Ευρωπαϊκό στίβου: Στον τελικό του μήκους με άνεση και στιλ η Παπαχρήσου

Ευρωπαϊκό στίβου: Στον τελικό του μήκους με άνεση και στιλ η Παπαχρήσου

Εντυπωσιακός ο προκριματικός του τριπλούν στις γυναίκες και ακόμα πιο εντυωπσιακός αναμένεται να είναι ο τελικός, εκεί όπου η Βούλα Παπαχρήστου πέρασε με την πρώτη πηδώντας 14.49μ

papa
Δώδεκα αθλήτριες πέρασαν το όριο των 14.05 μέτρων. Την αρχή έκανε η Γερμανίδα Νέελε Έκχαρντ, που ήρθε στο Βερολίνο με 14.21, προσγειώθηκε στα 14.33 και έβαλε φωτιά στο στάδιο.

Η επόμενη πρόκριση ήταν αναμενόμενη. Η Άνα Πελετέιρο από την Ισπανία, έκανε ένα σωστό, προσεκτικό άλμα στα 14.27, με αντίθετο άνεμο -0.9, αλλά η έκπληξη ήρθα αμέσως μετά, από τη Φιλανδέζα Κριστίνα Μακέλα που απέδειξε ότι το φετινό της ρεκόρ στα 14.31 δεν είναι τυχαίο. Με κόντρα άνεμο 0.7, έφτασε στα 14.24.

Η τέταρτη κατά σειρά πρόκριση ήταν και η πιο εντυπωσιακή. Η Βούλα Παπαχρήστου, χωρίς να λογαριάσει τον κόντρα άνεμο που ήταν στο -3.0, έφυγε με δύναμη και έκανε το πιο εντυπωσιακό άλμα του προκριματικού. Φωνές έκπληξης ακούστηκαν από το πλήθος που είδαν την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να προσγειώνεται στα 14.49.

Από το δεύτερο γκρουπ, η μόνη που προκρίθηκε με την πρώτη ήταν η Γαλλίδα Ντιαλλό, που ανέβασε το ατομικό της ρεκόρ κατά 4 πόντους, στο 14.31 και η πρώτη προσπάθεια έκλεισε με το άλμα της Βουλγάρας Πέτροβα, ακριβώς στο όριο, 14.05.

Στη δεύτερη προσπάθεια, πέρασε η Κόστα από την Πορτογαλία με 14.17, που πέτυχε φετινό ρεκόρ, είχε 14.01 και λίγοι την υπολόγιζαν για τελικό.

Πολύ μεγάλο άλμα έκανε στη δεύτερη της προσπάθεια η Γαλλίδα Ασσάνι Ισσούφ, ας την προσέξουμε στον τελικό. Χωρίς να πατήσει βαλβίδα, έφτασε στα 14.30. Και αμέσως μετά, η Γερμανίδα Κρίστιν Γκίρις, πήγε ένα πόντο πιο μακριά, στα 14.31.

Στις τρίτες προσπάθειες και δέκατη χρονικά προκρίθηκε η Μινένκο από το Ισραήλ. Στη δεύτερή της προσπάθεια ήταν άκυρη αλλά το άλμα της ήταν πραγματικά πολύ μεγάλο, θα μας απασχολήσει κι αυτή στον τελικό. Με 14.41 πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω από την Παπαχρήστου.

Ενδέκατη προκρίθηκε η Παντουρόιου από τη Ρουμανία, που ήρθε εδώ με 14.47 και παραλίγο να μείνει εκτός. Με 13.93 στο πρώτο και άκυρο στο δεύτερο, στο τρίτο άλμα, με κόντρα άνεμο (-1.9) πέτυχε 14.20.

Η δωδέκατη του τελικού ήταν και η μεγαλύτερη έκπληξη των αγώνων. Εκεί που νομίζαμε ότι όλα είχαν κριθεί, και η Όλγα Σαλαντούχα με 14.04 περνούσε ως δωδέκατη, η Βρετανίδα Ναόμι Ογκμπέτα, με 13.95 μόλις ατομικό ρεκόρ, πέταξε στα 14.15 πετυχαίνοντας εθνικό ρεκόρ νέων για τη Βρετανία και πανηγύρισε έξαλλα την απρόσμενη πρόκρισή της.
Πηγή:www.sportsfeed.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης