Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στο ΘΕΜΑ 104,6 για το έπος της Πορτογαλίας: Ακόμα και εμείς δεν το περιμέναμε!

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης στο ΘΕΜΑ 104,6 για το έπος της Πορτογαλίας: Ακόμα και εμείς δεν το περιμέναμε!

«Η ομάδα του 2004 είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, όταν μαζευτούμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά σημαντικά πράγματα» είπε στον Γιώργο Χελάκη

zagorakis0
Τις ανεπανάληπτες στιγμές του θριάμβου του EURO 2004 ξαναθυμήθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αρχηγός στο έπος της Εθνικής στα γήπεδα της Πορτογαλίας πριν από 14 χρόνια, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και τον Γιώργο Χελάκη.

Συγκεκριμένα, είπε:

- Για EURO 2004


Το ζούσαμε όλοι μαζί! Όλοι βρισκόσασταν εκεί! Αυτό που συνέβη στην Πορτογαλία ήταν κάτι το οποίο πραγματικά δεν το περίμενε κανείς, ακόμα και εμείς δεν το περιμέναμε! Δύσκολα να ξεχαστούν τέτοιες σκηνές όσοι βρισκόντουσαν εδώ στην Ελλάδα το ζούσαν διαφορετικά με πάθος, εμείς δεν γνωρίζαμε, δεν υπήρχε τότε και η τεχνολογία να ξέρουμε τι ακριβώς γινόταν, μαθαίναμε από τα τηλέφωνα ό,τι μας μετέφεραν οι δικοί μας άνθρωποι. Πραγματικά δύσκολα να ξεχαστεί κάτι τέτοιο γιατί ηθικά φτάσαμε εκεί που το χουμε ανάγκη να φτάσουμε σαν Έλληνες σε κάθε παιχνίδι αισθανόμασταν υπερήφανοι σαν Έλληνες όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου.

Αυτή η ομάδα δεν ήταν μόνο το τουρνουά της Πορτογαλίας, αυτή η ομάδα ήταν μια συνέχεια 2-3 ετών και το δειξε και στα προκριματικά χάσαμε τα 2 πρώτα παιχνίδια και τα επόμενα 10 τα κερδίσαμε, οπότε υπήρχε η χημεία. Απλά εμείς έπρεπε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν τίποτα τυχαίο στα 2 χρόνια των προκριματικών.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ακόμα και τα παιδιά που δεν παίξανε είχανε πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα ακόμα και οι άνθρωποι που ήταν γύρω μας παίξανε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία, σίγουρα δεν ήταν κάτι τυχαίο σε κάθε παιχνίδι πηγαίναμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά να κάνουμε: ο ένας να βοηθάει τον άλλον, ξέραμε και τις δυνατότητές μας δεν ήμασταν ούτε υπερόπτες, πράγμα που το κάνανε άλλες χώρες απέναντι στην Ελλάδα ξέραμε που είναι τα κενά κάποιων συμπαικτών μας και προσπαθούσαμε όλοι μαζί ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ να πετύχουμε το στόχο μας.

Κλείσιμο
Απο το πρώτο παιχνίδι καταλάβαμε ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε. Ο πρώτος στόχος ήταν να περάσουμε τον όμιλο. Ξέραμε Πορτογαλία Ισπανία για την κατάκτηση και μια Ρωσία που είχε παγκόσμια δύναμη στο ποδόσφαιρο Οπότε αφού κερδίσαμε την Πορτογαλία μετά ήρθε ένα λίγο κάτι που ήρθε και αυτό την κατάλληλη στιγμή και μετά ήρθε και η Γαλλία με τον τρόπο που ήρθε που κατηγορηθήκαμε άδικα κατ' εμέ. Δεν ήμασταν αυτά που πάνε να παρουσιάσουν κάποιοι (αμυντικογενής ομάδα, ότι καθόμασταν πίσω περιμέναμε, σκοπιμότητα). Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την Ισπανία και ένα μισάωρο με την Ρωσία που υπήρχε τρομερή πίεση και με την Τσεχία που δεν τα διαχειριστήκαμε σωστά σε κάποιες στιγμές, ξέραμε πάρα πολύ καλά τις δυνατότητές μας και επενδύσαμε πάνω σε αυτό.

Η τρίπλα στον Λιζαραζού...

Εϊναι στιγμές....Η θετική ενέργεια όλων των Ελληνών ερχόταν σε μας. Γίναν όλα τόσο τέλεια σε αυτή τη φάση, από το ελεύθερο του Νικοπολίδη, το γύρισμα του Μπασινά, την πάσα σε μένα, το τσίμπημα της μπάλας στη σέντρα εκεί του Κατσουράνη, δηλαδή γίναν 10 πράγματα σε μια φάση που να τα σχεδιάσεις στο χαρτί δεν βγαίνει

Ήθελε να γίνει και έγινε.

Για την κατάσταση στη χώρα λόγω κρίσης

Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και την αγαπάω τη χώρα μου. Αυτό που ζούμε εδώ και κάποια χρόνια δεν μας αξίζει όλοι έχουμε ευθύνη, αλλά επιτέλους πρέπει να αρχίσουμε να λέμε αλήθεια το τι συμβαίνει και να ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτό. Υπάρχουν δυνατότητες αλλαγής και το λέω συνέχεια στο Κοινοβούλιο που πρεσβεύω τη χώρα μου, δεν σταματάω να το λέω κάθε μέρα. Παντού υπάρχουν Έλληνες, δεν είναι τυχαίο αυτό, όπου και να γυρίσεις το κεφάλι οπουδήποτε στον κόσμο σε διευθυντικές καρέκλες βλέπεις Έλληνες, δεν είναι τυχαίο αυτό.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς όλοι μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Η ομάδα του 2004 είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, όταν μαζευτούμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά σημαντικά πράγματα, εγώ το πιστεύω γιατι το έχω ζήσει και ζούμε σε μια κοινωνία με ανθρώπους που ξεκινήσαμε σε αλάνα, αν θέλεις.

Είμαι αισιόδοξος αλλά πρέπει και μεις κάποια στιγμή να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι έξυπνοι στον κόσμο και πάντα βλέπεις ότι φταίνε οι άλλοι στον κόσμο, ποτέ εμείς. Πείτε την αλήθεια στον κόσμο, φτάνει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης