Ζευγάρι από τη Λιθουανία κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κουβαλήματος συζύγου

Ζευγάρι από τη Λιθουανία κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα κουβαλήματος συζύγου

Βίντεο με στιγμιότυπα από τον αγώνα - Οι Vytautas Kirkliauskas και Neringa Kirkliauskiene νίκησαν τον έξι φορές Φινλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή Taisto Miettinen

has08
Από τα λόγια στην πράξη και από την πράξη... στον αθλητισμό! Στο πλαίσιο του έγγαμου βίου, λέγεται ότι ο άντρας θα κουβαλά τη σύζυγό του για μία ζωή. Ε, αυτό έγινε άθλημα και το άθλημα έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς διενεργείται παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο φέτος, αναδείχθηκαν νικητές ένα ζευγάρι από τη Λιθουανία, το οποίο έκοψε πρώτο το... νήμα, μετά από μία σειρά εξαιρετικά επίπονων δοκιμασιών, που διοργανώθηκαν στη Φινλανδία.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «κουβαλήματος συζύγου» έλαβαν μέρος 53 ζευγάρια απ' όλον τον κόσμο. Οι άντρες κουβαλούν τις συζύγους τους στους ώμους και καλούνται να φτάσουν πρώτοι στο τέλος μίας διαδρομής που χρειάζεται σχεδόν μία ώρα για να καλυφθεί. Η φετινή διοργάνωση έγινε στη μικρή πόλη της Φινλανδίας, Sonkajarvi, το Σάββατο, προκαλώντας το ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών και φυσικά σχόλια κάθε τύπου.

Lithuanian couple win world wife carrying championship title in Finland


Ο θεσμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κουβαλήματος Συζύγου διανύει τον 23ο χρόνο του και ήδη έχει προσελκύσει ένα πολύ μεγάλο κοινό, από όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη. Το Σάββατο μετείχαν ζευγάρια από 13 διαφορετικά κράτη, ενώ οι αγώνες διεξάγονται και σε άλλες χώρες, εκτός τη Φινλανδία, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Σουηδία και η Εσθονία.

Οι δημιουργοί του αθλήματος εμπνεύστηκαν από τον θρύλο του 19ου αιώνα, Ronkainen the Robber, ο οποίος υποχρέωνε τα μέλη της συμμορίας του να κουβαλούν γεμάτα σακιά, ή γουρούνια στους ώμους και να τρέχουν, προκειμένου να τσεκάρει τη φυσική τους κατάσταση.

Κλείσιμο
Υπάρχει όμως και η άλλη εκδοχή, καθώς το συγκεκριμένο άθλημα αποτελούσε κάποτε μία... συνηθισμένη πρακτική κλοπής γυναίκας από άλλον άντρα!

Τον αγώνα του Σαββάτου κέρδισε το ζευγάρι από τη Λιθουανία, Vytautas Kirkliauskas και Neringa Kirkliauskiene, οι οποίοι νίκησαν τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Φινλανδό Taisto Miettinen.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης