Βασιλειάδης: «Κανένα ρουσφέτι η συμφωνία με την ΕΡΤ, για πρώτη φορά κανόνες»

Βασιλειάδης: «Κανένα ρουσφέτι η συμφωνία με την ΕΡΤ, για πρώτη φορά κανόνες»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση για το deal ΕΡΤ - Super League, τόνισε πως οδηγεί σε νέα εποχή το ποδόσφαιρο με θέσπιση κανόνων και εξήγησε γιατί δεν πρόκειται για ρουσφέτι - Τι είπε για τις επιτυχίες των αθλητών στον στίβο και το... φάουλ με το κλειστό της Παιανίας και την ενίσχυση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

vasileiadis_ert
Μία ημέρα μετά τις τρομερές επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών σε στίβο, κολύμβηση, γυμναστική και τένις, αλλά και την οριστικοποίηση της συμφωνίας της ΕΡΤ με τις 7 άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ (έναντι μόλις... 17 εκατ. ευρώ) ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, προκειμένου να υπερασπιστεί την συγκεκριμένη συμφωνία, να διαβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση έχει ορίσει νέο αυστηρό θεσμικό πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ προσπάθησε να πείσει ότι υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Μόνο που η αναφορά του ότι «επειδή κατηγορηθήκαμε ότι αδιαφορούμε για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, από την συμφωνία της ΕΡΤ με τις 7 ΠΑΕ ένα ποσοστό 5% των χρημάτων επιστρέφει στην Ομοσπονδία ποδοσφαίρου», προφανώς και ήταν εντελώς ατυχής καθώς αν δεν το έχει αντιληφθεί ο κ. Βασιλειάδης κατηγορείται ότι μοιράζει εκατομμύρια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κι αδιαφορεί για τα άλλα αθλήματα που φέρνουν διεθνείς διακρίσεις.

Το δεύτερο φάουλ του Υφυπουργού είχε να κάνει με τα όσα είπε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και δη το κλειστό του στίβου στην Παιανία (μια εγκατάσταση η οποία περιλαμβάνει και το σπίτι του βόλεϊ).
«Προσπαθούμε να ξεμπλοκάρουμε και να ανοίξουμε το κλειστό της Παιανίας. Δε είναι κάτι εύκολο καθώς σας θυμίζω είναι μια αυθαίρετη κατασκευή που εγκαταλείφθηκε και είχαμε τεράστιο γραφειοκρατικά ζητήματα για να ξεκινήσουμε ξανά την αξιοποίηση της», είπε επί λέξει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Απλά να του υπενθυμίσουμε ότι πέρσι στις 7 Μαρτίου 2017, παρουσία του ιδίου, στην υποδοχή των Ελλήνων αθλητών που διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου από τον Πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είχε δεσμευτεί ότι το ζήτημα με το κλειστό της Παιανίας θα τακτοποιηθεί άμεσα.

Κι αυτό δεν προέκυψε ως διαρροή, αλλά το αποκάλυψε η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου η οποία είχε πει: «Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως το 2018 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει στην Παιανία και θα έρθει να το δει. Νομίζω πως είμαστε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά από την επαναλειτουργία του σταδίου κάτι που αν συμβεί θα είναι επιτυχία και για τον αθλητισμό, αλλά και για την πολιτική ηγεσία».
Κλείσιμο
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου για το 2018 διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας...


Ο κ. Βασιλειάδης αρχικά τοποθετήθηκε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ για τις επιτυχίες των αθλητριών και αθλητών στίβου και την ανάγκη περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσής τους. «Γενικά οι Έλληνες αθλητές σε πολύ δύσκολες συνθήκες δείχνουν πως το πηγαίο ταλέντο που υπάρχει μπορεί να βγάλει επιτυχίες. Προσπαθούμε στα νέα δεδομένα. Να έχουμε αύξηση κάθε χρόνο 10%-15% προς τις Ομοσπονδίες και τις επιχορηγήσεις. Να κρατήσουμε όρθια τα στάδια. Να πάρουμε κάθε μέτρο για να ξεχρεώσουμε παλιά χρέη. Πέρυσι δώσαμε πριμ πάνω από 6 εκατ. ευρώ από οφειλές από προηγούμενα χρόνια. Έχουμε κρατήσει σε υψηλό σημείο τα πριμ κατάκτησης μεγάλων στόχων. Επίσης την πριμοδότηση για τους μαθητές για τα Πανεπιστήμια. Θέλουμε να επεκτείνουμε τα όρια. 'Τρέχουμε' ένα πρόγραμμα με εγκαταστάσεις πάνω από 3-4 εκατ. ευρώ. Η... μάχη ήταν να καταφέρουμε να μείνουν τα στάδια ανοιχτά και όρθια. Το καταφέραμε χωρίς να πανηγυρίζουμε όμως για αυτό. Είναι η πρώτη φορά με τόσο μεγάλες παρεμβάσεις στον στίβο και σε θέματα εγκαταστάσεων», σχολίασε.

Στην συνέχεια μίλησε για την συμφωνία με την ΕΡΤ και τις αντιδράσεις που υπήρξαν: «Η κριτική δεν είναι επί της ουσίας. Είναι στο πλαίσιο της έντονης πολιτικοποίησης. Το ελληνικό ποδοσφαιρο ταλανίστηκε από παθογένειες χρόνια τώρα. Θέλαμε να χτυπήσουμε ένα σάπιο σύστημα. Να αλλάξουμε τα δεδομένα. Δεν μιλάμε για απλή τηλεοπτική συμφωνία. Είναι νέο πλαίσιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με κανόνες για πρώτη φορά. Η διαιτησία που μιλάγαμε για παράγκα έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της ΕΠΟ και έχει ξένους αρχιδιαιτητές. Ζητήσαμε κανόνες και θα υπάρχουν κανόνες. Για πρώτη φορά θα υπάρχουν ποινές συνδεδεμένες με τις συμπεριφορές των ομάδων από δηλώσεις ή κάτι άλλο. Επίσης έλεγχοι για τις ομάδες».

Αναφορικά με τα περσινά επεισόδια στο πρωτάθλημα είπε: «Τα έκτροπα δεν είχαν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και καμία σχέση συγκριτικά με την Ευρώπη. Η έξαρση της βίας χτυπάει όλην την Ευρώπη. Οι ασχήμιες τιμωρήθηκαν και τιμωρήθηκαν σκληρά. Όλοι κατάλαβαν το λάθος και ζήτησαν συγνώμη. Πλέον υπάρχει Νόμος και ισχύει για όλους».

Για τις... συγκρούσεις που γίνονται για τις αλλαγές και την σημασία του deal με την ΕΡΤ έκλεισε λέγοντας πως «η σύγκρουση είναι συνεχής με κατεστημένα, δεδομένα και αντιλήψεις. Δεν έχουμε σταματήσει τις συγκρούσεις για τα κακώς κείμενα. Να θέσεις κανόνες. Αυτό έχει σημασία. Μπαίνουν για πρώτη φορά κανόνες με αυτήν την συμφωνία. Για πρώτη φορά θα υπάρχει εξωτερικός οικονομικός έλεγχος με μείωση του τηλεοπτικού τιμήματος. Για όλους τα ίδια. Μεγάλοι ή μικροί. Η επιβράβευση πάει προς τους αδύνατους. Τους βοηθά. Θα υπάρχει μπόνους για τους Έλληνες και την χρησιμοποίηση περισσότερων γηγενών. Αφαιρούμε τα μεγάλα ματς για τους μικρούς σε αυτό το θέμα για να μην υπάρχουν σκιές. Θα χρειαστεί σοβαρότητα εκ μέρων των παραγόντων. Δεν είναι δεδομένη όταν πολιτικοποιούν την κατάσταση. Στο τέλος οι αποφασεις ήταν ομόφωνες. Να μην μείνουμε στις εντυπώσεις αλλά στιο να έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Δεν είναι ρουσφέτι για τις Α.Ε. αυτό που γίνεται. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν υπάρχουν διπλά συμβόλαια. Είναι μία προσφορά σε όλους τους Έλληνες και στον κόσμο εκτός Ελλάδας που να μπορεί να δει δωρεάν το ποδόσφαιρο του τόπου του. Επίσης ένα 5% πάει στην Ομοσπονδία και το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι 1 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για μία νέα μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».


Ομιλία Υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στην ΕΡΤ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης