AEK: Ραντεβού με τον Νίκο Ζήση... 13 χρόνια μετά

AEK: Ραντεβού με τον Νίκο Ζήση... 13 χρόνια μετά

Η κλήρωση του Basketball Champions League έφερε τον Νίκο Ζήση και την Μπάμπεργκ απέναντι στην ΑΕΚ

82cabfc1-nikos-zisis-aek-fans
Ο 34άχρονος πλέον Θεσσαλονικιός γκαρντ φόρεσε τη φανέλα της “βασίλισσας” από το 2000 έως το 2005. Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής καριέρας του κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2002 και το κύπελλο το 2001. Έκτοτε έχει αγωνιστεί αποκλειστικά σε ομάδες του εξωτερικού και έχει αντιμετωπίσει την πρώτη του ομάδα μονάχα στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας το 2005-06!

Φέτος, ο Ζήσης θα θυμηθεί τα… παλιά, καθώς θα βρει απέναντί του την ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του BCL. Μάλιστα, θα αντιμετωπίσει και τον Λούκα Μπάνκι, με τον οποίο συνεργάστηκε στο τέλος της περασμένης σεζόν στην Μπάμπεργκ. Τι έγινε, όμως, στο μοναδικό του ματς εναντίον της ομάδας, με την οποία καθιερώθηκε;

7 Δεκεμβρίου 2005
9e79f6fb-zisis-beneton-aek-625x375

ΑΕΚ – Μπενετόν Τρεβίζο 57-83

Την πρώτη του χρονιά μετά την αποχώρησή του από την Ένωση, ο Ζήσης αγωνίστηκε στην Μπενετόν. Τον Δεκέμβριο βρέθηκε στο Γαλάτσι ως αντίπαλος των “κιτρινόμαυρων”. Συνέβαλε στη νίκη της ιταλικής ομάδας με έξι πόντους και τέσσερις ασίστ σε 31:30.

Η ΑΕΚ τότε αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων με τρεις νίκες και ένδεκα ήττες. Μάλιστα απώλεσε τις τελευταίες της μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση χάνοντας το δεύτερο παιχνίδι με την Μπενετόν, στο οποίο δεν αγωνίστηκε ο Ζήσης.

Κλείσιμο
Πηγή: www.eurohoops.net


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης