Παρουσία Χριστοδουλόπουλου η εκδίκαση των προσφυγών ΑΕΚ, Ολυμπιακού

4513245

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου - Η ΑΕΚ παρουσίασε συμβόλαιο υπογεγραμμένο από τον διεθνή ποδοσφαιριστή και για την επόμενη περίοδο, ωστόσο ο Χριστοδουλόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος δεν έχει υπογράψει κάτι τέτοιο! - Προθεσμία για υπομνήματα πήραν οι δύο ΠΑΕ

H κόντρα ΑΕΚ και Ολυμπιακού για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου κορυφώθηκε στη ΕΠΟ, όπου οι δυο πλευρές κλήθηκαν να φέρουν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η καθεμία, αναφορικά με τον παίκτη και το που ανήκει ή όχι.

Θέση πήρε κατά τη διαδικασία και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Αφού πήρε το λόγο, κατά την τοποθέτησή του, απευθύνθηκε στο νομικό επιτελείο της Ένωσης και είπε χαρακτηριστικά: «Δείξτε μου το συμβόλαιο που λέτε πως έχω υπογράψει με την ΑΕΚ». Στη συνέχεια, συμπλήρωσε αναφέροντας ρητά πως «δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για τη σεζόν 2018/19».

Εξάλλου, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου, που εκπροσωπεί νομικά τους «κιτρινόμαυρους» στην εκδίκαση, είπε: «Χαίρομαι που είναι εδώ σήμερα, διότι υπήρξε ο δικηγόρος μου στην υπόθεση του συμβολαίου μου παλαιότερα. Έτσι θα το μάθει όλη η Ελλάδα».

ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Η πλευρά της ΑΕΚ, δια των εκπροσώπων της, ανέφερε πως έχει στα χέρια της σε έξι αντίγραφα το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο παίκτης με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, καταθέτοντάς το στην έδρα του δικαστηρίου. Τότε ο Ολυμπιακός ζήτησε να το πάρει στα χέρια του, με την Ένωση να αρνείται. Το συμβόλαιο, όπως παρουσιάστηκε αργότερα στην αίθουσα, είχε ημερομηνία 1/7/18.

Η έδρα ρώτησε τους εκπροσώπους της ΑΕΚ αν το συμβόλαιο που κατατέθηκε είναι επικυρωμένο, με τους τελευταίους να απαντούν πως δεν το έχουν κάνει, καθώς ο παίκτης εν τω μεταξύ είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ενώ είχε εκδοθεί και το αντίστοιχο δελτίο. Ισχυρίστηκε πως αποτελεί ουσιαστικά την αγορά δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή και θα είχε ισχύ μετά το τέλος του διετούς δανεισμού του παίκτη από τη Βερόνα.

Τότε η πλευρά του Ολυμπιακού ανέφερε πως το έγγραφο είναι μεταχρονολογημένο, με τον ίδιο τον Χριστοδουλόπουλο να ισχυρίζεται πως είχε υπογράψει στις 27 ή στις 28 Αυγούστου 2016, όταν ήταν ακόμα παίκτης της Βερόνα. Επιπλέον, ο παίκτης είπε πως δεν είναι συμβόλαιο, αλλά η βάση για μια εκ των υστέρων συζήτηση με την πλευρά της ΑΕΚ για οικονομική συμφωνία. Τέλος, υπογραμμίστηκε από τον Ολυμπιακό πως το έγγραφο φέρει την υπογραφή του Αλέξη Δέδε, που σήμερα εργάζεται στην ΕΠΟ, όμως τότε ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΛΑΖΑΡΟΣ: «Ο ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ»

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο ποδοσφαιριστής για το χαρτί με ημερομηνία 1 Ιουλίου: «Το είχα υπογράψει ενώ είχα τις αμφιβολίες, ωστόσο μου το είπε ο κ. Λυσάνδρου, που τότε ήταν νομικός εκπρόσωπός μου και σήμερα βρίσκεται εδώ. Θέλανε από μένα ένα χαρτί, ώστε να μη ζητήσω… τρέλες στα χρήματα μετά. Ο κ. Λυσάνδρου μου είπε από τότε ότι είναι άκυρο, δεν είχε καμία υπογραφή και είχε ημερομηνία δυο χρόνια μετά, ουσιαστικά δεν ήταν συμβόλαιο.

Το υπέγραψα γιατί δεν ήθελα να χαλάσω τη συμφωνία με την ΑΕΚ τότε, μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Επίσημη ή ανεπίσημη πρόταση η ΑΕΚ δεν μου έκανε ποτέ, μόνο ένα τηλέφωνο να πάω να βρω τον κ. Μελισσανίδη, που έτρωγε με κάποιους φίλους του. Μου είπε να πάω να υπογράψω, εγώ αρνήθηκα, μου μίλησε υποτιμητικά κι έφυγα. Έστειλαν και mail και εξώδικο, μόνο όταν κατάλαβαν πως πάω στον Ολυμπιακό, με κάλεσαν στις 14 Μαΐου και μου πρότειναν εν μέσω απειλών 500.000 τον χρόνο. Για την ακρίβεια πρώτα πήραν τον ατζέντη μου και στη συνέχεια εκείνος πήρε εμένα.

Δεν πήρα αντίγραφο, δεν θυμάμαι για τα αντίγραφα, δεν θυμάμαι να έχω υπογράψει δυο φορές, όπως ισχυρίζεται η ΑΕΚ. Θυμάμαι τι διάβασα, η διαφορά ήταν πως το ένα ήταν ένα συμβόλαιο δανεισμού και το άλλο μια βάση για οικονομική συμφωνία. Δεν ήταν συμβόλαιο και δεν μπορούσε να κατατεθεί, διότι ήμουν παίκτης της Βερόνα. Ουσιαστικά εκεί είχαν διαφορές τα δυο έντυπα. Το δεύτερο έγγραφο ήταν άκυρο κι εγώ δεν θυμάμαι κάτι για αντίγραφα. Το μόνο έγκυρο συμβόλαιο είναι αυτό της περιόδου 2016-2018 και μόνο γι’ αυτό πήρα αντίγραφο. Δεν έδωσα συμβόλαιο, το χαρτί αυτό δεν έχει υπογραφή της ΑΕΚ, η συμβουλή του κ. Λυσάνδρου προς εμένα ήταν πως πρόκειται για άκυρο συμβόλαιο, επρόκειτο για μια συμφωνία για το μέλλον, η μοναδική έγκυρη ήταν η συμφωνία του δανεισμού».

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης είχαμε και αρκετές στιγμές έντασης.
Πηγή:www.gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paok-new1

Το πάρτι ξεκίνησε με το 5-0 επί του Λεβαδειακού στην Τούμπα - Συνεχίστηκε με την εντυπωσιακή φιέστα στο γήπεδο και ολοκληρώθηκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από τους οποίους πέρασε το ανοιχτό λεωφορείο με τους παίχτες του ΠΑΟΚ

1