Πόλο: Η Εθνική γυναικών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Πόλο: Η Εθνική γυναικών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Μετά από έναν συγκλονιστικό προημιτελικό κόντρα στην Ρωσία, στην διαδικασία των πέναλτι τα κορίτσια του Μορφέση πήραν την νίκη και βρέθηκαν στα ημιτελικά! - Αντίπαλος ο νικητής του Ισπανία-Γαλλία

Polo-Ellas
Από τον παράδεισο στην κόλαση και μετά πάλι στον παράδεισο βρέθηκε η Εθνική ομάδα γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Βαρκελώνη. Τα κορίτσια του Μορφέση αντιμετώπισαν στα προημιτελικά την Ρωσία, βρέθηκαν μπροστά με 4-1, είδαν τις αντιπάλους τους να τις προσπερνάνε, να έχουν δοκάρι στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά στο τέλος ήταν αυτές που πανηγύρισαν την σπουδαία πρόκριση.

Η Εθνική μας επικράτησε με 11-10 (6-6 η κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Εκεί θα αντιμετωπίσουν το νικητή του Ισπανία-Γαλλία, έχοντας φυσικά ως στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Πίσω στο σκορ, αντίδραση και μεγάλη διαφορά
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μια αρχή που μπορεί να έφερε την Ρωσία να προηγείται με 1-0 με γκολ της Προκοφίεβα, ωστόσο η συνέχειά της έδειχνε πως η Εθνική μας θα έπαιρνε με άνεση την πρόκριση. Και το έδειχνε για τα κορίτσια του Μορφέση με μια εξαιρετική αντίδραση έκαναν έναν σερι 4-0 και με γκολ των Πλευρίτου (2), Αβραμίδου και Ελευθεριάδου, πέρασαν μπροστά με 4-1.

Από τον παράδεισο στην κόλαση
Και ενώ όλα έδειχναν ιδανικά για την Εθνική μας, η Ρωσία έδειξε γιατί θεωρείται μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Με αντεπίθεση διαρκείας οι Ρωσίδες όχι μόνο μείωσαν, αλλά κατάφεραν να περάσουν και μπροστά με 4-5 με γκολ της Ιβάνοβα.

Ντέρμπι και δοκάρι στο τελευταίο δευτερόλεπτο
Η Εθνική μας αντέδρασε και πάλι, πέρασε μπροστά με 6-6, η Ρωσία ισοφάρισε και ο προημιτελικός πήγε στα πέναλτι. Θα μπορούσε βέβαια να μην είχε πάει, αλλά το σουτ της Ξενάκη στο τελευταίο δευτερόλεπτο σταμάτησε στο δοκάρι με το 6-6 να παραμένει.

Αλάνθαστες στα πέναλτι και μεγάλη πρόκριση
Στην διαδικασία των πέναλτι τα κορίτσια μας ήταν ψύχραιμα δεν έχασαν κανένα, παίρνοντας την πρόκριση καθώς οι Ρωσίδες αστόχησαν με την Σεσκατόβα που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Έτσι η Εθνική μας προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και θα περιμένουν την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ισπανία για να δουν ποιον αντίπαλο θα έχουν στον ημιτελικό.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-0, 2-2, 2-3, 5-4 (πέναλτι)
Ελλάδα (Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 3, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδιριώτη, Πάτρα, Πρωτόπαππα, Ε. Πλευρίτου 2, Ξενάκη
Ρωσία (Γκαϊντούκοφ): Βερκογκλιάντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα, Μπορίσοβα, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα, Κούρζινα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα, Καρνάουκ

Η διακύμανση του σκορ
Κλείσιμο
0-1 Προκοφίεβα

1-1 Πλευρίτου

2-1 Αβραμίδου

3-1 Πλευρίτου

4-1 Ελευθεριάδου

4-2 Σιμανόβιτς

4-3 Προκοφίεβα

4-4 Προκοφίεβα

4-5 Ιβάνοβα

5-5 Ελευθεριάδου

6-5 Ελευθεριάδου

6-6 Γκορμπούνοβα

Η διαδικασία των πέναλτι
6-7 Προκοφίεβα

7-7 Πλευρίτου

7-7 Σεσκατόβα δοκάρι

8-7 Αβραμίδου

8-8 Καρίμοβα

9-8 Τσουκαλά

9-9 Γκορμπούνοβα

10-9 Ελευθεριάδου

10-10 Σιμανόβιτς

11-10 Ξενάκη
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης