Θανάσης Σκουρτόπουλος: Ο Γιάννης θα παίξει με την Εθνική τον Σεπτέμβριο

Θανάσης Σκουρτόπουλος: Ο Γιάννης θα παίξει με την Εθνική τον Σεπτέμβριο

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIBA, ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξήγησε πως υπάρχει επαφή με παίκτες που δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή μαζί του και αποκάλυψε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται στην ομάδα κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, όπου και θα προκύψουν τα τελευταία εισιτήρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας

skourtopoulos_arthro

Την εκτίμησή του πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται στην Εθνική ομάδα και θα την ενισχύσει στους αγώνες της β’ φάσης των “παραθύρων” της FIBA, τον Σεπτέμβριο, εξέφρασε σε συνέντευξή του στη FIBA ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.


Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που βρίσκεται στο Ταλίν της Εσθονίας για τον αυριανό αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Εσθονίας και μιλώντας στην ιστοσελίδα της FIBA, εξήγησε πως υπάρχει επαφή με παίκτες που δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή μαζί του και αποκάλυψε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βρίσκεται στην ομάδα κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, όπου και θα προκύψουν τα τελευταία εισιτήρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Κίνα το 2019.

skourto_mesa

Ειδικότερα, ανέφερε: «Νομίζω ότι και ο Γιάννης θα είναι μαζί μας τον Σεπτέμβριο. Εκτός εάν συμβεί κάτι ακραίο και πολύ σοβαρό, πιστεύω ότι θα έρθει στην Εθνική. Γνωρίζει τα πάντα, έχει το προπονητικό μας πρόγραμμα. Έχει δείξει ενδιαφέρον και πιστεύω ότι θα είναι στην Εθνική για τους πρώτους αγώνες της επόμενης φάσης».

Ο κ. Σκουρτόπουλος μίλησε επίσης για την σύνθεση της Εθνικής στα «παράθυρα», για τη χρησιμότητα του νέου συστήματος διεξαγωγής αλλά και για τις αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν. «Από την πρώτη στιγμή, έκανα ξεκάθαρο στους παίκτες ότι ανήκουν σε αυτή την ομάδα. Δεν είναι αστείο να παίζεις για την Εθνική, ακόμη κι αν μιλάμε για μερικά παιχνίδια. Το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες έχουν ξαναπεράσει από την Εθνική, δεν σημαίνει ότι θα βρίσκονται πάντα εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να διευρυνθεί η βάση της ομάδας».

Giannis-Ante_mesa

Για το νέο σύστημα, επισήμανε: «Βοηθούν τους παίκτες να γίνουν ομάδα, να αποκτήσουν καλύτερη ομοιογένεια και να "χτίσουν" μια ωραία ατμόσφαιρα στην ομάδα. Μας δίνει τη δυνατότητα να "δέσουμε" αυτά τα παιδιά μεταξύ τους και να τεστάρουμε, ενδεχομένως με τη μορφή ρίσκου σε κάποιες περιπτώσεις. Κι όταν έρχεται η μέρα της τελικής επιλογής, θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα. Εκ πείρας, μπορώ να πω ότι υπήρχαν πάντα δέκα ή έντεκα παίκτες με εγγυημένη θέση στην τελική δωδεκάδα, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να μάχονται για τις θέσεις που απέμεναν. Τώρα, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όλοι οι παίκτες κρίνονται και παρακολουθούμε την πρόοδό τους. Αυτός ο τρόπος μπορεί να προσφέρει πιο αξιόπιστα αποτελέσματα».

Για τους μπασκετμπολίστες που δεν έχουν παίξει στα «παράθυρα», αλλά είναι σταθερά μέλη της Εθνικής ομάδας εδώ και χρόνια, εξήγησε: «Είναι μέρος της οικογένειάς μας. Ακόμη και με αυτά τα παιδιά που δεν ήρθαν, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και νομίζω πως θα τους έχουμε σύντομα κοντά μας».

Τέλος, για την τελική δωδεκάδα της ομάδας, εφόσον προκριθούμε στο Παγκόσμιο, ο κ. Σκουρτόπουλος είπε: «Θέλουμε να δείξουμε πως λειτουργούμε σωστά. Και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν θέσεις στο τελικό ρόστερ για τους παίκτες που θα έχουν κάνει μία τεράστια προσπάθεια για να περάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Θεωρώ πως υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός παιδιών που είναι μαζί μας στα παράθυρα και θα βρουν θέση στην τελική 12άδα. Θα υπάρχει η ευκαιρία να ανταμειφθούν».

skourtopoulos_mesa
skourtopoulos-esthonia_mesa
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης