NBA: O «Mr. Basketball» γίνεται 90 ετών!

NBA: O «Mr. Basketball» γίνεται 90 ετών!

Ο μεγάλος Μπομπ Κούζι σβήνει σήμερα 90 κεράκια στην τούρτα του, έχοντας αφήσει τεράστια κληρονομιά στο ΝΒΑ και δη στους Μπόστον Σέλτικς

cousy
Λένε, τουλάχιστον όσοι έζησαν τις δεκαετίες του '50 και του '60, ότι ο Μπομπ Κούζι ήταν εκείνος που είχε... εφεύρει τη μπασκετική μαγεία στο ΝΒΑ!

Ένας παίκτης ο οποίος άφησε ιστορία στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και δη στους Μπόστον Σέλτικς, η φανέλα του οποίου κοσμεί την οροφή του TD Garden στη Βοστώνη.

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1928, ο «Mr. Basketball» όπως ήταν το παρατσούκλι του, κατέκτησε έξι πρωταθλήματα με τους Σέλτικς, ενώ αναδείχθηκε και MVP του πρωταθλήματος το 1957!


Μάλιστα τον αποκαλούσαν και «Human Highlight Film» όντας ο... πρώτος που είχε το συγκεκριμένο παρατσούκλι πριν από τον Ντομινίκ Ουίλκινς.

Ο Μπομπ Κούζι ήταν 13 φορές All Star, MVP το 1954 και το 1957 σε All Star Game, 10 φορές στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ ενώ 8 φορές κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου πασέρ του πρωταθλήματος.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 924 ματς της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ με 18,5 πόντους κατά μέσο όρο, 7,5 ασίστ και 5,2 ριμπάουντ. Στα playoffs μέτρησε 109 ματς με 18,5 πόντους, 8,6 ασίστ και 5 ριμπάουντ αντίστοιχα.

Κλείσιμο
Το 2006 μπήκε στο Hall of Fame ενώ είχε γίνει draft το 1950, όταν και είχε επιλεγεί στο νούμερο 3 και το ΝΒΑ δημοσίευσε ένα video με αφορμή τα 90ά γενέθλιά του.


Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης