Σιντ Τρέιντεν - Ολυμπιακός 1-1: Θέλει δουλειά το πλάνο Μάρτινς

Σιντ Τρέιντεν - Ολυμπιακός 1-1: Θέλει δουλειά το πλάνο Μάρτινς

Ο Ολυμπιακός πρέσαρε ψηλά και σε έντονο βαθμό αλλά αυτό είχε ως συνέπεια τα πολλά αμυντικά κενά. Πολλές χαμένες οι ευκαιρίες οι Βέλγοι, θετικό το 15λεπτο με τους Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο, Γκερέρο με τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν στο τέλος

4510192
Μπορεί ως... Σιντ Τρέιντεν να μην ήταν κάποια ισχυρή αντίπαλος αλλά οι Βέλγοι την επόμενη εβδομάδα ξεκινάνε το πρωτάθλημά τους. Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν γνωρίζει το πότε... Ο βαθμός ετοιμότητας των δύο ομάδων είχε διαφορά όπως διαφορά είχαν και οι δύο ενδεκάδες. Η Σιντ Τρέιντεν δοκίμαζε την βασική της 11αδα, ο Μαρτίνς περισσότερο ήθελε να τεστάρει παίκτες για την συνέχεια. Ωστόσο κάποια πράγματα έβγαζαν... μάτι. Και σίγουρα ο Πορτογάλος θα τα είδε. Και τα θετικά (pressing ψηλά και σε έντονο βαθμό) και τ' αρνητικά (πολλά κενά στην άμυνα). Θετικό και το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έψαξαν (και τελικά βρήκαν) την ισοφάριση μέχρι τέλους. Με τον Γκερέρο να συνεχίσει το σερί του. Πέμπτο παιχνίδι που σκοράρει και συνολικά έκτο γκολ στην προετοιμασία.

Καμαρά, Βρουσάι, Μάνος στα θετικά, αμυντική λειτουργεία στα αρνητικά
Ο Μαρτίνς ξεκίνησε με 4-3-3 το φιλικό με τον Γιαννιώτη τερματοφύλακα (έπαιξε και στα 90 λεπτά) και τους Μασούρα, Μιράντα, Νικολάου, Κούτρη στην άμυνα. Ο Κούτρης ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό στον ώμο και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 62'. Στα χαφ ήταν ο Ρομαό (6άρι) έχοντας μπροστά του τους Καμαρά και Ανδρούτσο και οι Πάρντο, Βρουσάι ήταν οι εξτρέμ με τον Μάνο να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Η μόνιμη οδηγεία από τον Πορτογάλο ήταν να πρεσάρει συνέχεια την ομάδα. Και οι «ερυθρόλευκοι» το πάλεψαν και το έκαναν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πίεσαν ψηλά την άμυνα και πολλές πάσες και σε έντονο βαθμό. Ετσι προήλθε η φάση του Καμαρά στο 2' αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ και αυτή του Ανδρούτσου στο 32' (κλέψιμο, πάσα σουτ).

Ομως το pressing ψηλά δημιουργούσε τρομερά κενά στην άμυνα. Και μπορεί το γκολ του Ντούκενς στο 4' να ήρθε από λάθος του Ανδρούτσου στα χαφ (κάθετη πάσα στον φορ των Βέλγων που βγήκε μόνος του και πλάσαρε) αλλά για τα επόμενα 20 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν απλά να κυνηγάνε την μπάλα με αποτέλεσμα η άμυνα να βρίσκεται εκτεθειμένη σε αρκετές περιπτώσεις που η Σιντ Τρέιντεν θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ (σε καλή μέρα ο Γιαννιώτης).

Πιο επιθετικός στο δεύτερο, αλλά...
Κλείσιμο
Το πλάνο του Ολυμπιακού δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Κατάφερε όμως μέσα από το pressing να κερδίσει περισσότερες μπάλες και να πατήσει με καλύτερες προϋποθέσεις την αντίπαλη περιοχή. Το έκανε σε αρκετές περιπτώσεις στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Μάνος όσο θετικός ήταν στο πρώτο μέρος τόσο αρνητικός ήταν στο δεύτερο με κακές επιλογές. Τα κενά όμως στην άμυνα παρέμεναν. Οι Βέλγοι έβγαζαν αντεπιθέσεις με όλους τους τρόπους δημιουργώντας ρήγματα από τον άξονα αλλά και από τις πτέρυγες με τον Γιάννιωτη να τους κρατάει ουσιαστικά μόνος του στο 1-0 μιας και ο Μιράντα δεν μπήκε ποτέ στο ματς (έβγαλε 90λεπτο), ο Ρομαό ήταν μόνος στα χαφ και εκτέθηκε αρκετές φορές και ο Βούκοβιτς ήταν κάπως καλύτερος σε σχέση με τον Νικολάου στο πρώτο μέρος.

Μπήκαν οι βασικοί...
Ομως υπήρχε και το τέταρτο όπου ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ματς. Τέσσερις αλλαγές ήταν αρκετές στο 75'. Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λάζαρος και Γκερέρο μπήκαν στις θέσεις των Ρομαό, Ανδρούτσου, Πάρντο και Μάνου και ο Ολυμπιακός έβγαλε με συνοπτικές διαδικασίες τρεις κλασικές φάσεις για γκολ και φυσικά σκόραραν κιόλας για το τελικό 1-1.

Ο Λάζαρος έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 80' μετά από τρομερή ενέργεια του Γκερέρο, στο 82' ο Ισπανός δεν πλάσαρε σωστά αλλά στο 87' μετά το κόρνερ του Φορτούνη ήρθε η ισοφάριση με τον Γκέρερο ο οποίος βρήκε δίχτυα για πέμπτο σερί παιχνίδι.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού:
Γιαννιώτης, Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου (46' Βούκοβιτς), Κούτρης (62' Τσιμίκας), Ρομαρό (75' Μπουχαλάκης), Καμαρά, Ανδρούτσος (75' Φορτούνης), Πάρντο (75' Χριστοδουλόπουλος), Βρουσάι, Μάνος (75' Γκερέρο)
Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης