδώ ήταν πρωτόγνωρη και σας ευχαριστώ από την καρδιά μου», είπε ο Τσιτσιπάς και συμπλήρωσε με τον κόσμο να φωνάζει «εμείς σε ευχαριστούμε Στέφανε»:

«Αυτό το κύπελλο σημαίνει πολλά για μένα. Είναι ο πρώτος μου τελικός σε ένα μαστερς, ευχαριστώ αυτούς που με βοήθησαν, τους διοαργνωτές και φυσικά να δώσω συγχαρητήρια στον Ράφα. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους χορηγούς μου, την ομάδα μου και την σχολή Μουράτογλου για τη βοήθεια που μου προσφέρουν. Ραντεβού σε δύο χρόνια. Ευχαριστώ Τορόντο».

Κι όταν ήρθε η ώρα της απονομής στον νικητή, ο Στέφανος άκουσε ίσως τα πιο όμορφα λόγια που θα μπορούσε να ακούσει μετά από μια ήττα και πήρε ένα ανεκτίμητο δώρο γενεθλίων.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Στέφανο γι' αυτή τη φανταστική εβδομάδα που είχε. Θέλω να σου πω να συνεχίσεις να δουλεύεις έτσι και όλο το μέλλον είναι μπροστά σου», είπε ο Ισπανός με όλο το γήπεδο να χειροκροτεί...


Θυμηθείτε την εξέλιξη του τελικού όπως τον παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

-«Μπράβο» του Ναδάλ στον Τσιτσιπά κι αυτό είναι το μεγαλύτερο παράσημο για την Στέφανο που στο δεύτερο σετ κοίταξε τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου στα μάτια

-Ο Ναδάλ παίρνει τον πόντο και κατακτά τον τίτλο ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς

-Ματς πόιντ για τον Ναδάλ με τον Στέφανο να ρισκάρει και να χάνει τον πόντο...

-Τρομερός πόντος από τον Στέφανο και 5-4. Ο Ναδάλ έχει όμως δύο σερβίς για να τελειώσει το ματς...

-Νέο μπρέικ από τον Ναδάλ και 5-3.

-Κρατάει το σερβίς του ο Ναδάλ και προηγείται με 4-3.

-Πήρε το μπρέικ πίσω ο Ναδάλ, αλλά ο Τσιτσιπάς προηγείται με 3-2.

-Κάνει το μπρέικ στο δεύτερο σερβίς του Ναδάλ και προηγείται με 2-1!

-Άγγιξε το θαύμα ο Στέφανος, καθώς είχε σετ πόιντ, αλλά ο Ναδάλ ισοφάρισε με τη βοήθεια του φιλέ και πήρε τελικά το γκέιμ. Στο τάι μπρέικ θα κριθεί το δεύτερο σετ!

-Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ είναι εδώ! Με καλό σερβίς πήρε το γκέιμ και προηγείται με 6-5. Ο Στέφανος είναι μπροστά στο σκορ για δεύτερη φορά μετά 1-0 στο πρώτο σετ!

-ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ! Ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο του μπρέικ στην πιο κατάλληλη στιγμή και ισοφάρισε σε 5-5.

-Μειώνει ο Τσιτσιπάς σε 5-4 και μένει ζωντανός... Έχει μια ακόμη τελευταία ευκαιρία καθώς πρέπει να κερδίσει αυτό το γκέιμ.

-ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΝΑΔΑΛ. Στο 30-15 του 9ου γκέιμ ο Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σερβίς αλλά διαμαρτυρήθηκε γιατί υπήρξαν φωνές από την κερκίδα. «Μόνο παρατηρήσεις μπορώ να κάνω...» απολογήθηκε ο διαιτητής, αλλά ο Ισπανός ζήτησε και ο διαιτητής το αποδέχθηκε να δοθεί πίσω το σερβίς.



-Το κακό είναι βέβαια ότι ο Ναδάλ συνεχίζει όπως άρχισε και με απίστευτους πόντους παίρνει και αυτό το γκέιμ κι απέχει ένα από την κατάκτηση του σετ και του τίτλου.

-Μείωνει ξανά ο Τσιτσιπάς σε 4-3, έχοντας βρει ρυθμό στο σερβίς του... 

-Απίστευτος Ναδάλ και πάλι, δεν αφήνει περιθώρια και το σκορ στο 4-2. Στενεύουν τα περιθώρια για τον Στέφανο.

-Εξαιρετικό σερβίς και εύκολο γκέιμ από τον Στέφανο που μειώνει σε 3-2.

-Έτσι όπως παίζει ο Ναδάλ, είναι πραγματικά δύσκολο για τον οποιονδήποτε να τον αντιμετωπίσει. Στο 3-1 το σκορ στο β' σετ.



-Ο Τσιτσιπάς κρατάει το σερβίς του, μειώνει σε 2-1, αλλά χρειάζεται επειγόντως μπρέικ...

-Είναι απίστευτος ο Ναδάλ και ο Στέφανος δεν μπορεί να βγάλει αντίδραση με το σκορ να πηγαίνει στο 2-0, στο δεύτερο σετ.

-Εκκίνηση στο β' σετ με μπρέικ από τον Ναδάλ. Ο Τσιτσιπάς προσπαθεί αλλά δεν του βγαίνει το παιχνίδι την ίδια ώρα που ο Ναδάλ σχεδόν σε κάθε πόντο αποδεικνύει γιατί είναι στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.



-Περιμένοντας την αντίδραση του Έλληνα τενίστα ξεκινά το δεύτερο σετ.


-Το πρώτο σετ τελειώνει 6-2 υπέρ του Ναδάλ, που ήταν... εκνευριστικά σταθερός σε όλη τη διάρκεια του σετ, ενώ ο Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να βγάλει καθόλου ενέργεια στο παιχνίδι του.

-Ο Στέφανος αντιδρά και μειώνει σε 5-2.

-Ότι κι αν δοκιμάζει ο Τσιτσιπάς, ο Ναδάλ έχει έτοιμη απάντηση και το σκορ πλέον στο 5-1. 

-Δεύτερο μπρέικ από τον Ναδάλ που εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη του Στέφανου και οδεύει προς την εύκολη κατάκτηση του πρώτου σετ με το σκορ στο 4-1,

-Εντυπωσιακός ο Ναδάλ με πίεση από το σερβίς κατακτά εύκολα το γκέιμ και προηγείται με 3-1.

-Καταπληκτικό το τρίτο γκέιμ! Το 30-15, έγινε 30-40, ο Τσιτσιπάς «έσβησε» δύο μπρέικ πόιντς του Ναδάλ με φοβερές ενέργειες, όχι όμως και το τρίτο με τον Ισπανό να κάνει το μπρέικ και να προηγείται με 2-1.

-Απάντηση με το ίδιο νόμισμα από τον Ναδάλ και 1-1!

Ο κόσμος τραγουδάει το happy birthday στον Τσιτσιπά λίγο πριν τον μεγάλο τελικό



-Εκπληκτική εκκίνηση από τον Στέφανο που κατακτά το πρώτο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο!

-23:12 και ο τελικός ξεκινά.



-Έχει αρχίσει το ζέσταμα και σε περίπου δέκα λεπτά θα ξεκινήσει ο αγώνας

-Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το στρίψιμο του νομίσματος και θα έχει το σερβίς στο πρώτο γκέιμ.


-Λίγο μετά τις 23:00 οι δύο αθλητές κάνουν την εμφάνιση τους στο κεντρικό γήπεδο!  Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό


-Ο σημερινός τελικός, όποιος κι αν είναι ο τελικός νικητής, έχει και ιστορικό χαρακτήρα όσον αφορά το τουρνουά ATP World Tour Masters 1000, κατηγορία στην οποία ανήκει και το Rogers Cup του Τορόντο.


-Ο Ναδάλ διεκδικεί τον 33ο τίτλο στην συγκεκριμένη κατηγορία, την ίδια ώρα που ο Τσιτσιπάς διεκδικεί τον πρώτο του, αλλά αν τα καταφέρει θα γίνει και ο πρώτος αθλητής που σε ηλικία 20 χρονών κέρδισε σε ένα τουρνουά πέντε αντιπάλους του που ήταν στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.



-Τον περασμένο Απρίλιο Ναδάλ και Τσιτσιπάς βρέθηκαν αντίπαλοι στον τελικό της Βαρκελώνης, με τον Ισπανό να είναι στο νούμερο 1 και τον Τσιτσιπά στο νούμερο 63, με τον Ναδάλ να επικρατεί εύκολα με 6-2, 6-1 σε 78 λεπτά. Τρεις μήνες αργότερα ο Ναδάλ, πραραμένει στο Νο1, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το τουρνουά στο νούμερο 27, αλλά ακόμη κι αν χάσει θα μπει στην πρώτη 20αδα!



-Δείτε πως έφτασαν οι δύο αθλητές ως τον τελικό του Rogers Cup
Στέφανος Τσιτσιπάς
1ος γύρος: Νταμίρ Τζουμούρ 6-3, 7-6
2ος γύρος: Ντομινίκ Τιμ 6-3, 7-6
3ος γύρος: Νόβακ Τζόκοβιτς 6-3, 6-7, 6-3
Προημιτελικός: Αλεξάντερ Ζβέρεφ 3-6, 7-6, 6-4
Ημιτελικός: Κέβιν Άντερσον 6-7, 6-4, 7-6

Ράφαελ Ναδάλ
1ος γύρος: άνευ αγώνος
2ος γύρος: Μπενουά Περ 6-2, 6-3
3ος γύρος: Σταν Βαβρίνκα 7-5, 7-6
Προημιτελικός: Μαρίν Τσίλιτς 2-6, 6-4, 6-4
Ημιτελικός: Κάρεν Χατσάνοφ 7-6, 6-4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης