Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Ασημένιο μετάλλιο για τον Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο!

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Ασημένιο μετάλλιο για τον Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ ελεύθερο!

Τρομερός Κριστιάν Γκολομέεβ στη Γλασκόβη πήρε το μεγάλο μετάλλιο που κυνηγούσε εδώ και καιρό σημειώνοντας και νέο πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 21.44, πίσω από τον Μπεν Πράουντ που τερμάτισε πρώτος με χρόνο  21.34!

golomeev_main02
Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Εδιμβούργο είναι γεγονός με τον Κριστιάν Γκολομέεβ να σπάει την κατάρα της 4ης θέσης!

Ο Έλληνας πρωταθλητής με φοβερή κούρσα τερμάτισε στη θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο, σημειώνοντας ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ στη διοργανώση με τον Βρετανό Πράουντ να παίρνει το χρυσό στην... τελευταία χεριά.

Ο Γκολομέεβ ξόρκισε την κακοδαιμονία που έχει στη διοργάνωση καθώς μετά από πέντε τέταρτες θέσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ήρθε η ώρα του βάθρου!

Πρώτος βγήκε ο Βρετανός Πράουντ με 21.34, ακολούθησε ο Γκολομέεβ με 21.44 και τρίτος ήταν ο Ιταλός Βεργκάνι με 21.68.

Ο κολυμβητής του Εθνικού πανελλήνιο ρεκόρ καταρρίπτοντας το δικό του από τον ημιτελικό με 21.52

Δείτε τη φοβερή του κούρσα

Men 50m Freestyle FINAL European Swimming Championships Glasgow 2018
Κλείσιμο



Ποιος είναι ο Κριστιάν Γκολομέεβ

Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1993, στο Βέλινγκραντ της Βουλγαρίας από την Κριστίνα και τον Τσβετάν, από τους πλέον επιτυχημένους Βούλγαρους κολυμβητές. Τη μητέρα του δεν τη γνώρισε καθώς ένα ιατρικό λάθος στη διάρκεια του τοκετού της στοίχισε τη ζωή.

Έτσι, ο πατέρας του πήρε τον Κριστιάν και τα δύο μεγαλύτερα αγόρια του, Ιβάν και Νικόλα και ήρθε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου πάλεψε για να προσφέρει μία καλύτερη ζωή στα παιδιά του, εργαζόμενος ως προπονητής κολύμβησης. Ο Τσέτσο αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία για το έργο του στον Κολυμβητικό Όμιλο Ηρακλείο, και ο χαρισματικός Κρίστιαν, με τα γονίδια του νικητή πατέρα του και την καθοδήγηση του έκανε περιοδία στα βάθρα των διοργανώσεων.

Η ζωή όμως, επιφύλαξε κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις στον Κριστιάν, καθώς σε ηλικία 17 ετών έχασε τον πατέρα του, ο οποίος έπειτα από οκτάμηνη μάχη με τον καρκίνο, παραδόθηκε...

Η εξέλιξη αυτή τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το Ηράκλειο και να μετακομίσει στον Πειραιά, όπου με την καθοδήγηση του Άκη Οικονόμου στον Εθνικό συνεχίζει να διαπρέπει. Μάλιστα, ο προπονητής του ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να δεχτεί την υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, με τον Κρίστιαν να προετοιμάζεται πλέον σε άλλες συνθήκες και φυσικά να διαπρέπει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης