Έπεσε η αυλαία του 8oυ 3on3 τουρνουά μπάσκετ στην Ιτέα

Έπεσε η αυλαία του 8oυ 3on3 τουρνουά μπάσκετ στην Ιτέα

Για τον επισκέπτη αρκεί να δει λίγους αγώνες και να καταλάβει γιατί από τον τοπικό Σύλλογο νεαροί παίκτες ήδη έχουν ανοίξει τα «πανιά» τους για τα σαλόνια των μεγάλων κατηγοριών

mpaske
«Την πρώτη χρονιά ήταν η ιδέα, την δεύτερη ήταν απλώς η αφοσίωση, και σήμερα αισίως έχουμε φτάσει στην όγδοοη χρονιά γεγονός που δηλώνει την αγάπη μας για το άθλημα που τόσα πολλά έχει χαρίσει και συνεχίζει να χαρίζει στη χώρα μας».

Με αυτά τα λόγια, από αθλητές αλλά και παράγοντες, έπεσε η αυλαία του 8oυ 3on3 Τουρνουά Μπάσκετ στην Ιτέα μια όμορφη παραλιακή πόλη του Νομού Φωκίδας. Ο βραβευμένος προπονητής του τοπικού Συλλόγου Χρήστος Μωραίτης μόνο ευχαριστημένος μπορούσε να είναι. Η συμμετοχή των αθλητών, η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και το θέαμα που προσέφεραν οι ομάδες, μικρών και μεγάλων απέδειξαν ότι μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό που γίνεται κάθε τέλος Ιουλίου στον όμορφη Κωμόπολη.

Για τον επισκέπτη αρκεί να δει λίγους αγώνες και να καταλάβει γιατί από τον τοπικό Σύλλογο νεαροί παίκτες ήδη έχουν ανοίξει τα «πανιά» τους για τα σαλόνια των μεγάλων κατηγοριών.

mpaske
mpasked2
masdd

Αποτελεί δικαίωση όλων αυτών των παιδιών που έρχονται στην Ιτέα από αρκετές πόλεις του Νομού μας και όχι μόνο , για να αγωνιστούν με τις ομάδες τους στους αγώνες του Τουρνουά. Οι αθλητές αλλά και ο κόσμος ξέρει να επιβραβεύει κάθε καλή προσπάθεια. Η συμμετοχή εδώ έχει τη μεγαλύτερη σημασία και οι θέσεις κατάταξης έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε οι περισσότεροι ´'αντίπαλοι´ είναι συμπαίχτες στο Πρωτάθλημα και κολλητοί στην ζωή εκτός του γηπέδου. Τα παιδιά με την συμπεριφορά τους εντός των γραμμών διδάσκουν και δείχνουν στους μεγαλύτερους – θεατές ποια θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά στο πλαίσιο ενός αγώνα μπάσκετ. Η διαφορά στο σκόρ είναι μόνο για το φύλλο αγώνα και για να υπάρχει το στοιχείο του υγιούς ανταγωνισμού. Δεν υπάρχουν διαφορές παρά μόνο ο κοινός στόχος. Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι κάθε ηλικίας. Και έτσι οι νεότεροι μαθαίνουν από τους μεγαλύτερους αλλά και οι μεγαλύτεροι από τους νεότερους. Μετά το μπάσκετ είναι η κοινωνία και εκεί εμείς ως ´´παιδωγωγοί ´´ έχουμε χρέος απέναντι σε αυτά τα παιδιά να τους δείξουμε τον σωστό δρόμο ´' τονίζει με νόημα ο προπονητής Χρήστος Μωραιτης.

Κλείσιμο
Αυτή η προσπάθεια κατά τη διάρκεια όχι μόνο του καλοκαιριού αλλά όλης της υπόλοιπης χρονιάς έχει συμμάχους και βοηθούς τους εθελοντές – συνεργάτες μου οι οποίοι θυσιάζοντας μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους είναι εκεί για να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το Τουρνουά. Ο Νάσος Ντινόπουλος, ο Μάνος Καλαφάτη, ο Νίκος Δημολάς, ο Δημήτρης Ντόσκουρης ο Γιάννης Γεωργαντας ο Πρόεδρος της Γ.Σ Ιτέας κ. Νίκος Κουτρόγιαννος αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ,Σ της ομάδας, αλλά και δεκάδες άλλοι αφανείς φίλοι βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια.

Οι επιχειρηματίες της πόλης μας βάζοντας στην άκρη τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικονομία χωρίς δεύτερη σκέψη είναι δίπλα μας και στηρίζουν με κάθε τρόπο . Ευτυχώς σε όλη αυτή την προσπάθεια δεν λείπει και ο Δήμος Δελφών . Όλα λειτουργούν σαν μια ομάδα όπως γίνεται άλλωστε και σε έναν αγώνα μπάσκετ . Στόχος είναι ο σκοπός , χωρίς σκοπιμότητες και με ανιδιοτέλεια. Για αυτό όλη αυτή η προσπάθεια είναι ....καταδικασμένη .... να πετύχει. Του χρόνου περιμένουμε ακόμη και συλλόγους εάν το επιθυμούν να βρεθούν εδώ μαζί μας και να ζήσουμε αυτή την όμορφη εμπειρία ´'καταλήγει ο έμπειρος κόουτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης