Κύπελλο Ελλάδας: Στο ΟΑΚΑ ο τελικός, ανοίγει η διοργάνωση και για τις ερασιτεχνικές ομάδες

Κύπελλο Ελλάδας: Στο ΟΑΚΑ ο τελικός, ανοίγει η διοργάνωση και για τις ερασιτεχνικές ομάδες

Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και στις  18 Μαΐου θα διεξαχθεί και την επόμενη σεζόν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας - Στο θεσμό θα μετέχουν από φέτος και οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ, ενώ θα διαξαχθούν συνολικά 130 παιχνίδια μέχρι να φτάσουμε στην ανάδειξη του Κυπελλούχου 

oaka
Η πρόθεση της νέας διοίκησης της ΕΠΟ ήταν γνωστή εδώ και καιρό και η σκέψη, αναφορικά με τις θεσμικές αλλαγές στο Κύπελλο Ελλάδας έγινε πράξη. Ο θεσμός «ανοίγει» και για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και ερασιτεχνικές ομάδες καθώς όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στη νέα διοργάνωση θα αγωνιστούν και οι 53 Κυπελλούχοι των ισάριθμων Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. 

Έτσι συνολικά στο θεσμό του Κυπέλλου της σεζόν 2018/2019 θα συμμετάσχουν συνολικά 85 ομάδες και θα γίνουν 130 παιχνίδια. Από τις 53 ερασιτεχνικές ομάδες θα μείνουν 16 οι οποίες στην 3η φάση θα κληρωθούν με τις 16 της Football League και θα είναι και γηπεδούχες.

Στην 4η φάση οι 16 ομάδες που θα προκριθούν θα βρεθούν μαζί με τις 16 της Super League και θα συγκροτήσουν οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Στους ομίλους δεν θα υπάρχουν διπλά παιχνίδια (εντός κι εκτός δηλαδή) αλλά θα γίνουν μόνο τρεις αγωνιστικές.

Οι δύο πρώτοι θα προκριθούν για την φάση των 16 εκεί όπου θα γίνει κλήρωση με τους πρώτους να κληρώνται με τους δεύτερους των ομίλων σε διπλά παιχνίδια. Στην προημιτελική φάση δεν θα υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός και η κλήρωση θα γίνει κανονικά. Μέχρι τον τελικό θα έχουμε διπλές αναμετρήσεις.

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές του Κυπέλλου Ελλάδας εδώ.

Σε ό,τι αφορά τον τελικό, όπως αναφέρεται σχετικά «ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται η 18/05/2019. Ο Τελικός Αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α».

Κλείσιμο
Συμπληρώνει, ωστόσο, η προκήρυξη ότι «η Ε.Π.Ο. δύναται να αποφασίσει για λόγους ανωτέρας βίας που αποκλείουν τη διεξαγωγή του, την ημέρα ή τον τόπο και να ορίσει νέα ημερομηνία και άλλο γήπεδο για την διεξαγωγή του».

Με πιο απλά λόγια η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο ως προς την έδρα και την ημερομηνία του καταληκτικού αγώνα της διοργάνωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης